Zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten

tomatentapenade

Tapenades, ik ben er gek op. Of nee, eigenlijk zeg ik dat verkeerd. Ik ben gek op tapenades zonder olijven, die dus eigenlijk geen tapenades zijn. Maar hé, dat vergeten we maar snel. Vandaag wil ik met jullie mijn favoriete tapenade van dit moment (en waarschijnlijk van altijd) delen: zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten. Zongedroogde tomaten zijn sowieso favoriet bij mij, dat gecombineerd met de lekkere smaak van kappertjes en de crunch van de zonnebloempitten. Heerlijk. Ik krijg nu alweer honger, terwijl ik net heb gegeten. Dat zegt wel iets, toch? Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat dit, net als bij mij, ook jouw nieuwe favoriete tapenade wordt. Dat kan bijna niet anders. Oké, behalve als je niet houdt van (zongedroogde) tomaatjes. Maar dat kan ik mij bijna ook niet voorstellen, mede doordat je dit artikel bekijkt. Ja, daar zeg ik wel iets. Goed, genoeg gepraat. Je bent vast nieuwsgierig geworden na deze lovende woorden, dus laten we snel verder gaan naar het recept.

tomatentapenade

Wat heb je nodig?

  • Zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zonnebloempitten
  • Kappertjes
  • Peper en zout

Eventueel: verse rode peper of jalapeño.

tomatentapenade

Zongedroogde tomatentapenade
 
Author:
Ingredients
  • 295 gr. zongedroogde tomaten (een heel potje)
  • Scheutje olijfolie (of gebruik de olijfolie uit het potje zongedroogde tomaten)
  • Klein handje verse basilicum (naar smaak)
  • Handje zonnebloempitten
  • 1½ el kappertjes
  • Peper en zout
Instructions
  1. Doe de zongedroogde tomaten, één eetlepel kappertjes en olijfolie in een kom en pureer met de staafmixer. Ga door met pureren tot er nog kleine stukjes zongedroogde tomaten te zien zijn. Is het geheel nog iets te droog? Voeg er dan nog een scheut olijfolie aan toe.
  2. Snijd de verse basilicum fijn (je kan deze ook mee pureren, maar dan krijg je een wat grauwere kleur). Voeg de basilicum, zonnebloempitten en de rest van de kappertjes toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
Zo, dat is niet moeilijk toch? Vandaag at ik deze tomatentapenade met maiswafels bij een heerlijke courgettesoep. Maar eigenlijk kan je de tapenade overal bij eten. Op crackers, bij de pasta of juist door een lekkere salade. Het is zelfs zo dat ik minstens 2 keer per dag deze tapenade eet, oeps. Succes met het maken van de zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten en alvast eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: Gezonde lunch: linzensoep

9 Responses

  1. Laura augustus 14, 2015 / 4:42 PM

    Die tapenade klinkt echt onwijs lekker en zo ziet het er ook uit. Prachtige foto’s maak je.

    Liefs, Laura

  2. Chelsea augustus 14, 2015 / 7:34 PM

    Mmmm lekker! Mijn staafmixer is alleen helaas kapot dus moet nog even geduld hebben.

  3. Sabine augustus 15, 2015 / 6:03 AM

    Oeh wat onwijs lekker!! Ik ben dol op tapenades maar deze klinkt inderdaad wel heel goed. Verrassend met die kappertjes en zonnebloempitjes. Bedankt voor het leuke recept! Ga vandaag meteen aan de slag. Groetjes

  4. Aaltje augustus 15, 2015 / 8:58 PM

    Oehhh dit is zoo heerlijk bij de borrel!!

  5. Amy augustus 16, 2015 / 12:56 PM

    Lekker hoor! Je maakt mooie foto’s 🙂

  6. joelle augustus 16, 2015 / 4:26 PM

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Moet ik zeker is een keer gaan proberen, bedankt voor de tip!

  7. Denise augustus 16, 2015 / 7:46 PM

    Heel lekker! Mooie foto’s!

  8. Marlotte augustus 17, 2015 / 1:51 PM

    Super leuk om te horen, dankjewel allemaal! 🙂

  9. LifeStyleTalks januari 28, 2016 / 7:51 PM

    Die tapenade ziet er bijzonder lekker uit en gezond! Ideaal voor bij een pasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: