Healthy lavender + rose chocolate

gezonde chocolade

Een nieuwe week is aangebroken en laten we die goed beginnen met een leuk receptje. Goed idee, toch? Gisteren heb ik weer in de keuken gestaan met één van mijn lievelingsingrediënten: chocolade. Tegenwoordig kun je de ene na de andere gecustomizede chocoladereep in de supermarkt vinden. Zo heb je chocoladerepen met notenmixen, popcorn, kokos en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar nog leuker (althans, dat vind ik) is het om het zelf te maken. En stiekem ook nog lekkerder. Je kunt de reep precies maken zoals jij wilt, met de ingrediënten die jij lekker vindt. Zo ging ik voor wat ingrediënten in de reep die misschien niet zo alledaags zijn en daarom juist een feest is om op te eten. Oh, en als je je eigen chocoladereep hebt gemaakt, kun je van de chocolade die je niet uit de kom krijgt chocolademelk maken. Behalve als je stiekem alle gesmolten chocolade eruit hebt gelikt. Oeps. Ben je benieuwd naar mijn zelfgemaakte chocoladereep? Lees dan snel verder!

Gezonde chocolade

Wat heb je nodig voor deze gezonde chocolade?

100 gram pure chocolade (vanaf 75% cacao)

handje grof gehakte amandelen

scheutje rozenwater

1 theelepel gedroogde lavendel

aantal viooltjes

Gezonde chocolade

Healthy lavender + rose chocolate
 
Author:
Ingredients
  • 100 gram pure chocolade (vanaf 75% cacao)
  • handje grof gehakte amandelen
  • scheutje rozenwater
  • 1 theelepel gedroogde lavendel
  • aantal viooltjes
Instructions
  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  2. Hak een handje amandelen (of andere noten) grof.
  3. Doe de amandelen, een scheutje rozenwater en 1 theelepel gedroogde lavendel bij de gesmolten chocolade en roer dit goed door.
  4. Vul de vormpjes (ik heb muffinvormpjes gebruikt) met de chocolade en doe hier een viooltje op.
  5. Zet voor een uur (of langer) in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden.
  6. Yum, eet smakelijk! Lekker bij de thee of koffie.
Lees ook: What’s for breakfast? #3 – Eitje erbij

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’?

16 Responses

  1. Amanda september 21, 2015 / 4:15 PM

    Verrassend zeg, die lavendel en roos. Ben hier erg benieuwd naar!

  2. Yasmin september 21, 2015 / 4:25 PM

    Wat een onwijs prachtige foto’s! Lekker 😉

  3. Sanne september 21, 2015 / 7:15 PM

    Aawh, dat ziet er super schattig uit. En klinkt heel erg lekker!

  4. Anna september 21, 2015 / 9:22 PM

    Hmm, ziet er zo lekker uit. Prachtige foto’s ook! Ik ga dit artikel noemen in mijn rubriek Blog love Tuesday, morgen komt het online! 🙂

  5. Ellemieke september 22, 2015 / 12:37 PM

    Wat leuk zeg! Ziet er heerlijk uit, en toch ook bijzonder met die bloemetjes erin. Tof idee.

  6. Deisy september 22, 2015 / 1:50 PM

    Wauw, wat heb jij een prachtige website zeg en wat een prachtige foto’s. En spring ik op het goede moment ook nog eens binnen aangezien ik superfan ben van chocolade haha 😉 X

  7. Linda september 23, 2015 / 12:03 PM

    Wat een plaatjes! Heel leuk bedacht zo met die bloemen! Alleen kun je viooltjes zomaar eten? Of is dit een hele stomme vraag haha? 😉

    • Marlotte september 25, 2015 / 4:32 PM

      Dankjewel! 🙂 Nee hoor, dat is zeker geen stomme vraag. Alle viooltjes kun je eten (rauw is het beste) en het voordeel is dat ze nog heel gezond zijn ook! Viooltjes zijn bijvoorbeeld heel goed tegen acne, maar ook tegen allerlei andere ontstekingen en hoestbuien.

  8. Sanne september 25, 2015 / 3:23 PM

    Ooooh, wat ziet dat er heerlijk uit! En mooi ook door die lieve bloemen.

  9. Mariska januari 5, 2016 / 9:07 PM

    Prachtige foto’s! Ik neig niet zo snel maar het eten van bloemetjes, maar het is toch best gaaf.

  10. emmelou januari 5, 2016 / 10:09 PM

    Wat een mooie foto’s! Je kunt de chocolade ook écht helemaal zelf maken, met kokosolie en rauwe cacao en een klein beetje agavesiroop. Superlekker en nóg gezonder. Op mijn eigen blog staan een paar recepten met zélfgemaakte chocolade. Lavendel is ook een van mijn favoriete combi’s. Met gedroogde chilivlokken of maanzaadjes is ook superlekker. #nomnomnom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: