Chocolademelk maar dan anders

witte chocolademelk

Het heerlijk avondje is gekomen, eindelijk! Gezelligheid, zakken vol met cadeautjes en surprises, de creatiefste (en niet zo creatieve) gedichten en eten totdat je buik bijna ontploft. Oké, dat heerlijke avondje is nog niet helemaal gearriveerd, dus moeten we met zijn allen voor die laatste uurtjes nog wat geduld opbrengen. En wat doe je in de tussentijd? Precies, we duiken de keuken in, met op de achtergrond vrolijke Sinterklaasliedjes! Eerder deelde ik al recepten voor (chocolade-)kruidnoten en marsepein, die goed in de smaak vielen bij jullie. Maar daar past nog wel een drankje bij. Toch? Bij ons thuis gingen we met Sinterklaas met zijn allen massaal aan de (soja- en amandel-) chocolademelk mét een extra grote toef slagroom, ondertussen snackend op knapperige versgebakken kruidnoten en andere lekkernijen. Toch ben ik eens in de zoveel tijd wel toe aan verandering en daarom ging ik aan de slag voor een heerlijke chocolademelk, maar dan net even anders. Benieuwd naar mijn chocolademelk die net even anders is? Lees dan snel verder.


Wat heb je nodig?

Lactosevrije witte chocolade op basis van rijstmelk

Amandelmelk

Honing + vanillepoeder (of eventueel vanillesuiker)

Kaneel

Slagroom (soja-, kokos of normale slagroom)

Geschaafde pure chocolade

Optioneel voor de garnering: zuurstok, kruidnoten en/of marsepein

witte chocolademelk

4.0 from 1 reviews
Chocolademelk maar dan anders
 
Author:
Ingredients
  • 200 gram witte chocolade (lactosevrij)
  • 1 liter amandelmelk
  • 3 eetlepels honing + 1 theelepel vanillepoeder (of 1 zakje vanillesuiker)
  • snuf kaneel
  • 1 pakje sojaslagroom (kokosslagroom of normale slagroom kan ook)
  • geschaafde pure chocolade naar smaak
  • zuurstok (optioneel)
Instructions
  1. Doe 1 liter amandelmelk in een steelpan en laat warm worden op laag vuur.
  2. Voeg wanneer de melk warm is de witte chocolade, een snuf kaneel, honing, vanillepoeder en/of vanillesuiker toe.
  3. Blijf roeren tot de witte chocolade is gesmolten en het één geheel is geworden.
  4. Klop de slagroom in een kom tot de gewenste structuur.
  5. Doe de witte chocolademelk in een mooie mok. Top af met een toef slagroom naar keuze, wat geschaafde pure chocolade, een snuf kaneel en een zuurstok.
Zo, dat was alweer het laatste Sinterklaasrecept voor dit jaar. Ik wil jullie allemaal een hele fijne pakjesavond wensen, als je het viert. Geniet ervan!

Lees ook: What’s for breakfast? #14 – Gezonde brownies

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij.nl

26 Responses

  1. Esmee december 5, 2015 / 7:10 AM

    Wauw. Wat een prachtige foto’s! Ik ben dol op witte chocolade en heb ook nog genoeg in huis, vanmiddag eens uittesten!

  2. Anniek december 5, 2015 / 7:10 AM

    Oeh, wat lijkt dit me onwijs lekker Marlotte! Zelf heb ik vorige week al sinterklaas gevierd, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Ik heb de hele winter nog om lekkere warme chocolademelk te drinken 🙂 Fijn receptje!

  3. Monique D december 5, 2015 / 7:16 AM

    Jaaa wij gaan ook massaal aan de chocolademelk met sint, één en al gezelligheid. Ik kan niet wachten tot vanmiddag/vanavond. Ik ben zelf niet zo heel erg dol op witte chocolade, maar een paar van mijn gasten wel heel erg, misschien dat ik dit dan voor ze kan maken. Leuk idee! 🙂

  4. Paula december 5, 2015 / 7:22 AM

    Oeeeh pretty pretty! Gaaf die foto’s, ziet er feestelijk uit deze chocolademelk!

  5. Tineke december 5, 2015 / 7:32 AM

    Ha Marlotte, wat een leuk receptje. Deze ga ik onthouden voor een ander keertje, want ik heb nu geen lactosevrije witte chocolade in huis. Waar heb jij je chocolade vandaan?

    • Marlotte december 5, 2015 / 7:42 PM

      Dankjewel Tineke! De chocolade die ik heb gebruikt is van WinkelGlutenvrij.nl

  6. Marlou december 5, 2015 / 7:36 AM

    Oeh echt prachtige foto’s zeg, blijf er maar naar kijken. Ga m snel eens proeven, ben erg benieuwd naar de smaak!! 🙂

  7. Kirsten december 5, 2015 / 7:41 AM

    Heel erg lekker!!

  8. eva december 5, 2015 / 7:55 AM

    Wat een prachtige foto’s en een heerlijk recept! Wat lekker dat je witte chocolade hebt gebruikt. Ik ga dit eens maken!
    Liefs,
    Eva

  9. Daniëlle december 5, 2015 / 8:57 AM

    Lekker idee! Lijkt mij heerlijk en is eens iets anders dan de “normale” chocolademelk leuk!

  10. Amy december 5, 2015 / 9:15 AM

    Oehhh zo lekker! Helaas heb ik mijn rijstemelk chocolade op opgegeten afgelopen week.. Haha! Het ziet er wel heerlijk uit dus ik ga je receptje opslaan om te proberen 🙂

  11. Roos december 5, 2015 / 11:09 AM

    Ziet er super lekker uit zeg!

  12. Luna december 5, 2015 / 2:51 PM

    Hmm, lijkt me heerlijk! Fijne Sinterklaas! Ik heb jouw blog trouwens genoemd in een artikel op mijn blog, misschien vind je het leuk om een kijkje te nemen 🙂 X

    • Marlotte december 5, 2015 / 7:52 PM

      Dankjewel, jij ook een fijne Sinterklaasavond! Ah wat lief, ik ga een kijkje nemen! 🙂

  13. Mies december 5, 2015 / 3:20 PM

    Ohhh, lekker! Het is dat ik echt veel te lui ben om nu naar de suup te lopen, maar ik sla ‘m zeker op. Witte chocolademelk is altijd goed. Ook erg lekker met een scheut(je) amaretto trouwens, blijf je er nog warmer van!

    • Marlotte december 5, 2015 / 7:52 PM

      Haha, heel herkenbaar! Mmm klinkt ook goed. Ga ik eens proberen!

  14. Sanne december 5, 2015 / 3:38 PM

    Weer prachtige foto’s 🙂 en deze chocolademelk lijkt me echt super lekker!!

  15. Eske december 5, 2015 / 9:25 PM

    Chocolademelk met witte chocolade lijkt me heerlijk! Wat een lekker recept!

  16. Nikkie december 6, 2015 / 1:24 PM

    Wat ziet het er weer heerlijk uit! En prachtige foto’s. Ik ga nu een aantal van je foto’s pinnen op onze Pinterest borden 🙂 Welke camera en lens gebruik je eigenlijk voor je foto’s?

  17. Irene december 14, 2015 / 12:58 PM

    Wauw, wat maak jij prachtige foto’s 🙂

  18. Pheedra december 16, 2015 / 6:24 PM

    Oh deze ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: