Getipt: Real Food Restaurant Andersom in Waalre

real food restaurant andersom

Laatst was ik een beetje aan het ronddwalen op het wereldwijde web. Facebookpagina na Facebookpagina, je kent het wel. Plotseling viel mijn oog op een bericht van een zogenaamd ‘gezond restaurant’. Nu weet ik uit ervaring dat je dat soort benamingen meestal met een korreltje zout moet nemen, maar ik besloot het een kans te geven en pluisde de Facebookpagina en de website van het restaurant. Paleo, vegan, suikervrij, glutenvrij, ‘low carb’ (koolhydraatarm) en biologisch. Ja, het kan er zogezegd allemaal. Je begrijpt, ik was door het dolle heen.

Als je een allergie hebt of een ‘dieet’ (levensstijl) volgt, is het nu eenmaal niet heel gemakkelijk om uit eten te gaan. Spontaan een restaurantje pakken? Dat zit er vrijwel niet meer in. Gelukkig komen er nu beetje bij beetje meer eetgelegenheden waar je ook terecht kunt als je veganistisch of glutenvrij eet. Helaas zitten ze over het algemeen alleen in de Randstad, maar dat mag de pret niet drukken. Real Food Restaurant Andersom is één van die restaurants waar je met je levensstijl en/of allergie terecht kunt. En dan bedoel ik ook écht terecht. Dus niet weer de zoveelste kale salade en aardappeltjes. Echt eten. Tenminste, dat denk ik. Zelf ben ik er nog niet geweest, maar als ik de foto’s en reviews mag geloven, krijg je absoluut waar voor je geld.

Oké, allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar wat is dat ‘echt eten’ dan? Even een kleine greep uit de voorgaande menukaarten:

  • Hooi gerookte BBQ rib, meiraap frietjes met mayo en pikante tomatensalsa
  • Burger van brocolli, noten en hennepzaad met mosterdsaus en salade naar keuze
  • Groentefrites met mayonaise, salade, vegan ‘cheese’ burger en kerrie-veganaise
  • Sushi Schotel met quinoa’rijst’ of bloemkool’rijst’, avocado, paprika en kip
  • ‘Brood’mandje met tapenades als bijgerecht (glutenvrij, lactosevrij en vegan!)
  • Rood Fruit ‘Tiramisu’ van kokospannenkoekjes met chocosaus
  • RAW cheesecake met Bramen en rozensiroop
  • Pizza’s: Sesam-pompoenpizza, wilde rijst-erwten pizza en bloemkoolpizza

En dit is nog lang niet alles, bekijk vooral even de website en/of Facebookpagina. Je wordt er vrolijk van, beloofd. En hongerig, dat ook. Op de website bij de menukaart staat precies wat veganistisch en glutenvrij et cetera is. Het blijft niet alleen bij gezond en lekker eten, je kunt er namelijk ook terecht voor cursussen en kook- en groepsworkshops. Je merkt het al, ik ben enthousiast!

Dus, ben je eens een keertje in de buurt van Waalre (Noord-Brabant)? Waag dan zeker een bezoekje aan Real Food Restaurant Andersom. Helaas is Waalre niet bepaald in de buurt voor mij, maar zodra de kans zich voordoet, ga ik er absoluut naartoe. Ik ben heel benieuwd!

Kende jij Real Food Restaurant Andersom al?

Bekijk hier de Facebookpagina en hier de website.

Beeldmateriaal door Restaurant Andersom

3 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *