De lente in mijn bol

lente in mijn bol

Door de wimperhaartjes zie ik de eerste waterige zonnestraaltjes door de gordijnen naar binnen glippen en op de achtergrond hoor ik het vrolijke getjilp van de vogels in de tuin. Heel voorzichtig zet ik mijn blote voeten op de vloer, een bibber trekt door mijn lichaam. Ik schuifel naar het raam en trek met twee handen de witte gordijnen open en neem de ochtendglorie in mij op. Als ik om mij heen kijk, zie ik de eerste krokusjes en sneeuwklokjes al uit de grond schieten. Heel even sluit ik mijn ogen en laat ik mij verwarmen door de zon die zich beetje bij beetje omhoog klimt. Hoewel het nog niet eens maart is, kan ik de zojuist ontstane lentekriebels niet meer onderdrukken. Ja, ik ben klaar voor de lente!

De grote voorjaarsschoonmaak (je kan niet vroeg genoeg beginnen, hè?) staat weer voor de deur. Ik waag me, met een beetje tegenzin, aan het uitzoeken van mijn kledingkast en schoenen die kriskras door elkaar in mijn kamer liggen. Aan het einde van de dag kijk ik voldaan rond in mijn kamer en voel ik de rust wederkeren. Schoonmaken is zeg maar echt niet mijn ding, maar wat geeft het een fijn gevoel om na die (lang uitgestelde) schoonmaaksessie een frisse kamer en kledingkast te hebben.

Nu ik weer een lege kledingkast en schoenenkoffer (ja, ik bewaar ze in een koffer) heb, kan ik weer langzaamaan toewerken aan een overvolle kast en koffer. Ja, zo werkt het in huize (of moet ik kamer zeggen?) Marlotte. Toen ik laatst een mailtje kreeg van Nelson over nieuwe schoenen, kon ik mijn geluk niet op. Sowieso ben ik echt een schoenenliefhebber in hart en nieren, maar toen ik zag dat de nieuwe collectie online stond, ben ik mij vol overgave gaan storten op de overvolle webshop van Nelson. Uiteindelijk zijn het deze pareltjes geworden en mijn hart sloeg een keertje over toen ik op bestellen klikte.

Vol verwachting ren ik naar de pakketjesbezorger die net het pakketje uit zijn busje haalt. Ik heb zo het gevoel dat hij mij voor gek verklaart, maar het kan mij niks schelen. Met een grote grijns op mijn gezicht bedank ik hem en ik huppel iets te enthousiast weer naar binnen, want ik struikel over het opstapje bij de deur. Oké, rustig blijven Marlotte. Adem in, adem uit. Ik ontferm mij over de schoenendoos en die grijns (die er nog steeds opzit) wordt, hoe langer ik naar de schoenen kijk, alleen maar groter en breder. Snel schop ik mijn versleten All Stars uit en ik duw mijn voeten heel voorzichtig in de splinternieuwe schoenen. Ja, dit zijn mijn schoenen dit voorjaar.

Wat vind jij van mijn nieuwe schoenen? Heb jij ook al de lente in je bol?

Lees ook: Romige courgettesoep (lactosevrij!)

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

In samenwerking met Nelson

29 Responses

 1. Esmee februari 1, 2016 / 7:04 AM

  Wat onwijs leuk geschreven Marlot! Leuke schoenen 🙂

 2. Kirsten februari 1, 2016 / 7:08 AM

  Ah die schoenen! <3 Zo pretty!

 3. Melissa februari 1, 2016 / 7:09 AM

  Dit soort schoenen ben ik al zo lang naar op zoek!! Dankjewel Marlotte! 🙂

 4. Belle februari 1, 2016 / 7:12 AM

  Aaah wat schrijf je leuk, moet je vaker doen dit soort ‘hersenspinsels’. Ik ben ook al helemaal in de lente-stemmingen! X

 5. Vera februari 1, 2016 / 7:13 AM

  Wat een leuk artikel op de enorm vroege maandagochtend, maakt het allemaal iets draaglijker. Ik vind je nieuwe schoenen heel erg leuk!

 6. Anneke februari 1, 2016 / 7:16 AM

  Leuk artikel Marlotte. Je schrijft heel beeldend, fijn om te lezen!! Vraagje: hoelang duurde het voordat je de schoenen binnen had? 🙂

 7. Anniek februari 1, 2016 / 7:19 AM

  Oeh, wat zijn ze leuk Marlotte, kan me voorstellen dat je hier heel happy mee bent!

 8. Wendy februari 1, 2016 / 7:20 AM

  En of ik de lente in mijn bol heb. Afgelopen week heb ik heeerlijk in de zon gezeten en vanaf dat moment ben ik al aan het aftellen haha! 🙂

 9. Iris februari 1, 2016 / 7:22 AM

  Wat een fijne schoenen! XX

 10. Laura februari 1, 2016 / 7:27 AM

  Ik moet het even zeggen: je bent zó goed bezig met je blog Marlotte. Je prachtige foto’s, onwijs interessante artikelen en dit soort fantastisch geschreven artikelen. Complimenten!

 11. Marlou februari 1, 2016 / 7:31 AM

  Wat een leuk artikel!

 12. eva februari 1, 2016 / 8:57 AM

  Oh wat een gave schoenen! Ik snap dat jij de lente in je bol hebt! Wat onwijs leuk geschreven!

 13. Roos februari 1, 2016 / 10:25 AM

  Prachtig beschreven, ik voel gewoon de lente komen. Ook al heb ik nu een regenuitzicht.

 14. Charelle februari 1, 2016 / 11:06 AM

  Oh wat een toffe gympen! Begrijp je blijheid volkomen! En ja, het zonnetje van afgelopen week bracht zeker wel lentekriebels. Helaas is dat nu weer een beetje weggetrokken, maar komt vast wel weer terug. ^^

 15. Rachel Kromdijk februari 1, 2016 / 12:03 PM

  toffe sneakers ziet er goed uit! lekker hoor maar toch hou ik ook wel weer van de regen (wanneer ik er niet doorheen hoef)

  • Marlotte februari 11, 2016 / 3:14 PM

   Haha ik alleen als ik in bed lig en het water op het dak hoor kletteren!

 16. INSOMNIAC februari 1, 2016 / 1:05 PM

  Like de schoenen! en ja, ik begin ook zo langzamerhand de lente in mijn bol te krijgen 🙂

 17. Emma februari 1, 2016 / 6:23 PM

  Onwijs gave schoenen zeg ! Wauw!!

 18. Daisy februari 1, 2016 / 10:43 PM

  Hahaha ik ben ook zo als ik een pakje krijg…. iets te enthousiast zeg maar! Erg mooie schoenen!

 19. Bettie februari 2, 2016 / 4:18 PM

  Mooie schoenen. Ik ben ook al helemaal bezig met de lente!

 20. Luna februari 3, 2016 / 3:42 PM

  Wat zijn ze leuk! Ik heb ook alweer zo veel zin in de lente én in lopen op dit soort schoentjes 🙂

 21. Marijn maart 20, 2016 / 5:36 PM

  Wat heb jij een onwijs leuke schrijfstijl! De enthousiasme over een pakketje is heel herkenbaar haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *