What’s for breakfast? #11 – apple quinces crumble

gezonde appel crumble

Het is weer de hoogste tijd om mijn ontbijtje te delen. In de reacties krijg ik vaak de opmerking dat ze ‘s ochtends niet zoveel inspiratie én tijd hebben om een gezond en lekker ontbijtje te maken. Bij sommige ontbijtjes kan ik me het voorstellen dat je niet bepaald de tijd hebt om boekweitvlokken o.i.d. 10 minuten te laten prutellen, maar andere ontbijtjes zijn binnen een handomdraai klaar. Oké, ik zal eerlijk zijn. Dit ontbijtje is niet binnen een handomdraai klaar, maar wel als je dit de avond van te voren maakt. Van dit ontbijtje kun je gerust een aantal dagen eten als je in je eentje bent. Vandaag deel ik met jullie het recept voor een heerlijke appel crumble mét kweeperen. Ja, ze zijn nog steeds niet op! Wees eerlijk, iedereen zou toch het liefst de dag willen beginnen met een warme appel crumble? Helemaal als de heerlijke kaneelgeuren door het huis drijven. Op zo’n moment neig ik nog te zeggen dat ik dol ben op de herfst en winter. Ja, een ontbijtje zoals dit maakt zelfs een donkere regenachtige dag goed. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

3 appels

3 kweeperen

1,5 eetlepel kaneel

2 eetlepels honing

2 eetlepels kokosolie

2 handjes noten

150 gram amandelmeel

100 gram hazelnotenmeel (fijngemalen hazelnoten)

gezonde appel crumble

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Maal de hazelnoten fijn tot een grove meel. Doe de amandelmeel, halve eetlepel kaneel, honing en kokosolie bij de hazelnotemeel en meng tot een korrelige structuur. Is het wat aan de droge kant? Doe dan nog wat vocht in de vorm van water, kokosolie of honing bij het deeg. Als het juist iets te nat is, voeg je wat extra amandel- of hazelnotenmeel toe.

3. Schil allereerst de appels en kweeperen. Snijd vervolgens in kleine stukjes en doe dit in een met kokosolie ingevette ovenschaal. Voeg de kaneel en twee handjes noten toe en schep goed door. Strooi de kruimels over de appels en kweeperen en zet vervolgens voor zo’n 30 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin kleuren. Houd na 20 minuten de appel crumble goed in de gaten.

4. Serveer met kweeperengelei en eventueel sojayoghurt. Aanvallen maar!

Wat at jij vanochtend?

Lees ook: Andere benamingen voor suiker

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

40 Responses

  1. Amanda november 13, 2015 / 7:14 AM

    Oeeeeh, hier wil ik wel mee ontbijten!!

  2. Tineke november 13, 2015 / 7:18 AM

    Pff, ziet er echt weer heerlijk uit. Dit maakt je dag zeker goed!

  3. Roos november 13, 2015 / 7:23 AM

    Mmmm heerlijk, lekker dat je ook kweeperen hebt gebruikt! Ik had net een smoothie met bananen, pindakaas en bleekselderij. Heeeerlijk!

  4. Monique D november 13, 2015 / 7:27 AM

    Goedemorgen wat een feestontbijtje. Wat fijn om daar de dag mee te beginnen! Ga m snel eens maken!!

  5. Sanne november 13, 2015 / 7:34 AM

    Lekker ontbijtje zeg, kom ik aan met mijn glutenvrije boterhammen met pindakaas 😉

  6. Belle november 13, 2015 / 7:39 AM

    Ooh en nog gezond ook!! Ga dit morgen maken 🙂

  7. Samantha november 13, 2015 / 7:41 AM

    Kom net voor het eerst op je blog, prachtig!! Ziet er echt heerlijk uit x

  8. Anna november 13, 2015 / 7:51 AM

    Hmmm, dol op recepten uit de oven. Het ziet er zo mooi uit. En dan zit ik hier maar aan een kommetje met muesli… Haha :).

  9. Eva november 13, 2015 / 8:13 AM

    Wat lekker met die hazelnotenmeel! Klinkt goed!

  10. Esmee november 13, 2015 / 8:26 AM

    S’ochtends ben ik niet zo’n eter, maar voor later op de ochtend lijkt me dit een lekker recept. Mooie foto’s!
    XOXO esmee

  11. Sabine november 13, 2015 / 10:51 AM

    Oh, heerlijk!! Ik krijg er gelijk weer trek van 🙂

  12. irene november 13, 2015 / 3:34 PM

    Oke, ik had mijn honger weggestopt.. maar ik krijg nu nog meer honger haha!

    Liefs Irene

  13. eva november 13, 2015 / 5:53 PM

    Ah dit ziet er echt goed uit! Yummie!
    Liefs,
    Eva

  14. Suuz november 13, 2015 / 6:13 PM

    Hmmm dit klinkt heerlijk!!

  15. Bob november 13, 2015 / 8:49 PM

    Ziet er goed uit!

  16. Joyce november 13, 2015 / 8:52 PM

    Ik kom net voor het eerst op je blog en wauw!!! Kom hier zeker nog vaker!

  17. Maxime november 14, 2015 / 10:34 AM

    Wat ziet dat er ongelofelijk lekker uit zeg! Ik ben inderdaad ook iemand die totaal geen inspiratie ‘s ochtends kan vinden, super handig deze post dus.
    Ik heb net je blog gevonden en ik wil even een complimentje geven over je mooie foto’s!
    xx Maxime ♥

  18. Saskia november 14, 2015 / 2:33 PM

    Dit ziet er wel heel erg lekker en fotogeniek uit. Ik at vanmorgen yoghurt met walnoten en banaan 🙂

    • Marlotte november 15, 2015 / 9:06 PM

      Mmm, die combinatie is altijd lekker! Dankjewel!

  19. Anniek november 15, 2015 / 7:22 AM

    Ok, ik heb HONGER nu, haha! Het ziet er echt onwijs lekker uit, en je hebt ook weer prachtige foto’s gemaakt. Misschien dat ik dit volgende week zaterdag maar eens ga voorbereiden, voor zondagochtend! X

    • Marlotte november 15, 2015 / 9:05 PM

      Haha, dankjewel Anniek! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  20. Renske november 15, 2015 / 8:14 AM

    Wauw, dit klinkt zo goed en het ziet er enorm lekker uit! Ik moet eigenlijk ook meer tijd nemen voor het ontbijt. Het is vaak een razend snel ontbijtje (kommetje yoghurt met beetje honing of boterhammetje), terwijl het ook anders kan. Dat bewijst jouw recept maar weer!

  21. Daphne november 15, 2015 / 9:36 AM

    Oeh!!! Dit ziet er écht zooooo lekker uit! Ik denk dat breakfast wel mijn favo maaltijd van de dag is. Het ding is dat ik niet heeel veeel inspiratie heb qua variatie, dus thanks! X

  22. Sanne november 15, 2015 / 1:01 PM

    Dat ziet er echt super goed uit, zo lekker!!

  23. Eef november 15, 2015 / 9:26 PM

    Heerlijk! Toevallig een tijdje terug apple crumble gemaakt als dessert en niet zo’n hele gezonde versie maar deze lijkt me echt heerlijk vooral door de kweeperen, yum!

  24. Marloes november 20, 2015 / 9:32 PM

    Oh wauw dit ziet er verrukkelijk uit Marlotte! Ook heel origineel gevonden, kweepeer gebruik ik dus nooit omdat ik goed weet wat ik er mee moet. Maar dit is zéker een goede suggestie 🙂
    – X Marloes

  25. esmee november 22, 2015 / 9:37 PM

    Ziet er erg lekker uit! ga ik zeker proberen volgend weekend! <3
    Kusjes uit het koude Zweden,
    Esmee

  26. Margreet december 8, 2015 / 9:21 AM

    Wat heb jij een leuk en interessant blog! Ik heb al wat recepten en weetjes gecopieerd inmiddels maar ga je zeker in de gaten houden!!

  27. Iep februari 21, 2016 / 8:36 PM

    Mmmm, dit klinkt zooo goed.. En het ziet er ook heerlijk uit.
    Je foto’s worden met de dag mooier. Wauwie.
    Liefs Iep xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *