Knapperige nacho’s met zongedroogde tomatentapenade

nacho schotel

Vandaag had ik het weer, zo’n onweerstaanbare dwang naar nacho’s. En dan niet zomaar nacho’s, nee. Je kent ze vast wel, die nacho’s met een berg gesmolten kaas en hier en daar wat groente en pepertjes. Gezond is het niet bepaald, maar wel héél erg lekker. Ideale invulling voor die 20% van de 80-20 methode, als je het mij vraagt. Het hoeft niet altijd helemaal gezond te zijn! Die onweerstaanbare dwang werd aangewakkerd door dat lekkere lenteweertje, waar we nu eventjes van mogen proeven in ons normaal zo koude landje. Op de een of andere manier doen nacho’s mij denken aan opkomende krokusjes, de eerste waterige zonnestralen van de lente en pasgeboren geitjes. Goed, ik had dus weer compleet de lentekriebels te pakken en stormde vol overgave naar de voorraadkast. Mijn missie was duidelijk, op naar de tortillachips! Ik stroopte mijn mouwen op en keerde de manden binnenstebuiten. Zonder resultaat, helaas. Ondertussen keek de hond (we hebben een nieuwe pup, snel meer hierover!) nogal schuldig. Je begrijpt, ik wist meteen hoe laat het was. Gelukkig hadden we nog wel een pak tortillawraps, dus besloot ik de uitdaging aan te gaan om een nacho schotel te maken mét zelfgemaakte nacho’s. En jongens en meisjes, wat een resultaat. Ik ben er stiekem wel een beetje trots op: een heerlijke nacho schotel met een Mediterraans tintje!  Het proberen waard (ook als je gewoon een zak tortillachips in huis hebt).

Wat heb je nodig?

Tortillawraps
Scheutje (olijf)olie
Chilisaus naar smaak
Soja cuisine en/of mayonaise
Geitenkaas (of een andere soort kaas)
Edelgistvlokken
Kruiden: paprikapoeder, uipoeder, zout en peper

Overige ingrediënten zijn optioneel:
1 gele paprika
1 bosui
één schaaltje zongedroogde tomatentapenade
1 avocado
1 fijngesnipperde rode ui

nacho schotel

Wat moet je doen?

  1. Leg de wraps op elkaar en snijd er kleine driehoekjes uit ter grootte van tortillachips en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de wraps en breng op smaak met paprikapoeder, uipoeder, zout en peper. Bak in 10 tot 15 minuten in de oven of frituur de wraps-chips in een paar minuten goudbruin en knapperig.
  2. Doe de wraps-chips in een met bakpapier beklede ovenschaal en besmeer de chips met soja cuisine en/of mayonaise. Bestrooi de chips met geitenkaas en edelgistvlokken naar smaak.
  3. Snijd de rode ui, paprika, bosui en avocado fijn of in blokjes. Doe de helft van de groente bij de ovenschaal en giet wat chilisaus naar smaak over het geheel. Zet opnieuw in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de andere helft van de groente toe.
  5. Rasp eventueel wat extra geitenkaas over de schotel, bestrooi met edelgistvlokken en serveer met de zongedroogde tomatentapenade en mayonaise. Aanvallen maar!

Wat is jouw favoriete borrelmaaltijd?

Lees ook: Zo eet je gemakkelijk meer groente

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij

25 Responses

  1. Kirsten maart 14, 2016 / 6:47 AM

    Woaah, wat een heerlijk gerecht!!

  2. Lisanne maart 14, 2016 / 6:51 AM

    Prachtige foto’s ook, lijkt me super lekker! 🙂

  3. M maart 14, 2016 / 6:56 AM

    Echt een fantastisch mooi recept

  4. Arianne maart 14, 2016 / 7:04 AM

    Lijkt me heel erg lekker! Mijn favoriete borrelmaaltijd zijn ook abosluut de nacho’s. Zo lekker!!

  5. Tineke maart 14, 2016 / 7:07 AM

    Inderdaad, die foto’s alleen al… Krijg je zelfs honger van op de vroege ochtend

  6. Yasmin maart 14, 2016 / 7:11 AM

    Het hoeft idd niet altijd gezond. lekker receptje als je eens een keertje niet zo gezond wilt eten. Ideale tussenoplossing. Zeker als je ze bakt in de oven 🙂 Lekker!

  7. Samantha maart 14, 2016 / 7:13 AM

    Hihi leuk geschreven, ben benieuwd naar je nieuwe puppy. Zo lief!

  8. Anniek maart 14, 2016 / 7:15 AM

    O man, het lijkt wel of ik alle recepten van jou blog op wil slaan, haha! Ook dit klinkt weer té lekker, het lijkt me ook echt een goede vervanger voor die megavette ‘normale’ versie van dit recept. Tof gedaan Marlotte!

  9. Jessie maart 14, 2016 / 7:20 AM

    Yummy ziet er weer fantastisch uit. Laat je je pup snel zien op je blog ? 🙂

  10. Iris maart 14, 2016 / 7:26 AM

    Haha ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe puppy! Ziet er echt ontzettend lekker uit deze schotel. Toch iets minder ongezond dan de ‘normale’ versie. Lekker!!

  11. Melissa maart 14, 2016 / 7:29 AM

    Fantastisch recept ik heb m opgeslagen. Dankje!

  12. Rozemarijn maart 14, 2016 / 9:17 AM

    Hhmmm so gooood! Ik vind nacho’s zo ontzettend lekker! Heerlijk receptje! Lfs

  13. Sandra maart 14, 2016 / 12:05 PM

    Hee dit recept komt goed uit! Mijn vriend vroeg afgelopen week of ik een keer zo’n nacho’s uit de oven recept wilde maken. Oeh, dit receptje sla ik dus op!! Ziet er heerlijk uit zeg. 🙂

  14. Gina maart 14, 2016 / 1:39 PM

    OMG Dit ziet er goddelijk uit!! Deze ga ik zeker even onthouden!

  15. Anne maart 14, 2016 / 9:05 PM

    Hey Marlotte, wat een lekker gerecht. Ik heb je blog onlangs ontdekt en ben fan 🙂 Ik vind ook vooral je foto’s erg mooi en met een duidelijke, eigen stijl. Ik heb je dan ook benoemd in mijn blogpost met tips voor een goede food photo: http://pasted.nl/2016/03/13/tips-voor-een-goede-food-photo/ Hoop dat je dat leuk en oké vindt 😉

  16. Manon maart 14, 2016 / 11:16 PM

    Woa! Dit ziet er heerlijk uit Marlotte! De geitenkaas zou ik persoonlijk vervangen door een ander kaasje maar dit artikel is zeker een save waard 🙂

  17. Charelle maart 15, 2016 / 8:59 AM

    Oh wat een heerlijk recept met prachtige foto’s weer, ik houd van nacho’s!

  18. Angelina maart 15, 2016 / 1:09 PM

    Ohh dit ziet er weer heerlijk uit! Ga ik zeker opslaan. 🙂

  19. Sabine maart 15, 2016 / 7:08 PM

    Ow my gahd dat ziet er zoooo lekker uit joh!!

  20. Alyssa maart 17, 2016 / 10:51 PM

    Ooooh je snapt dat ik hier nu meteen zin in heb 😀 haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *