Het is weer de hoogste tijd om mijn ontbijtje te delen. In de reacties krijg ik vaak de opmerking dat ze ‘s ochtends niet zoveel inspiratie én tijd hebben om een gezond en lekker ontbijtje te maken. Bij sommige ontbijtjes kan ik me het voorstellen dat je niet bepaald de tijd hebt om boekweitvlokken o.i.d. 10 minuten te laten prutellen, maar andere ontbijtjes zijn binnen een handomdraai klaar. Oké, ik zal eerlijk zijn. Dit ontbijtje is niet binnen een handomdraai klaar, maar wel als je dit de avond van te voren maakt. Van dit ontbijtje kun je gerust een aantal dagen eten als je in je eentje bent. Vandaag deel ik met jullie het recept voor een heerlijke appel crumble mét kweeperen. Ja, ze zijn nog steeds niet op! Wees eerlijk, iedereen zou toch het liefst de dag willen beginnen met een warme appel crumble? Helemaal als de heerlijke kaneelgeuren door het huis drijven. Op zo’n moment neig ik nog te zeggen dat ik dol ben op de herfst en winter. Ja, een ontbijtje zoals dit maakt zelfs een donkere regenachtige dag goed. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig?
3 appels
3 kweeperen
1,5 eetlepel kaneel
2 eetlepels honing
2 eetlepels kokosolie
2 handjes noten
150 gram amandelmeel
100 gram hazelnotenmeel (fijngemalen hazelnoten)
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Maal de hazelnoten fijn tot een grove meel. Doe de amandelmeel, halve eetlepel kaneel, honing en kokosolie bij de hazelnotemeel en meng tot een korrelige structuur. Is het wat aan de droge kant? Doe dan nog wat vocht in de vorm van water, kokosolie of honing bij het deeg. Als het juist iets te nat is, voeg je wat extra amandel- of hazelnotenmeel toe.
3. Schil allereerst de appels en kweeperen. Snijd vervolgens in kleine stukjes en doe dit in een met kokosolie ingevette ovenschaal. Voeg de kaneel en twee handjes noten toe en schep goed door. Strooi de kruimels over de appels en kweeperen en zet vervolgens voor zo’n 30 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin kleuren. Houd na 20 minuten de appel crumble goed in de gaten.
4. Serveer met kweeperengelei en eventueel sojayoghurt. Aanvallen maar!
Wat at jij vanochtend?
Lees ook: Andere benamingen voor suiker
Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?
Oeeeeh, hier wil ik wel mee ontbijten!!
Pff, ziet er echt weer heerlijk uit. Dit maakt je dag zeker goed!
Mmmm heerlijk, lekker dat je ook kweeperen hebt gebruikt! Ik had net een smoothie met bananen, pindakaas en bleekselderij. Heeeerlijk!
Goedemorgen wat een feestontbijtje. Wat fijn om daar de dag mee te beginnen! Ga m snel eens maken!!
Lekker ontbijtje zeg, kom ik aan met mijn glutenvrije boterhammen met pindakaas 😉
Ooh en nog gezond ook!! Ga dit morgen maken 🙂
Kom net voor het eerst op je blog, prachtig!! Ziet er echt heerlijk uit x
Hmmm, dol op recepten uit de oven. Het ziet er zo mooi uit. En dan zit ik hier maar aan een kommetje met muesli… Haha :).
Wat lekker met die hazelnotenmeel! Klinkt goed!
S’ochtends ben ik niet zo’n eter, maar voor later op de ochtend lijkt me dit een lekker recept. Mooie foto’s!
XOXO esmee
Oh, heerlijk!! Ik krijg er gelijk weer trek van 🙂
Oke, ik had mijn honger weggestopt.. maar ik krijg nu nog meer honger haha!
Liefs Irene
Haha, dat is een goed teken!
Ah dit ziet er echt goed uit! Yummie!
Liefs,
Eva
Hmmm dit klinkt heerlijk!!
Ziet er goed uit!
Ik kom net voor het eerst op je blog en wauw!!! Kom hier zeker nog vaker!
Goed om te horen, dankjewel! 🙂
OMG LEKKER! En mooie foto 🙂
Ziet er verukkelijk uit!
Xoxo
Wat ziet dat er ongelofelijk lekker uit zeg! Ik ben inderdaad ook iemand die totaal geen inspiratie ‘s ochtends kan vinden, super handig deze post dus.
Ik heb net je blog gevonden en ik wil even een complimentje geven over je mooie foto’s!
xx Maxime ♥
Ah dankjewel Maxime, super leuk om te horen!
Dit ziet er wel heel erg lekker en fotogeniek uit. Ik at vanmorgen yoghurt met walnoten en banaan 🙂
Mmm, die combinatie is altijd lekker! Dankjewel!
Hmmm dit wil ik ook wel als ontbijt 🙂
Ok, ik heb HONGER nu, haha! Het ziet er echt onwijs lekker uit, en je hebt ook weer prachtige foto’s gemaakt. Misschien dat ik dit volgende week zaterdag maar eens ga voorbereiden, voor zondagochtend! X
Haha, dankjewel Anniek! Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Wauw, dit klinkt zo goed en het ziet er enorm lekker uit! Ik moet eigenlijk ook meer tijd nemen voor het ontbijt. Het is vaak een razend snel ontbijtje (kommetje yoghurt met beetje honing of boterhammetje), terwijl het ook anders kan. Dat bewijst jouw recept maar weer!
Oeh!!! Dit ziet er écht zooooo lekker uit! Ik denk dat breakfast wel mijn favo maaltijd van de dag is. Het ding is dat ik niet heeel veeel inspiratie heb qua variatie, dus thanks! X
Mijne ook absoluut, geen dank! 🙂
Dat ziet er echt super goed uit, zo lekker!!
Aaaahhh dit ontbijt. Hmmmm <3
Heerlijk! Toevallig een tijdje terug apple crumble gemaakt als dessert en niet zo’n hele gezonde versie maar deze lijkt me echt heerlijk vooral door de kweeperen, yum!
Ziet er lekker uit!
Ohmy dit ziet er weer heerlijk uit!!
Oh wauw dit ziet er verrukkelijk uit Marlotte! Ook heel origineel gevonden, kweepeer gebruik ik dus nooit omdat ik goed weet wat ik er mee moet. Maar dit is zéker een goede suggestie 🙂
– X Marloes
Ziet er erg lekker uit! ga ik zeker proberen volgend weekend! <3
Kusjes uit het koude Zweden,
Esmee
Wat heb jij een leuk en interessant blog! Ik heb al wat recepten en weetjes gecopieerd inmiddels maar ga je zeker in de gaten houden!!
Lijkt me heerlijk voor als ontbijt.
Mmmm, dit klinkt zooo goed.. En het ziet er ook heerlijk uit.
Je foto’s worden met de dag mooier. Wauwie.
Liefs Iep xo