Tested: Lovechock chocolate

Lovechock

Een tijdje geleden heb ik op mijn blog al mijn liefde voor chocolade met jullie gedeeld. Niet zomaar chocolade, nee. Pure chocolade. Hoe puurder, hoe beter. Helaas denk je soms weleens dat je gezond bezig bent met je 80% cacao chocoladereep, totdat je de ingrediëntenlijst leest. Suiker, suiker en nog eens suiker. Vaak wel in verschillende benamingen om ons voor de gek te houden. Wat dacht je van glucose, dextrose en maltodextrine? Ja, je begrijpt het wel, daar word ik niet bepaald vrolijk van. Mijn zoektocht naar lekkere en enigszins gezonde chocolade is dan ook nog in volle gang. Toen ik afgelopen week langsging bij het Lifestyle Lab event in Amsterdam, zag ik het meteen: chocolade. Heel veel chocolade, bergen. Deze chocolade moet natuurlijk uitgebreid getest worden en dat is precies wat ik vandaag ga doen, samen met Madelief en de andere testleden. Ook zo benieuwd naar deze chocolade met zogenoemde ‘liefdesstofjes’? Ja? Laten we dan snel gaan proeven.

lovechock

Bij Lovechock werken ze met onbewerkte rauwe cacao uit Ecuador. Nu denk je misschien: cacao is toch sowieso rauw en onbewerkt? Nee, ook met cacao wordt gerommeld. Normaal gesproken wordt cacao bij hoge temperaturen gebrand en gemalen. We weten allemaal dat cacao gezond is, maar als de cacaobonen bij te hoge temperaturen wordt gebrand en gemalen verliest het al zijn goede eigenschappen. Lovechock pakt het anders aan door de cacaobonen niet te branden en koud te malen, waardoor dus alle goede eigenschappen bewaard blijven.

Op dit moment heeft Lovechock drie soorten ’tablets’: Sweet nibs & Sea salt, Blueberry & Hemp seed en Almond & Baobab. Het zijn niet bepaald voor de hand liggende smaken, dus laten we snel proeven! We beginnen met Sweet nibs & Sea salt. De naam zegt het al, in deze reep zit onder andere cacaonibs en zeezout. Verder is deze reep gezoet met dadels en gedroogde kokosbloesem nectar. Geen suiker, geen lactose en geen gluten. Dat klinkt goed, toch? Na de eerste hap zijn we om, wat is dit lekker! Wel vinden we dat er ietsjes minder zout in mag, maar dat is puur smaak, want de andere testleden vonden deze erg lekker en zeker niet te zout. Goed gekeurd!

We zijn aangeland bij reep nummer twee: Blueberry & Hemp seed. Lovechock zegt het volgende over deze reep: “Het nootachtige van de hennepzaadjes en de frisheid van blauwe bessen geven samen een subtiel smaakeffect“. Dat klinkt veelbelovend. Dit moet wel lekker zijn, toch? Hmm. De meningen lopen wat uiteen bij deze reep. Zo roepen een aantal van de testleden deze uit als favoriete smaak en is de ander ietwat teleurgesteld, omdat ze erg hoge verwachtingen had bij deze reep. Persoonlijk ben ik het helemaal eens met Lovechock, de blauwe bessen en de hennepzaadjes zorgen inderdaad voor een subtiel smaakeffect. De smaken komen niet heel sterk naar voren, maar wel precies goed om de reep net iets speciaals mee te geven. Lekker!

lovechock

Helaas, we zijn aangekomen bij de laatste reep. Almond & Baobab mag ons nu (hopelijk) verblijden met haar smaken. “Een fijne mix van textuur en smaak tussen crunchy amandelstukjes, temperamentvolle baobab en pure chocolade”. Als ik dit zo lees, wordt dit mijn favoriete reep. Amandelen, baobab en chocolade. Kan het nog beter? Met torenhoge verwachtingen neem ik een hap. Om het iets dramatischer te maken, doe ik mijn ogen dicht. Zo kan ik alle smaken en geuren goed in mijn opnemen. Ja, dit is lekker. Wat zeg ik? Dit is hemels. Ik kijk om mij heen hoe de andere testleden reageren op deze smaaksensatie. Uiteraard zijn ze het met mij eens: deze reep is heel lekker.

Je leest het al, deze chocoladerepen zijn goed. Heel goed. Ik weet wel wat mijn favoriet is: absoluut de Almond & Baobab chocoladereep. Bijna iedereen had een andere favoriet, maar we waren het allemaal met elkaar eens: elke reep is ontzettend lekker en je kunt geen ‘verkeerde’ reep kiezen. Had ik al gezegd dat Lovechock gluten-, lactose-, geraffineerde suiker- en sojavrij is? Ja, liefde op eerste gezicht.

Welke reep zou jij willen uitproberen? Laat het mij hieronder in de comments weten.

Lees ook: Lifestyle Lab – October 2015

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

17 Responses

 1. Yasmin oktober 14, 2015 / 3:38 PM

  Chocolade zonder gluten, melk en suiker? Nu ben ik wel heel erg benieuwd. Duidelijke review, leuk!

  • Marlotte oktober 14, 2015 / 7:48 PM

   Haha, dat was ook mijn eerste reactie. Zeker eens uitproberen!

 2. Anne oktober 14, 2015 / 3:42 PM

  Zoals altijd: weer prachtige foto’s! Leuk zo’n review, mij lijkt de reep met blauwe bessen echt super lekker!!

 3. Marlou oktober 14, 2015 / 3:44 PM

  Jammie!!! Ik hoef zelf niet glutenvrij, lactosevrij en suikervrij te eten, maar dit lijkt me wel heeeel lekker. Heb er al zoveel positieve verhalen over gehoord.

 4. Monique D oktober 14, 2015 / 3:53 PM

  Oooh Lovechock, meest goddelijke chocola die ik ooit op heb. Leuk geschreven!!

  • Marlotte oktober 14, 2015 / 7:48 PM

   Bij mij ook denk ik. Hij staat in ieder geval heel hoog in de lijst! Dankjewel Monique!

 5. Liese oktober 14, 2015 / 4:14 PM

  Mmm, klinkt alleszins al ontzettend lekker ^^ Ben er erg benieuwd naar, denk dat de laatste ook het meest mijn ding zou zijn ^^

 6. Kirsten oktober 14, 2015 / 4:35 PM

  Ik ben echt een chocolade met zeezout fan, dus die moet wel in de smaak vallen! X

 7. Elisa oktober 14, 2015 / 6:58 PM

  Aaaahhh lovechock! Ik heb enkel nog maar de kleine reepjes geproefd en daarvan is cherry chili veruit mijn favoriet <3 Van de repen hierboven lijkt sweet nibs + seasalt me de lekkerste!

  • Marlotte oktober 14, 2015 / 7:47 PM

   Oeh Cherry Chili klinkt ook echt heel lekker, die ga ik snel eens proeven!

 8. lISA oktober 14, 2015 / 8:07 PM

  Wow, dit klinkt echt heel goed! Ik ben benieuwd <3 Wil dit graag eens eten.

 9. Danielleeee oktober 15, 2015 / 2:19 PM

  Wat een super leuk artikel, je schrijft heel leuk ! Ik ben nu heel nieuwsgierig hoe ze proeven 🙂

 10. Teddy oktober 15, 2015 / 4:04 PM

  Deze chocoladerepen klinken heel erg lekker zeg! Ik krijg gelijk zin in chocola!

 11. rachel oktober 17, 2015 / 3:02 PM

  ziet er goed uit, fijn artikel en wat maak je mooie foto’s echt prachtig, ik zeg een nieuwe volger heb je erbij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *