Message in a bottle

birambi

Nu Sinterklaas, ons normaalgesproken zo koude, kikkerlandje weer heeft verlaten, keren we het huis weer ondersteboven om alle kerstspullen te voorschijn te halen. De kerstboom staat al in volle bloei, inclusief kerstballen en piek in de woonkamer te schitteren. En natuurlijk kunnen die ontelbaar groene naalden op de grond niet ontbreken, door iets te enthousiaste huisdieren. Ook ik trek mijn kerstspullen weer langzaamaan uit de kast om deze donkere dagen iets vrolijker te maken. Op de achtergrond knallen Mariah Carey en Coldplay met hun kerst hits de speakers uit. De geur van brandend hout en het knisperende geluid van de houtkachel vullen de kamer. It’s the most wonderful time of the year (à la Andy Williams).

birambi

Toen ik een poosje terug in contact kwam met Elbrig en Nikkie van Birambi, was ik meteen enthousiast over het concept. Nog leuker is het feit dat het twee Nederlandse jonge ondernemers zijn, die met hun producten in steeds meer leuke winkeltjes verkrijgbaar zijn, maar natuurlijk zijn ze ook gewoon te vinden op het wereldwijde internet. Tegenwoordig zijn we letterlijk bijna vastgeplakt aan onze telefoon, laptop en noem het maar op. Even snel een berichtje naar die vriendin die jarig is om haar te feliciteren. Of een digitale kerstkaart, die je zelf in elkaar hebt geknutseld, sturen via de mail aan al je vrienden en familie. Wanneer heb jij voor het laatst de pen gepakt om een vriendin een leuke kaart te sturen? Een hele tijd, toch?

Birambi gaat helemaal back to basic met hun ‘flessenpost’. Zo kwam bij mij een leuke kerstboodschap door de brievenbus. Maar hun webshop staat ook vol met allerlei andere leuke en lieve ‘boodschappen’. Wat dacht je van een mix voor warme chocolademelk, een minimalistisch armbandje of een print met cactussen? En dit allemaal omhult in een reageerbuisje. De prijzen variëren van 2 tot 12 euro. Wat mij betreft een meer dan prima prijsje!

Het draait bij Birambi om mensen gelukkig te maken met een persoonlijke boodschap en dat zie je meteen, in mijn ogen. Hoe leuk is het om in plaats van een standaard kerstkaart een reageerbuisje in kersstijl mét een lieve boodschap te krijgen? Ik ben in ieder geval heel enthousiast en je ziet dat ze met veel liefde aan de producten werken.

birambi

Ben je net zo enthousiast over Birambi als ik én nieuwsgierig geworden naar andere leuke boodschappen in reageerbuisjes? Neem dan zeker even een kijkje op hun website.

Lees ook: Is kaneel gezond?

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

18 Responses

 1. Monique D december 9, 2015 / 7:03 AM

  Wat een prachtige foto’s en een leuk idee voor een gift!

 2. Kirsten december 9, 2015 / 7:06 AM

  Wat een leuk merk is dit zeg, die armbandjes zijn echt schitterend. Heel leuk idee om zo’n boodschap te versturen.

 3. Roos december 9, 2015 / 7:08 AM

  Gaaf!! Deze onthoud ik voor de kerstdagen!

 4. Anniek december 9, 2015 / 7:11 AM

  Jaa, Birambi is zo ontzettend leuk! Ik heb het al op een aantal andere blogs voorbij zien komen, en ook volg ik ze op Instagram. Als je dat nog niet doet moet je echt eens gaan kijken: prachtige minimalistische foto’s 🙂 Leuk dat jij ook een buisje mocht ‘testen’, en toffe foto’s heb je ook gemaakt!

 5. Xena december 9, 2015 / 7:14 AM

  Ha wat leuk die kerstboom. Leuk verzonnen! Ik kende het merk nog niet, maar vind dit echt een heel erg tof concept. Helemaal niet duur ook!

 6. Hilde december 9, 2015 / 7:19 AM

  Wat gaaf dat je er eentje kreeg, ben echt helemaal verliefd op hun producten! 😉

 7. Anne december 9, 2015 / 7:25 AM

  I LIKE! Leuk concept is dit zeg!

 8. Melissa december 9, 2015 / 7:30 AM

  Leuk idee in plaats van een kerstkaart is dit. Je maakt zúlke toffe foto’s, niet normaal! Blijf er maar naar kijken haha

 9. Jocye december 9, 2015 / 7:40 AM

  Wat een leuk artikel en mooie foto’s Marlotte XX

 10. Jessie december 9, 2015 / 7:47 AM

  Wat een heerlijk artikel. Je schrijft heel pakkend, ik weet niet zo goed hoe ik het moet verwoorden haha, maar je schrijft iniedergeval heel leuk!

 11. Anna december 9, 2015 / 7:51 AM

  Jaaa, Birambi <3. Zo tof! Leuk dat je een samenwerking met ze bent aangegaan :). Fijne foto's.

 12. Lizzy december 9, 2015 / 9:19 AM

  Oh, echt ontzettend leuk! Ik zou ook wel een keer een message in een bottle willen versturen! Het is zo persoonlijk en een stuk leuker dan een whatsappje! Toffe foto’s! 🙂

 13. Renske december 9, 2015 / 10:52 AM

  Toevallig zag ik vanmorgen ook een post over een ‘message in a bottle’. Echt een supertof concept!

 14. Sandra december 9, 2015 / 7:43 PM

  Dit vind ik echt ontzettend gaaf en uniek! Ben dit nog nooit tegengekomen. Ik sprint gelijk even door naar de website!

 15. Lisa december 9, 2015 / 9:48 PM

  Het artikel dat ik hiervoor las was ook al over Birambi haha. Ik ben echt verliefd op hun producten.

 16. Luna december 13, 2015 / 6:57 PM

  Wat schattig, echt een leuk concept! Ik ga eens een kijkje nemen op hun site!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *