Glutenvrije sinaasappel chocolade muffins

glutenvrije sinaasappel chocolade muffins

Bij het raspen van de vrolijkgekleurde sinaasappel vult het hele huis zich langzaam met de heerlijke geur van deze zonnevrucht. Geen straf in deze tijd van het jaar, kan ik je vertellen. Het lijkt een eeuwig discussiepuntje: fruit combineren met chocolade. Wel of geen succesverhaal? Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf niet per se groot fan. Maar, op zijn tijd vind ik het heerlijk. Zoals deze glutenvrije sinaasappel chocolade muffins. Een hele mond vol. Oh, en ik vergeet zelfs nog te benoemen dat deze heerlijkheden ook nog eens lactosevrij zijn, voor de liefhebbers. Natuurlijk is de smaak niet minder, zoals je zal merken.

Wat heb je nodig?
  • 100 gram bruine rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 middelgrote eieren
  • rasp van een sinaasappel
  • sap van een sinaasappel
  • 25 gram kokosolie
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
  • 50 gram pure (80%) chocolade(druppels)
  • 0,5 tl appelazijn
  • 1tl wijnsteenbakpoeder
  • mespuntje keltisch zeezout (of zout naar keuze)
Wat moet je doen?
  1. Allereerst gaan we de oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Rasp de sinaasappel (probeer zo min mogelijk van de witte laag mee te nemen, die is namelijk bitter!) en pers vervolgens de sinaasappel uit.
  3. Voeg aan dit sinaasappelmengsel alle ‘natte’ ingrediënten toe, dus: eieren, gesmolten kokosolie, kokosyoghurt, appelazijn en kokosbloesemsuiker. Roer dit geheel goed door.
  4. Tijd om de droge ingrediënten toe te voegen: bruine rijstmeel, boekweitmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en keltisch zeezout. Meng tot een egaal beslag. Te nat? Voeg wat extra rijstmeel of amandelmeel toe. Juist te droog? Voeg dan wat meer kokosyoghurt of eventueel een plantaardige melk toe.
  5. Vervolgens voeg je de chocolade toe. Ik gebruik chocoladedruppels. Heb je dit niet in huis? Geen probleem. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Roer nog een keer goed door.
  6. Ten slotte, verdeel je het geheel over de muffinvormpjes en bak je de muffins in het midden van de oven voor zo’n twintig minuten goudbruin. Smullen maar!

Ga jij deze overheerlijke, glutenvrije sinaasappel chocolade muffins ook proberen? Laat het mij weten wat je ervan vond!

Lees ook: Simpel en snel ontbijt: havermout met banaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *