Simpel bananenbrood

simpel bananenbrood

Bananenbrood. Wat mij betreft is het de ideale snack om mee te nemen naar werk of school. Maar bij mij doet hij het ook goed bij het ontbijt of de lunch. Oké, eigenlijk kan hij gewoon altijd. Bij ons thuis maken we vaak op zondag een bananenbrood voor de hele week. Of althans, dat is de bedoeling. Meestal is hij binnen twee dagen al op. Oeps. Er zijn ontzettend veel varianten van bananenbrood te vinden op het internet, maar vandaag deel ik het recept voor een simpel bananenbrood, die binnen no time klaar is. Ook niet onbelangrijk, toch?

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood?

Bananen (rijp of overrijp!)

Eieren

Meel (boekweitmeel, amandelmeel)

Honing

Cranberry’s

Noten

Koek- en speculaaskruiden

Zout

Wijnsteenbakpoeder

simpel bananenbrood

5.0 from 1 reviews
Simpel bananenbrood
 
Author:
Ingredients
  • 3 bananen (rijp of overrijp!)
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel)
  • 1 eetlepel honing
  • handje cranberry's
  • handje gemengde noten
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Instructions
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de bananen en honing door middel van een staafmixer of blender.
  3. Mix één voor één de eieren door het 'bananenmengsel'.
  4. Meng het zout, wijnsteenbakpoeder en het meel samen en spatel dit vervolgens door het beslag. Meng tot een mooi beslag.
  5. Hak nu de gemengde noten grof en voeg dit samen met de cranberry's toe aan het beslag. Spatel even kort door.
  6. Vet een cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm.
  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af. Elke oven is verschillend, dus houd het bananenbrood goed in de gaten. De cake is gaar als een prikker of vork er schoon uitkomt.
  8. Laat het bananenbrood even afkoelen. Eet smakelijk!
Lees ook: What’s for breakfast? #4 – Chocolate porridge

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’?

15 Responses

  1. Sanne september 28, 2015 / 6:07 AM

    Wat een fijn recept om de week mee te beginnen. Mooie foto’s!

  2. Annelotte september 28, 2015 / 6:09 AM

    Lekker! Ik ben echt gek op bananenbrood!! Fijne maandag 🙂

  3. Roos september 28, 2015 / 6:22 AM

    Ziet er weer heerlijk uit!

  4. Linda september 28, 2015 / 10:02 AM

    Oh dit ziet er lekker uit! Mooie foto’s maak je!

  5. Annelies september 28, 2015 / 10:47 AM

    Ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto’s trouwens.

  6. Lonneke september 28, 2015 / 12:38 PM

    Ik ben gek op bananenbrood. En wat maak je mooi foto’s!

  7. Anna september 28, 2015 / 10:27 PM

    Zulke fijne foto’s weer. Echt. En yum, ziet er heel lekker uit, mooi met die noten erin.

  8. Marjolein september 29, 2015 / 7:48 AM

    Jummie, volgens mij is dit echt heerlijk 😀 Prachtige foto’s ook!

  9. Suzanne september 29, 2015 / 9:22 AM

    Leuk om te zien, lijkt me echt super lekker.

  10. Carolien - On a Healthy Adventure september 30, 2015 / 10:45 AM

    Wauw, dat broodje ziet er super lekker uit! Ik krijg mijn bananenbrood er nooit zo brood-uitziend, nochthans gebruik eenzelfde hoeveelheid meel. Je receptje toch maar eens uitproberen en hopen op zo’n mooi resultaat 😉

  11. Arjanne september 30, 2015 / 7:08 PM

    Oh, wat heerlijk dit. Ik moet nog steeds een keer bananenbrood proberen, ik heb het al zó vaak voorbij zien komen maar nog nooit gemaakt!

  12. yayitstoday oktober 4, 2015 / 8:09 PM

    Ziet er heel erg lekker uit, en wat een mooie foto’s! Ik ga dit recept snel een keer uitproberen, want mijn bananenbrood is altijd erg plakkerig. Ben benieuwd!

  13. Wilmke oktober 4, 2015 / 9:16 PM

    Goeie foto’s weer! Makkelijk receptje ook 🙂
    X Wilmke

  14. iooon januari 26, 2016 / 8:12 PM

    Wijnsteenbakpoeder??? Dat moet ik even googelen.
    Ik heb eerlijk gezegd nog nooit bananenbrood op maar het ziet er wel altijd lekker uit. Misschien toch maar eens de keuken induiken. Het recept ziet er eenvoudig en niet te vet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: