Marsepein voor het paard van Sinterklaas

zelf marsepein maken

December staat nu echt voor de deur en dat betekent dat, langzaam maar zeker, ook pakjesavond steeds dichterbij komt. Misschien heb je je al met veel genoegen overgegeven aan het genot van Sinterklaaslekkernijen. Pepernoten, gevulde speculaas, noem het maar op. Toch is het heerlijk avondje niet compleet zonder vers gemaakte marsepein. Het leuke is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Zo kun je zelf Pietjes en Sinterklaas kneden. Of wat dacht je van wortels voor het paard van Sinterklaas, zoals ik vandaag heb gedaan. Daarnaast is het ook nog eens te makkelijk voor woorden. Het is bijna geen recept te noemen. Ook wel eens fijn, toch? Zeker met zo’n lekker resultaat. Vroeger was ik niet bepaald groot fan van marsepein en sloeg ik gerust alle traktaties met marsepein over, totdat ik zelfgemaakte marsepein proefde. Sindsdien ben ik dol op marsepein en is er nog geen pakjesavond voorbij gegaan waarbij ik niet snoepte van mijn zelfgemaakte marsepein.

zelf marsepein maken

Wat heb je nodig?

Amandelmeel (kun je ook heel makkelijk zelf maken door amandelen fijn te malen)

Kokosbloesemsuiker

Eiwit en/of honing (of agavesiroop)

Eventueel oranje en groene kleurstof

zelf marsepein maken

Marsepein voor het paard van Sinterklaas
 
Author:
Ingredients
  • 250 gram amandelmeel (of in de hakmolen fijngemalen amandelen)
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eiwit en/of 1 eetlepel honing (of agavesiroop)
  • eventueel kleurstof (in dit geval groen en oranje)
Instructions
  1. Mix met een mixer kort de amandelmeel met het kokosbloesemsuiker en één eiwit. Is het mengsel te droog? Voeg dan één eetlepel honing toe. Je kunt ook het eiwit weglaten, voeg dan drie eetlepels honing (of agavesiroop) toe in plaats van één.
  2. Kneed verder met je handen tot alles goed gemengd is. Gebruik kleurstof als je gekleurde marsepein wilt. Ik heb gebruik gemaakt van oranje en groene kleurstof.
  3. Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe beter de smaken kunnen intrekken.
  4. Nu kun je figuurtjes maken met het marsepein. Wat dacht je van wortels voor het paard van Sinterklaas?
Heb jij weleens zelf marsepein gemaakt?

Lees ook: What’s for breakfast? #13 – Verwenontbijtje met kokosyoghurt

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij.nl

25 Responses

  1. Lisa november 30, 2015 / 7:05 AM

    Ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk was.. Ga het dit jaar zeker een keertje maken!!

  2. Belle november 30, 2015 / 7:07 AM

    Ga ik heeeeel snel maken. Prachtige foto’s!

  3. Paula november 30, 2015 / 7:11 AM

    Jeetje, zo makkelijk! Dit ga ik morgen maar eens maken ben benieuwd xxx

  4. Anniek november 30, 2015 / 7:11 AM

    Wauw, deze foto’s. PRACHTIG! Je hebt hier echt talent voor 🙂 En grappig ook, dat je zo makkelijk zelf marsepein kan maken. Lijkt me best leuk om een keertje te doen! X

  5. Esmee november 30, 2015 / 7:15 AM

    Echt waanzinnig mooi deze foto’s, je zou een eigen kookboek moeten maken. Ik ben je nieuwste volger by the way 🙂

  6. Monique D november 30, 2015 / 7:21 AM

    Poeh wat een mooie foto’s. Ik maak ook al jaren mijn marsepein zelf, vind het nu wél lekker, net als jij! 🙂

  7. Samantha november 30, 2015 / 7:28 AM

    Heel erg leuk om te zien! Mooie foto’s weer! X

  8. Melissa november 30, 2015 / 7:34 AM

    Veel te mooie foto’s. Ik ben echt dol op marsepein, ga het snel eens zelf maken! 🙂

  9. Eva november 30, 2015 / 8:12 AM

    WAUW! Die foto’s! Ik ga dit zeker weten een keertje maken xx

  10. Eske november 30, 2015 / 10:38 AM

    Wat een goed idee! Mooi gepresenteerd op de foto’s!

  11. Marlous november 30, 2015 / 12:51 PM

    Oh ik vind marsepein zo vies! Haha, ik ben ook niet echt een zoetekauw (doe mij maar een zak chips). Vind de foto’s wel heel erg mooi geworden!

  12. Ellen november 30, 2015 / 2:28 PM

    I love it! Zo gemakkelijk en dat kan niet anders dan lekker zijn. En hoe prachtig zijn je foto’s? Even serieus, haha! 😀

  13. Luna november 30, 2015 / 9:08 PM

    Waauw wat een mooie foto’s! Leuk receptje, ik vind marsepein lekkerrr ♥

  14. Kimberley december 1, 2015 / 8:07 AM

    O, wauw! Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht om marsepein zelf te maken. Lijkt me wel heel erg lekker!

  15. Rilana december 1, 2015 / 8:53 AM

    Wat een mooie foto’s! Ik ben niet zo gek op marsepein maar ik wil dit toch wel eens een keertje proberen.

  16. Lonneke december 1, 2015 / 8:58 AM

    Ik hou helemaal niet van marsepein, maar misschien is zelf maken inderdaad wel veel lekkerder! Dat is namelijk bij de meeste dingen zo haha.
    Mooie foto’s maak je altijd zeg!

  17. Angelina december 1, 2015 / 10:30 AM

    Ik houd ook helemaal niet van marsepein haha, maar het ziet er wel superleuk uit én natuurlijk weer prachtige foto’s!

  18. Susanne december 1, 2015 / 12:40 PM

    Ik heb dit nog nooit gemaakt! Staat dus op mijn to do lijstje 😉 Mooie foto’s weer!

  19. Sofie - HealthFie december 1, 2015 / 4:41 PM

    Mmm, marsepein. Ik ben er altijd zot van geweest tot ik doorkreeg hoeveel suiker er wel niet in zit, haha! Onlangs heb ik zelf eens amandelpasta gemaakt. Op zich smaakte die al naar marsepein, alleen wat minder zoet, maar dat vind ik niet erg. Je worteltjes zien er echt super schattig uit! En wat een mooie foto’s!
    Liefs, Sofie

  20. Betty december 4, 2015 / 12:40 PM

    Wat een prachtige foto’s maak jij trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: