4X Happy food

goed humeur

Wist je dat bepaalde voedingsstoffen invloed hebben op je humeur? Positief en negatief. Zit jij de laatste tijd niet zo goed in je vel? Heb je geen puf meer? Of is het stressen geblazen op je werk of op school en kan je wel wat positiviteit gebruiken? Dan is dit artikel voor jou! Vandaag ga ik het namelijk hebben over humeurboosters op het gebied van voeding. Een tijdje geleden plaatste ik al een artikel hoe je een herfstdip kunt voorkomen, maar je kunt jezelf ook een handje helpen om bepaalde keuzes te maken qua voeding. Daarom deel ik vandaag 4 happy food met jullie om vrolijk door het leven te gaan. En nee, een bak Ben & Jerry’s of die heerlijke chocoladedonuts staan er niet tussen.

goed humeur

Knoflook

Stress is niet erg bevorderlijk voor je humeur en daarom komt knoflook goed van pas. Knoflook is namelijk goed voor je bloeddruk (die vaak omhoog schiet als je in een stresssituatie zit), waardoor je minder gestrest bent.

Spinazie

We weten allemaal dat bladgroenten ontzettend gezond zijn, maar wist je ook dat ze je humeur een echte boost kunnen geven? In het speciaal heb ik het over spinazie. Spinazie zit vol met magnesium en een magnesiumtekort zorgt ervoor dat je moe en geïrriteerd raakt. Spinazie zit niet alleen vol met magnesium, maar onder andere ook met ijzer en vitamine A, B, C en K. Al deze vitaminen en mineralen dragen goed bij aan je concentratie en energielevel, maar dus ook aan je humeur.

Chocolade

We zijn aangekomen bij mijn absolute favoriete humeurbooster: chocolade. Chocolade bevat allerlei stofjes die je humeur positief beïnvloeden, denk aan dopamine, endorfine, serotonine en fenylethylamine (ja, dat is een woord). Dit laatste stofje wordt door de hersenen geproduceerd als je verliefd bent en maakt serotonine je rustig en daardoor minder gestrest. Nou, ik weet wel wat ik zo ga eten. Let wel op dat je pure chocolade (75% cacao en hoger) pakt, want anders gaan de voorgaande positieve eigenschappen niet meer op. Helaas pindakaas!

Avocado

Het zal je niet verbazen, ook deze groene vrucht staat weer in het lijstje. We weten dat avocado ontzettend gezond en goed voor je is. Zo is avocado onder andere goed voor je hart, huid en haar. Maar dus ook voor een goed humeur! In een avocado zit onder andere foliumzuur (ook wel vitamine B9). Ik had het net al kort over het stofje serotonine en foliumzuur is hierbij onmisbaar. Foliumzuur ondersteunt je lichaam bij de aanmaak van nieuwe cellen en de serotonine-productie in je hersenen. Een tekort aan foliumzuur zorgt ervoor dat er te weinig serotonine wordt geproduceerd, waardoor je somber wordt en last krijgt van vermoeidheid. Ben je niet zo’n fan van avocado? Ook spinazie bevat veel foliumzuur. Ja, ik geloof dat spinazie een wondergroente is.

Wat is jouw favoriete happy food?  

Lees ook: Healthy gingerbread

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

25 Responses

 1. Monique D oktober 21, 2015 / 6:07 AM

  Chocola wist ik, maar de rest niet, thanka!

 2. Marlou oktober 21, 2015 / 6:12 AM

  Mijn favo happy food? Chocolade! Leuk artikel!!

 3. Eva oktober 21, 2015 / 6:31 AM

  Mooie foto’s en interessant artikel zeg! Ik ga voor de avocado! 😉

 4. Anna oktober 21, 2015 / 6:34 AM

  Yay, chocolade als boost <3. Zeker mijn favoriet! Al mag avocado er ook best wezen :). Mooie vaas trouwens, op de bovenste foto.

 5. Yasmin oktober 21, 2015 / 6:39 AM

  Nooit geweten dat spinazie zo goed is, ik weet wat ik vanavond eet. Thanks 😉

 6. Anne oktober 21, 2015 / 6:51 AM

  Haha duidelijk, ik kan wel wat meer van deze happy foods eten!

 7. Lonneke oktober 21, 2015 / 7:03 AM

  Leuk artikel! Chocola is echt mijn absolute favoriete happy food! Liefs lonneke

 8. eva| deappelvaneva oktober 21, 2015 / 7:16 AM

  Leuk artikel zeg! Ik vind zelf havermout (pap) mijn favoriete happy food! Binnen de natuurvoeding wordt haver gezien als een stressreducerend. Ook heeft het verwarmende kwaliteiten. Nu het weer kouder wordt kan ik dat wel gebruiken!
  Liefs,
  Eva

  • Marlotte oktober 21, 2015 / 8:28 PM

   Dankjewel Eva! 🙂 Ja klopt, havermout is inderdaad ook een goede! Heerlijk om de dag te beginnen met een schaaltje havermout, yum!

 9. Julia oktober 21, 2015 / 8:33 AM

  Wat leuk! Chocolade wist ik maar de rest niet.. Avocado, yeaaas!

 10. Emma oktober 21, 2015 / 9:31 AM

  Laat ik nou van alle vier de ingrediënten houden! Goed excuus om extra veel chocolade en avocado te eten deze winter. Én natuurlijk knoflook, wie stinkt er zo? Ja dat ben ik, anders krijg ik een herfstdip! Haha

  • Marlotte oktober 21, 2015 / 8:29 PM

   Haha, die stank daarna is dan weer jammer. Maar ik heb ergens gelezen dat je minder gaat stinken naarmate je het meer en vaker eet. Wie weet!

 11. irene oktober 21, 2015 / 10:55 AM

  Chocolade vind ik lekker, de rest ben ik niet zn fan van..

  Liefs Irene

 12. Dina oktober 21, 2015 / 12:52 PM

  Alle vier de dingen vind ik lekker, maar het minst houd ik van chocolade (daar moet ik echt een bui voor hebben zeg maar).

 13. Sanne oktober 21, 2015 / 7:25 PM

  Wat een leuk artikel, chocolade is echt mijn favoriete happy food haha!

 14. Sandra oktober 22, 2015 / 5:02 PM

  Oehw ik ben gek op spinazie! Maar mijn happy food is toch echt wel meloen. Daar maak je mij pas écht blij mee!

 15. Mariska januari 4, 2016 / 3:19 PM

  Spinazie ben ik wat minder van, verder allemaal ook nog eens heel lekker! Dubbel voordeel!

 16. Sabine januari 5, 2016 / 3:40 PM

  Superhandig dit! Ik houd van knoflook maar eet het niet zo veel helaas, avocado wel trouwens, bijna elke dag! Chocolade eet ik ook niet zo veel, dus dit is een mooi excuus 🙂 En ja ook van spinazie houd ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *