4 planten die niet giftig zijn voor katten

planten die niet giftig zijn voor katten

Sinds een jaar of vijf heb ik een lichtelijke obsessie voor planten ontwikkeld. Toentertijd had ik op mijn kleine studio meer dan vijftig planten gehuisvest. De baby’s (stekjes) bleven maar komen. Helaas verhuisde ik toen naar een wat minder paradijselijk plekje. Door het gebrek aan zonlicht hebben aardig wat planten het, met pijn in mijn hart, niet gered. Inmiddels ben ik een kat, Evi, en een plantvriendelijk huis rijker. Je raadt het al: de plantencollectie is weer wat uitgebreid. Een aantal van die planten gaan helaas wel gebukt onder de knabbelgrage Evi. Heb jij ook zo’n knabbelgrage kat? Ik deel vandaag vier planten die niet giftig zijn voor katten. Want, soms ben je er gewoon klaar mee om alle planten op kasten te moeten zetten, nietwaar?

Musa

Allereerst één van mijn favoriete planten: Musa, ofwel de bananenplant. In mijn bescheiden mening is het een fantastische decoratie voor elk interieur. Maar, ik ben niet de enige die gek is op Musa. Ook Evi heeft Musa bestempeld als haar oogappeltje. Gelukkig kan je deze plant met een gerust hart in huis halen, want hij is niet giftig voor katten.

Beaucarnea

Daarnaast een ander pareltje: Beaucarnea. Deze plant staat ook wel bekend als de olifantenpoot. Niet zo gek, als je naar zijn uiterlijk kijkt. De olifantenpoot heb ik sinds kort toegevoegd aan mijn verzameling planten. Zo te zien, op de foto, wordt hij meteen grondig geïnspecteerd. Na lang wikken en wegen, is hij uiteindelijk goedgekeurd door Evi.

planten die niet giftig zijn voor katten

Calathea

Deze knappe verschijning is gelukkig ook helemaal veilig voor je eigenwijze viervoeter. Je hebt honderd-en-een (277, om precies te zijn) verschillende soorten in de Calathea-familie. Voor ieder wat wils, dus. Het leuke, en bijzondere, aan de Calathea is dat de bladeren ´s avonds dichtklappen en ´s ochtends weer openklappen. En mocht je nog niet om zijn: deze plant gedijt goed op een schaduwrijk plekje in huis. Zelfs de donkere plekken in huis kun je zo een beetje kleur en levendigheid geven.

Palm

Wist je dat er bijna 4000 soorten lid zijn van de palmenfamilie? Ik tot voor kort ook niet. Ook kwam ik tot de ontdekking dat bijna alle soorten diervriendelijk, en dus niet giftig, zijn. Goed nieuws als je je kamer een tropisch sfeertje wilt geven. Ga bijvoorbeeld voor de populaire goudpalm (Areca) of Kentiapalm. Welke palm wel giftig is? Dat is de Cyaspalm. Dus mocht je een knabbelgrage kat hebben, zou ik deze plant even overslaan. Gelukkig is het assortiment aan katvriendelijke planten groot genoeg!

Ben je nu benieuwd geworden naar meer planten die niet giftig zijn voor katten? Neem dan even een kijkje op de webshop jngl. Daar vind je allerhande diervriendelijke planten.

Lees ook: Mindfulness voor beginners
Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *