Glutenvrije kipburgers met geitenkaas

glutenvrije kipburgers

We kunnen al gaan aftellen naar zondag zestien juni. Misschien gaat er niet meteen een lampje branden, bij het noemen van deze datum. Maar zestien juni is de dag dat we onze lieve vaders eens goed in het zonnetje zetten, oftewel: Vaderdag. En je kent het gezegde: de liefde van de man gaat door de maag. Daarom leek het mij niet meer dan logisch om een lekker gerecht te maken voor Vaderdag. Eigenlijk wist ik ook al meteen wat ik wilde maken: smaakvolle glutenvrije kipburgers.

Wat heb je nodig?

2 hamburgerbroodjes (in mijn geval glutenvrije broodjes)
2 el mayonaise
1 el mosterd
1 el kruidenmix (Peak’s Free From kruidenmix)
250 gr kipgehakt (ongekruid)
halve krop ijsbergsla
75 gr plakjes ontbijtspek
175 gr komkommer
4 plakken oude geitenkaas
2 el kappertjes
1 rode ui
(olijf)olie of roomboter om in te bakken

glutenvrije kipburgers

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor en bak de hamburgerbroodjes af, zoals op de verpakking van broodjes staat beschreven.

2. Kneed de kruidenmix door het kipgehakt en vorm er met je hand burgers van.

3. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie of roomboter. Als de pan goed heet is, bak je de kipburgers gaar in de pan.

4. Snijd de ui in reepjes en bak deze vervolgens mee met de kipburgers.

5. Als de kipburgers gaar zijn en de ui lekker gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de plakjes ontbijtspek knapperig.

6. Maak de ijsbergsla en komkommer met water schoon. Scheur vervolgens de ijsbergsla in grove stukken (ongeveer ter grootte van een hamburgerbroodje). Schaaf (of snijd) de komkommer in plakjes.

7. Snijd met een scherp mes de hamburgerbroodjes doormidden. Verdeel een kleine eetlepel mayonaise en een halve eetlepel mosterd over de bodem van het broodje. Daarna komen de plakjes oude geitenkaas en de ijsbergsla. Leg vervolgens daarop één kipburger, de gebakken uitjes, de plakjes komkommer, de plakjes ontbijtspek, de kappertjes en maak het ten slotte af met nog een klein beetje mayonaise. Doe hetzelfde bij het andere broodje.

Klaar is Kees; aanvallen maar!

Lees ook: Een gezonde kersstol, maar dan anders
Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *