Glutenvrije kerstkoekjes met rode gelei van granaatappelsap

glutenvrije kerstkoekjes

Het album Christmas van Michael Bublé knalt uit de speakers. Van Santa Baby tot It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas, jij kent ze allemaal en neuriet vrolijk mee op de maat van de muziek. De kerstboom heeft inmiddels zijn plekje veroverd en schittert met al zijn lichtjes de woonkamer uit. Oké, de hoeveelheid groene naalden op de grond (en in je voeten) vergeten we voor het gemak even. Op en top Kerst! Om het plaatje helemaal compleet te maken, duiken we nog snel de keuken. Want, wat is Kerst zonder koekjes? Glutenvrije Kerstkoekjes wel te verstaan. 

Wat heb je nodig voor ± 20 glutenvrije kerstkoekjes?

  • 60 gram boekweitmeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 80 gram rijstmeel
  • 130 gram koude roomboter (of kokosolie)
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • optioneel: vanille(-extract)
Voor de rode gelei:
  • 150 ml granaatappelsap
  • sap van 1 citroen (sap van 1 sinaasappel kan eventueel ook)
  • 3 eetlepels honing

Wat moet je doen?

  1. Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed tot een stevig deeg. Dek het deeg af en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast (zo zijn de koekjes makkelijker uit te steken met een vorm).
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een dunne plak. Is het deeg nog iets te plakkerig? Strooi dan wat glutenvrij meel over het deeg. Steek met een ster-vorm koekjes uit het deeg. Wil je de koekjes vullen? Druk dan met je duim in het midden van de vorm, zodat er een holte ontstaat.
  4. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven zo’n 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
  5. Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Vul de koekjes eventueel met de rode gelei of bestrooi ze met poedersuiker/kokosbloesemsuiker.

Voor de rode gelei:

  1. Meng voor de rode gelei 150 ml granaatappelsap met 3 eetlepels honing (of meer naar smaak) en het sap van 1 citroen in een pan. Roer door elkaar en laat vier minuten doorkoken.
  2. Schenk het geheel in een schone hittebestendige pot en laat afkoelen.

Tip: vervang de rode gelei met jam of fruitspread!

Lees ook: Gezonde wafels van bakbananenmeel met granaatappelpitjes 

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *