Courgette brownies

gezonde brownies

Ha, daar ben ik weer! Vandaag verras ik jullie met heerlijke smeuïge (vreselijk woord) brownies. En niet zomaar brownies. Nee. Gezonde brownies, met courgette en zonder toegevoegde suikers of andere rare ingrediënten.  Oh ja, en het is ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Zo, dat was even een toevoeging. Ik ben echt gek op brownies. Of eigenlijk alles waar chocolade in zit. Maar ik ben minder dol op brownies die boordevol met suiker en boter zitten. Daarom besloot ik om een gezonde versie te maken. Je komt dan al snel uit op avocado, maar die had ik op dat moment niet in huis. Dus viel de keuze uiteindelijk op courgette. Deze doet zeker niet onder voor de avocado en maakt het net zo smeuïg. Oh, en daarbij komt dat courgette toch net iets lichter is. Ook weleens fijn! Oké, genoeg gepraat. Ik heb je vast nieuwsgierig gemaakt. Kijk je mee naar het recept?

gezonde brownies

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1/2 courgette
  • 1 (middelgroot) ei
  • merg van een half vanillestokje
  • 1 1/2 el kokosmeel (of ander meel)
  • 3 el amandelmelk
  • 3 el rauwe cacao
  • 1 tl baking soda

Optioneel:

  • 2 el cacao nibs (of 80% pure chocolade)
  • 1 el honing (of meer, als  je een zoetekauw bent)
  • handje nootjes (ik heb amandelen en moerbeien gebruikt)

Glazuur:

  • 2 1/2 el rauwe cacao (of eventueel met pure chocolade)
  • 2 el amandelmelk
  • 1 el water

gezonde brownies

Wat moet je doen?

1. Doe de banaan, courgette en ei samen met de amandelmelk in een blender en blend tot een glad geheel.

2 Voeg de cacao, kokosmeel, baking soda en het merg van een vanillestokje bij het mengsel. Wil je iets zoetere brownies? Voeg dan nu de honing bij het beslag.

3. Roer de amandelen, moerbeien en de cacao nibs door het beslag.

4. Verdeel het beslag in een ingevette (bijvoorbeeld met kokosolie) brownie-vorm of ovenschaal. Zet deze vervolgens in de oven (op 180 graden) voor zo’n 15 minuten. Houd de brownies goed in de gaten. De brownies zijn klaar wanneer je vork er schoon uitkomt. Laat vervolgens afkoelen.

5. Mix de cacao (of pure chocolade) met de amandelmelk en water in een pannetje. Is het te vloeibaar? Voeg dan nog wat cacao toe. Is het te droog? Voeg dan nog wat vloeistof toe (amandelmelk of water). Zorg dat het uiteindelijk de dikte krijgt van stroop. Warm dit op, maar breng het niet aan de kook. Giet het glazuur op de brownies en laat uitharden.

6. Bon appétit!

5 Responses

  1. Eleanor augustus 13, 2015 / 6:10 AM

    Wat een onwijs leuke blog heb je, mooie foto’s! Ik ben super nieuwsgierig naar deze brownies. Courgette in brownies!? 😉

    • Marlotte augustus 14, 2015 / 9:09 AM

      Dankjewel voor het compliment! Haha, ik beloof het je: je proeft het niet terug! Maakt het juist lekker smeuïg.

  2. Romana augustus 13, 2015 / 12:20 PM

    Courgette in brownies, proef je dat niet terug?
    Je hebt echt een mooie blog en vooral mooie foto’s.

    XO,
    Romana 🙂

    • Marlotte augustus 14, 2015 / 9:10 AM

      Nee, zelfs niet een klein beetje! Het geeft de brownie alleen die lekkere smeuïge textuur. Dankjewel, super leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *