Zelfgemaakte granola met quinoavlokken

zelfgemaakte granola

Nu de zomervakantie is losgebarsten, kunnen we allemaal wat meer de tijd nemen om geheel ontspannen alle tijd te nemen voor een vers bereid ontbijt. Toch komt het weleens voor (oké, best wel heel regelmatig) dat je je week iets te vol hebt gepland. Feestje hier, dagje strand en een snikhete terras-hop-dag daar. Je raadt het al; dan komt deze granola om de hoek kijken. Reserveer een vrij momentje om deze granola in elkaar te flansen en je hebt er de hele week plezier van. Daarbij is een disclaimer wel gepast, als je namelijk net zo’n granola-monster bent als ik, zal je dit recept moeten verdubbelen om er een week mee vooruit te kunnen. Het komt bij mij altijd net iets te vaak voor dat ik geheel per ongeluk langs de granolapot loop, oeps. Het zegt in ieder geval genoeg over de smaak, toch? Tijd om jullie ook aan het werk te zetten, waarna je welverdiend kunt genieten van deze zelfgemaakte granola met quinoavlokken.

Wat heb je nodig voor één pot granola met quinavlokken?

150 gram quinoavlokken

100 gram havervlokken (gecertificeerd glutenvrij als je niet tegen gluten kunt)

100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout)

3 vijgen

3 abrikozen

100 gram gesmolten kokosolie

4 el amandelpasta

4 el zoetmiddel (honing of ahornsiroop bijvoorbeeld)

3 el kokosbloesemsuiker

Snuf zeezout

 

Wat moet je doen?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden.
  2. Meng in een kom de quinoa- en havervlokken, gemengde noten, kokosbloesemsuiker en een snuf zeezout.
  3. Snijd de vijgen en abrikozen in kleine blokjes en voeg dit toe aan het mengsel.
  4. Meng in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten; ofwel de kokosolie, amandelpasta en zoetmiddel. Giet dit geheel bij het mengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel meer vocht toe, in de vorm van kokosolie, water of een zoetmiddel, om meer ‘brokken’ te krijgen (hoe meer grote brokken, hoe langer de granola in de oven moet).
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hierover. Zet in het midden van de oven voor 20 tot 30 minuten totdat de granola goudbruin kleurt en ietwat knapperig is. Roer regelmatig door.
  6. Haal uit de oven en laat goed afkoelen (geloof me, dit is belangrijk; hierdoor wordt de granola knapperig). Schep de granola, zodra het is afgekoeld, in een pot die goed afsluitbaar is. Je kunt de granola een paar weken bewaren, maar eerlijk gezegd houd ik het niet langer vol dan een paar dagen. Serveer met een boel vers fruit (uit de tuin!) en (kokos)yoghurt.

Tip: Persoonlijk ben ik niet zo’n zoetekauw, daarom gebruik ik over het algemeen minder zoetmiddelen (honing, kokosbloesemsuiker et cetera). Ik raad je aan om regelmatig even te proeven (goed excuus) of het geheel zoet genoeg. Als je, net als ik, niet zo’n zoetekauw bent, heb je waarschijnlijk al genoeg aan twee eetlepels zoetmiddel naar keuze en één eetlepel kokosbloesemsuiker.

Lees ook: Quesadilla met rode linzen dip 

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Instagram en YouTube?

In samenwerking met Winkel Glutenvrij 

3 Responses

  1. Rosemarijn juli 20, 2017 / 8:42 AM

    Klinkt super lekker! Ik ga het op mijn ‘to make’ lijstje zetten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *