Wat te doen als je geen internet hebt?

wat te doen als je geen internet hebt

Zuchtend sta ik op, ligt het internet er nu alwéér uit? Het gebeurt de laatste weken zo vaak, dat het niet eens meer op twee handen te tellen is. Ja, ik ben me ervan bewust dat irritatie om een dagje zonder internet ietwat dramatisch klinkt, maar we leven nu eenmaal in een digitale wereld. En laat het nou net zo zijn dat je op belangrijke momenten opeens geen internet meer hebt. Precies als jij je onderzoeksrapport wilt inleveren (yes, je had ‘m 2 minuten voor de deadline af!), knippert het lampje rood van de internetverbinding. Heb jij weer. Wat te doen als je geen internet hebt? Nou, dit.

Opruimen!

Oké, dit lijkt misschien een niet heel aantrekkelijke optie, maar na afloop voel je je wel voldaan. Minimaliseren is het helemaal tegenwoordig en vooral in combinatie met de opruimmethode van Marie Kondo. Loop bijvoorbeeld je uitpuilende kledingkast eens na. Wees eerlijk, die bruine top heb je twee jaar geleden voor het laatst aangehad. Is hij dat plekje wel waard in je kledingkast? Het is even wat werk, maar daarna heb je wel een opgeruimde kledingkast inclusief kledingstukken waar je écht blij van wordt. Wat wil je nog meer?

Tijd voor jezelf

Een tijdje zonder internet is niet bepaald ideaal, maar nu heb je wel eindelijk eens tijd voor jezelf. Geen afleiding, alleen quality time met jezelf. Steek een heerlijk ontspannende geurkaars aan, zet je favoriete muziek op en geef jezelf een mini-pedicure. Natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje. Wat dacht je van een zelfgemaakte gezonde cocktail?

Bakken maar

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als het internet mij weer eens in de steek laat, duik ik het liefst de keuken in. Oké, de receptjes kunnen we dan niet meer van allerlei foodblogs halen, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig gewoon nog kookboeken. Pak je favoriete kookboek erbij, sla ‘m op een willekeurige pagina open en bakken maar! Natúúrlijk moet je af en toe eventjes proeven van je heerlijke baksel in progress. Zo is dat middagje zonder internet opeens niet zo erg meer. Toch?

De deur uit

Na het uitgebreid proeven, goedkeuren en nog meer proeven van die driedubbele chocoladetaart, is het tijd om een luchtje te scheppen. Pak je schoenen erbij en gaan met die banaan! Trommel je hond op en trakteer hem op een uitgebreide wandeling in het bos of nog fijner: op het strand. Dat heeft je hond wel verdiend na al dat gemopper op de internetverbinding. Of niet?

Duik de sportschool in

Deze kon natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Ideaal om de negatieve energie er flink af te sporten! Oh, en je had toch als voornemen om meer te sporten dit jaar? Een idealer moment om te sporten krijg je niet. Pak die gewichtjes erbij en ga ervoor. Niet zo’n fan van krachttraining? Leef je uit op de crosstrainer of loopband. Wedden dat je de ene na de andere PR (personal record) verbreekt?

Zo zie je maar, zo erg is het ook weer niet als je eventjes geen internet hebt. En onthoud: je kunt er niks aan veranderen, dus bespaar jezelf die negatieve gedachten. Benut de tijd goed en negeer dat gemopper! Wat doe jij als je geen internet hebt?

Lees ook: Afvallen zonder dieet, zo doe je dat!

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

29 Responses

 1. Marlou januari 13, 2016 / 7:01 AM

  Haha héél herkenbaar dit!! Ik ga meestal spelletjes spelen als we met zn allen thuis zijn 🙂

 2. Hilde januari 13, 2016 / 7:04 AM

  Hihi wat een fijne tips Marlotte! Gelukkig heb ik er de laatste tijd niet zoveel last meer van, maar vroeger was het soms wel 5keer in d week

 3. Xena januari 13, 2016 / 7:05 AM

  Aaah wat een leuk artikel! X

 4. Wendy januari 13, 2016 / 7:08 AM

  Haha ik ga meestal schoonmaken inderdaad, bakken is ook een goede! Ik heb nog zoveel kookboeken hier liggen waar ik niet zo vaak uit kook!

 5. Paula januari 13, 2016 / 7:10 AM

  Wat een top artikel haha!!

 6. Marvin januari 13, 2016 / 7:13 AM

  Ik ga inderdaad meestal sporten of een film of serie kijken 😉

 7. Sanne januari 13, 2016 / 7:17 AM

  Wat een onwijs mooie blog heb je!!

 8. Anniek januari 13, 2016 / 7:18 AM

  Wat een leuke tips Marlotte, supertof! Ons internet ligt er gelukkig niet al te vaak uit, maar áls het gebeurt pak ik de laatste tijd vooral mijn schetsboekje erbij. Wat ik trouwens ook doe als we wel internet hebben 🙂 En gaan bakken is hier ook favoriet!

 9. Vera januari 13, 2016 / 7:20 AM

  Leuk artikel Marlotte 🙂

 10. Esmee januari 13, 2016 / 7:24 AM

  Ah vaker van dit soort artikelen doen, ik vind leuk!!

 11. Emma januari 13, 2016 / 7:48 AM

  Wat een ontzettend fijne tipjes! Opruimen zou ik zeker doen, dan heb je zo’n voldaan gevoel achteraf en even rustig tijd voor jezelf nemen, lag het internet er maar stiekem vaker uit 😉

 12. Marieke januari 13, 2016 / 8:36 AM

  Haha, zo herkenbaar dit artikel. Ik ga altijd eerst er alles aan doen om te onderzoeken waardoor ik geen internet heb en hoe lang het gaat duren. Vaak gebeurd het ook bij mij in een periode dat mijn mb’s op mijn telefoon omlaag zijn. Dus dan kan ik daar ook niet heel veel mee. En daarna ga ik vaak opruimen of de keuken in. Dus voor mijn huis en mijn maag is het wel altijd goed als internet uitvalt maar voor mijn mind niet haha.

 13. Marvin januari 13, 2016 / 8:37 AM

  Haha heel vervelend. Vorige week een aantal keer geen internet, terwijl ik thuis druk aan het werk was. Even frustrerend, maar daarna maar gewoon gaan sporten en wat huishoudelijke dingen gedaan..

 14. Tessa | LucyTess januari 13, 2016 / 8:49 AM

  Ahh bij ons ligt het internet er de laatste ook zo vaak uit! Deze tips zijn wel super goed, ook als er wel internet is trouwens, hihi. Ik heb nu meteen zo’n zin om weer eens iets te bakken!

 15. Susan januari 13, 2016 / 9:02 AM

  Wat een leuke tips! Grappig om weer is na te denken wat je eigenlijk kan doen zonder al onze mobiele apparaten!

 16. Julia januari 13, 2016 / 10:18 AM

  Ik vind het soms heeeerlijk om geen internet te hebben, maar wel als ik me er van te voren op heb ingesteld!

 17. Ellen januari 13, 2016 / 10:33 AM

  Zo grappig dat zo’n lijstje écht kan helpen bij veel mensen. Jammer dat we niet vaker internetloos door het leven gaan. Hoewel, ik kan het ook niet altijd missen hoor! Opruimen is sowieso mijn go to denk ik 😉

 18. Iris januari 13, 2016 / 12:04 PM

  Ik heb je blog sinds een tijdje pas ontdekt, maar je schrijft heel leuk! Opruimen is inderdaad een goede tip en om eerlijk te zijn vind ik opruimen ook heel leuk, hihi. Ik heb mensen er ook wel eens mee en vind het heerlijk om te doen. Schoonmaken daarentegen.. En een keer geen internet vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een avond niet op het internet te kijken en heerlijk te lezen 🙂

 19. Sandra januari 13, 2016 / 7:53 PM

  Ik ga dan altijd foto’s bewerken, lekker een stuk wandelen of ik duik mijn studieboeken in. Geen internet hebben vind ik best wel lekker soms hoor!

 20. Annemieke januari 13, 2016 / 9:03 PM

  Haha oja, zo irritant! Ik duik dan inderdaad lekker de keuken in, die laat je gelukkig nooit in de steek! 🙂

 21. Bodi januari 13, 2016 / 10:21 PM

  Fijne tips! Ik vind geen internet hebben zelf soms heerlijk, even focussen op de ‘echte’ dingen

 22. Melissa januari 14, 2016 / 12:24 AM

  Meestal een moment van series kijken, schoonmaken en muziekluisteren.

 23. Susanne januari 14, 2016 / 11:43 AM

  hahaha zo herkenbaar!! Ik ben dan eerst even helemaal uit het veld geslagen en vaak komen er dan na een tijdje wel goede ideeën 😉

 24. Cato januari 14, 2016 / 4:26 PM

  Wat een leuk artikeltje!(: Ik wil je ook even een complimentje geven, want wat heb jij een mooie huid!! Ik zou er een moord voor plegen(;

 25. Lisa januari 14, 2016 / 5:06 PM

  Vaak vind ik het maar wat vervelend, maar tis wel altijd heel lekker rustig! Ik ontdekte dat ik je blog nog niet heb gevold, heb het nu gelijk even gedaan. Ik kan niet wachten om al die recepten te maken.

 26. Alexandra • ILUMUOTI januari 14, 2016 / 7:23 PM

  Inderdaad goede dingen om dan te doen! Even lekker lezen of foto’s maken lijkt daarnaast mij ook wel fijn 🙂

  xx

 27. sherry januari 14, 2016 / 8:28 PM

  Ik lees altijd en ga naar de sportschool.

 28. Evelien januari 18, 2016 / 4:52 PM

  Soms vergeten we even dat er zonder internet ook een leven is, met bakken bijvoorbeeld inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *