Linzensoep is niet bepaald een soep voor de zomer, maar dat weer van de laatste tijd is nou ook niet echt op en top zomers. Als ik naar buiten kijk, word ik echt een beetje verdrietig. Je merkt het al, ik had een hartverwarmend soepje nodig. En dat is deze linzensoep zeker. Alles wat jij lekker vindt, kun je erin stoppen. Laten we snel naar het recept voor deze gezonde lunch gaan. Al doet hij het bij het avondeten ook zeker niet verkeerd. Maar dan zou ik wel een lekkere salade ernaast eten.
Wat heb je nodig?
Één pak rode linzen
2 liter bouillon
Paprika
Tomaten
Wortel
Ui
Prei
Rode peper
Kruiden (veel kerriepoeder, zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum, tijm)
Scheutje kokosmelk
- Één pak rode linzen
- 2 liter bouillon
- Paprika
- Tomaten
- Wortel
- Ui
- Prei
- Rode peper
- Kruiden (veel kerriepoeder, zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum, tijm)
- Scheutje kokosmelk
- Breng 2 liter bouillon aan de kook. Voeg de rode linzen toe. Laat 10/15 minuten pruttelen.
- Snijd de groenten fijn en voeg deze toe.
- Maak het verder op smaak met verschillende kruiden. Ga bijvoorbeeld voor (veel) kerriepoeder), zwarte peper, uipoeder, paprikapoeder, basilicum en tijm.
- Voeg nu een scheutje (of iets meer dan een scheutje) kokosmelk toe aan de soep.
Benieuwd naar mijn favoriete zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten (poeh, dat is een mond vol)? Klik dan hier.
Ontzettend mooie foto’s; krijg er honger van 😉
Proef je de kokos heel erg? Ik ben niet zo’n grote liefhebber van kokosmelk.
Dankjewel! Ik vind het zelf wel meevallen, het maakt het vooral wat romiger. Maar je zou ook (soja/rijst) room kunnen gebruiken! Succes!
Ik ben niet zo dol op linzen maar WAUW: je foto’s zijn echt schitterend.
Pff, ik word inderdaad ook niet echt vrolijk als ik naar buiten kijk. Vies weer! Nou goed, winterrecepten zijn gelukkig wel heel lekker! Yum, dit ziet er echt goed uit. PS: je hebt er een nieuwe volger bij :). Wat maak je een prachtige foto’s en wat een fijne blog heb je!
Ja, die lekkere winterrecepten verzachten de pijn nog enigszins. Ah dankjewel, vind ik heel leuk om te horen! 🙂
Heerlijke soep zeg en fotogeniek, alleen dat komt vast door de goede fotografe hihi!
Oeh, dat ziet er leuk uit zeg! Wat maak jij mooie foto’s!!!
Ik vind het zo fijn dat je allemaal gluten vrije recepten maakt op je blog. Sinds 2 maanden moet ik gluten vrij eten en ik kan bijna niks meer uit de supermarkt eten 🙁 behalve een paar glutenvrije merken. Hoe doe jij dat??
Gelukkig! Ik maak grotendeels al mijn eten gewoon zelf, zonder pakjes en zakjes (met gluten, lactose en rare e-nummers) uit de supermarkt. In het begin was ik vaak aan het experimenteren met verschillende glutenvrije meelsoorten, maar nu weet ik wat ik aan elk meelsoort heb. Kokosmeel is (in combinatie met andere meelsoorten) goed voor recepten waar je wat meer luchtigheid wilt, zoals pannenkoeken. Het is even puzzelen, maar na een tijdje word je er wat behendiger in. Als je nog andere vragen hebt, beantwoord ik ze graag voor je! Succes!
Hi Marotte,
Wat een super blog heb je! Heerlijke recepten,duidelijk, weinig ingrediënten…nice!
Vraagje, voor hoeveel personen is deze soep ongeveer? (Of weet je dat niet meer? Hihi)
Avast bedankt,
Groetjes Annemiek.
Dankjewel Annemiek 🙂 Deze soep is ongeveer voor vier personen!