Gezonde lunch: linzensoep

gezonde lunch

Een stapel pannenkoeken als lunch is natuurlijk ontzettend lekker. Luchtige American pancakes met Nutella en wat poedersuiker. Of een lekkere vette pannenkoek met bacon en (geiten)kaas. Oh, en een lading kruiden, maar dat hoef ik je na dit artikel, klik, vast niet meer te vertellen. Maar of deze pannenkoeken nou zo gezond zijn? Nee, dat beslist niet. Er zijn heel veel lekkere lunches te bedenken die ook nog gezond zijn. Want hé, wat wil je nog meer? Daarom deel ik vandaag een gezonde lunch: linzensoep. Geloof me, dit ga je absoluut lekker vinden. Ja, ik vind ook het woord ‘linzen’ vies klinken. Maar we moeten er het maar meedoen.

Linzensoep is niet bepaald een soep voor de zomer, maar dat weer van de laatste tijd is nou ook niet echt op en top zomers. Als ik naar buiten kijk, word ik echt een beetje verdrietig. Je merkt het al, ik had een hartverwarmend soepje nodig. En dat is deze linzensoep zeker. Alles wat jij lekker vindt, kun je erin stoppen. Laten we snel naar het recept voor deze gezonde lunch gaan. Al doet hij het bij het avondeten ook zeker niet verkeerd. Maar dan zou ik wel een lekkere salade ernaast eten.

gezonde lunch

Wat heb je nodig?
Één pak rode linzen
2 liter bouillon
Paprika
Tomaten
Wortel
Ui
Prei
Rode peper
Kruiden (veel kerriepoeder, zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum, tijm)
Scheutje kokosmelk

gezonde lunch

Gezonde lunch: linzensoep
 
Author:
Ingredients
  • Één pak rode linzen
  • 2 liter bouillon
  • Paprika
  • Tomaten
  • Wortel
  • Ui
  • Prei
  • Rode peper
  • Kruiden (veel kerriepoeder, zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum, tijm)
  • Scheutje kokosmelk
Instructions
  1. Breng 2 liter bouillon aan de kook. Voeg de rode linzen toe. Laat 10/15 minuten pruttelen.
  2. Snijd de groenten fijn en voeg deze toe.
  3. Maak het verder op smaak met verschillende kruiden. Ga bijvoorbeeld voor (veel) kerriepoeder), zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum en tijm.
  4. Voeg nu een scheutje (of iets meer dan een scheutje) kokosmelk toe aan de soep.
Eet smakelijk! Serveer, zoals ik, met deze tapioca-kaas broodjes (dit recept komt binnenkort online!) of met een lekkere salade.

Benieuwd naar mijn favoriete zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten (poeh, dat is een mond vol)? Klik dan hier.

11 Responses

  1. Denise augustus 17, 2015 / 4:08 PM

    Ontzettend mooie foto’s; krijg er honger van 😉
    Proef je de kokos heel erg? Ik ben niet zo’n grote liefhebber van kokosmelk.

    • Marlotte augustus 18, 2015 / 10:50 AM

      Dankjewel! Ik vind het zelf wel meevallen, het maakt het vooral wat romiger. Maar je zou ook (soja/rijst) room kunnen gebruiken! Succes!

  2. Helen augustus 17, 2015 / 7:17 PM

    Ik ben niet zo dol op linzen maar WAUW: je foto’s zijn echt schitterend.

  3. Anna augustus 18, 2015 / 11:06 AM

    Pff, ik word inderdaad ook niet echt vrolijk als ik naar buiten kijk. Vies weer! Nou goed, winterrecepten zijn gelukkig wel heel lekker! Yum, dit ziet er echt goed uit. PS: je hebt er een nieuwe volger bij :). Wat maak je een prachtige foto’s en wat een fijne blog heb je!

    • Marlotte augustus 19, 2015 / 3:37 PM

      Ja, die lekkere winterrecepten verzachten de pijn nog enigszins. Ah dankjewel, vind ik heel leuk om te horen! 🙂

  4. Elsa augustus 18, 2015 / 4:27 PM

    Heerlijke soep zeg en fotogeniek, alleen dat komt vast door de goede fotografe hihi!

  5. Lauryn augustus 20, 2015 / 11:28 AM

    Oeh, dat ziet er leuk uit zeg! Wat maak jij mooie foto’s!!!

  6. Laura augustus 20, 2015 / 11:42 AM

    Ik vind het zo fijn dat je allemaal gluten vrije recepten maakt op je blog. Sinds 2 maanden moet ik gluten vrij eten en ik kan bijna niks meer uit de supermarkt eten 🙁 behalve een paar glutenvrije merken. Hoe doe jij dat??

    • Marlotte augustus 20, 2015 / 12:39 PM

      Gelukkig! Ik maak grotendeels al mijn eten gewoon zelf, zonder pakjes en zakjes (met gluten, lactose en rare e-nummers) uit de supermarkt. In het begin was ik vaak aan het experimenteren met verschillende glutenvrije meelsoorten, maar nu weet ik wat ik aan elk meelsoort heb. Kokosmeel is (in combinatie met andere meelsoorten) goed voor recepten waar je wat meer luchtigheid wilt, zoals pannenkoeken. Het is even puzzelen, maar na een tijdje word je er wat behendiger in. Als je nog andere vragen hebt, beantwoord ik ze graag voor je! Succes!

  7. Annemiek juni 24, 2016 / 5:09 PM

    Hi Marotte,
    Wat een super blog heb je! Heerlijke recepten,duidelijk, weinig ingrediënten…nice!
    Vraagje, voor hoeveel personen is deze soep ongeveer? (Of weet je dat niet meer? Hihi)
    Avast bedankt,
    Groetjes Annemiek.

    • Marlotte juli 16, 2016 / 7:27 AM

      Dankjewel Annemiek 🙂 Deze soep is ongeveer voor vier personen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: