5x de dag goed beginnen

tips voor meer energie

Hoe pijnlijk het ook is, binnenkort zal ook ik weer aan de studie moeten. Voor jou is de vakantie waarschijnlijk al voorbij en lijkt het alsof je alweer weken (of maanden) op school zit. Ja, zo snel gaat dat. Tot vroeg in de middag luieren in bed zit er niet meer. Vandaag geef ik mijn tips voor meer energie, zodat je je ochtend goed kunt beginnen!

Drink water

Drink water? Ja, drink water! Veel water. Sinds een jaar drink ik elke ochtend, zodra ik wakker ben, een halve liter water. Je lichaam verliest tijdens het slapen allemaal vocht en wanneer je dit niet direct aanvult, zul je je veel minder energiek voelen. Dit komt omdat je lichaam veel harder moet werken als je ‘uitgedroogd’ bent. Maak er een gewoonte van om een fles water (eventueel met citroen) leeg te drinken zodra je wakker bent. De dag kan beginnen!

Healthy breakfast

Yes, mijn favoriete momentje van de dag: ontbijten. Nadat ik een halve liter water naar binnen heb gewerkt, wacht ik een halfuurtje met ontbijten. In die tijd maak ik meestal mijn ontbijt klaar. De ene keer is dat boekweitpap met allerlei noten, cacao nibs en fruit, zoals zwarte bessen en blauwe bessen. Oh, en vergeet kaneel/koek en speculaaskruiden niet. Een dag geen kaneel is een dag niet geleefd. Maar soms heb ik zin in iets hartigs en begin ik de dag met groente en ei! Zorg in ieder geval dat je een gezond ontbijtje neemt. Geen witte boterhammen meer met dikke lagen Nutella.

tips voor meer energie

Begin je dag sportief

Ja, het is misschien niet de tip waarop je had gehoopt, maar het is toch een hele effectieve tip. Begin je dag (na een heerlijk ontbijtje) sportief en je zult zien dat je veel energieker, vrolijker en productiever bent. Het hoeft echt geen training te zijn waar je de zwaarste dumbbells omhoog tilt of die uren duurt. Heel eventjes is al genoeg om goed je dag te beginnen. Sta dus even net iets eerder op om te bewegen. Wat dacht je van een rondje hardlopen? Hoelahoepen? Yoga? Of een kwartiertje krachttraining? Er zit vast wel iets voor jou tussen!

Ga naar buiten!

Ik weet niet wat het precies is, maar de (vroege) ochtend voelt magisch aan. Als je nadat je wakker bent geworden naar buiten gaat, voel je je meteen vrolijker en energieker. Of misschien ligt dat aan mij. Nu denk je misschien, “daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?”. Je hoeft geen ellenlange wandeling te maken, even de ochtendlucht snuiven is al genoeg!

Sta wat eerder op

Ja sorry, deze hoort er toch ook echt tussen. Als ik ‘s ochtends moet haasten, ben ik de rest van de dag echt niet te genieten. Daarom sta ik, als avondmens, liever ietsjes eerder op om iets meer de tijd te kunnen nemen en wakker te worden. Het ontbijt is echt mijn ‘rustmomentje’ van de ochtend. Als ik mijn ontbijt snel naar binnen moet werken, dan moet je de komende paar uur uit mijn buurt blijven. Ja, dus ook als ik naar school ga, sta ik eerder op. De wekker gaat dan in plaats van 6 uur, om kwart voor 6.

Hoe begin jij graag de dag?

Heb je het recept voor mijn favoriete hartige boekweitpannenkoeken al gezien?

7 Responses

 1. Anne augustus 25, 2015 / 3:57 PM

  Fijne tips, die kan ik wel gebruiken. Ben een echte avondpersoon 😉 Mooie foto’s ook!!

 2. Denies augustus 25, 2015 / 6:45 PM

  Misschien moet ik toch maar eens de wekker zetten om hard te lopen.. Goede tips!

 3. Eefje augustus 26, 2015 / 9:02 AM

  Leuk artikel. Mooie blog! XO

 4. evelien augustus 27, 2015 / 9:00 AM

  Ik drink ook graag water, maar doe nooit een hele fles. Vind het een heel goed idee! En ga er gelijk mee beginnen. :-))

  Liefs! Evelien

 5. Iris januari 10, 2016 / 9:41 AM

  Wat een goede tips! Ik merk soms inderdaad dat water drinken me erg goed kan doen in de ochtend! Maar een halve liter drink ik niet zo snel weg haha.. Dat ga ik zo maar eens eventjes doen!

 6. Mariska januari 10, 2016 / 11:28 AM

  Ben met een glas water en gezond ontbijtje begonnen, dus ik heb al 2 punten binnen, haha! Fijne tips 😀

 7. Laura januari 21, 2016 / 11:10 AM

  Fijne tips. Ik moet dat water drinken echt gaan aanleren! Ik word altijd energiek van in de ochtend sporten! Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *