What’s for breakfast? #5 – Herfst met een vleugje zomer

gezond ontbijt

Daar ben ik weer met een nieuwe editie van What’s for breakfast! Deze keer besloot ik voor een ontbijtje te gaan dat precies bij het weer van nu aansluit. De dagen worden korter, kouder en natter; wat mij betreft vraagt dat om een verwarmend ontbijt. Eigenlijk ben ik niet zo fan van de koudere maanden, maar de heerlijke vijgen en pompoenen maken dat meer dan goed! En dan hebben we het nog niet eens over de knusse avonden voor de houtkachel met homemade chocolademelk (met een vleugje kaneel), een zacht fleece deken en lelijke maar o zo warme dikke sokken, terwijl buiten de wind hard tekeer gaat en de regen met bakken uit de hemel valt. Ja heerlijk, tot op het moment dat ik zelf de deur uit moet. Au. Goed, terug naar mijn ontbijtje. Vandaag besloot ik om wat te experimenteren met thee bij mijn ontbijt. En dan heb ik het niet over een kop dampende thee. Benieuwd naar mijn ontbijtje? Kijk dan snel verder.

Wat heb je nodig?

Vijg

Banaan

Aardbeien (ik kan de zomer nog niet loslaten)

Frambozen

Kaneel

Noten, zaden en pitten

Herfstige/winterse thee (ik heb Winter Glow gebruikt)

Boekweit

Amandelmelk

gezond ontbijt

Wat moet je doen?

1. Pureer een banaan met een scheutje amandelmelk en kaneel.

2. Doe de gepureerde banaan samen met amandelmelk, boekweitvlokken en ‘Winter Glow’ thee in een pan. Kook een paar minuten op laag vuur tot je de gewenste dikte hebt. Wil je het iets vloeibaarder? Doe er dan een extra scheutje amandelmelk of water bij. Ben je juist een voorstander van wat dikkere en stevige pap? Gebruik dan iets meer boekweitvlokken (of gebruik wat minder amandelmelk of water).

3. Doe de boekweitpap in een leuk schaaltje en top af met verschillende soorten fruit, noten, zaden en pitten. En klaar is je herfstige ontbijtje! Eet smakelijk!

Wat at jij vanochtend? Ik ben benieuwd: hebben jullie ook een haat-liefdeverhouding met de herfst? 

Lees ook: Minder calorieën eten? Dat doe je zo

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’?

22 Responses

  1. Lisan oktober 2, 2015 / 6:42 AM

    wauw, wat een prachtig mooi ontbijtje!

  2. Anne oktober 2, 2015 / 6:44 AM

    Goedemorgen, wat een lekker ontbijtje heb je! Ik houd zelf wel van de herfst, door de knusheid en omdat ik jarig ben haha 😉

  3. Yasmin oktober 2, 2015 / 6:45 AM

    YUM! Ik HOUD echt van vijgen.

  4. Emma oktober 2, 2015 / 6:50 AM

    Mmm, wat een heerlijkheden! Al dat prachtige fruit! Moet vast en zeker verrukkelijk zijn geweest!

  5. Carlie oktober 2, 2015 / 7:01 AM

    Mmmm dat ziet er goed uit. Ik heb echt een heeeeele groot haat aan de herfst haha

  6. Sanne oktober 2, 2015 / 9:39 PM

    Yummm, dat ziet er echt prachtig uit! En lijkt me ook super lekker 🙂

  7. Anna oktober 4, 2015 / 12:06 PM

    Hmmm, wat ziet het er heerlijk + kleurrijk uit. Een feestje!

  8. Sanne oktober 5, 2015 / 10:15 AM

    Ziet er echt heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens proberen. 🙂
    Enne, ik heb vanochtend niets ontbeten. Heel slecht, hihi.

  9. Fleur oktober 5, 2015 / 8:40 PM

    Yep herkenbaar! Ik vind de herfst echt heel sfeervol en knusjes, maar zodra ik om 8 uur ‘s ochtends de deur uit ga in het donker ( en zelfs erger; in de regen) dan mis ik de zomer gelijk!

  10. zonderzooi oktober 10, 2015 / 8:15 AM

    Dat melkkannetje is zo cute! Waar is die van? Super foto’s weer Marlotte! X

    • Marlotte oktober 11, 2015 / 9:05 PM

      Dankjewel Dali! Leuk is ‘ie he? Ik heb ‘m een paar weken geleden gekocht bij de Sostrene Grene, in Groningen!

  11. Nathalie oktober 22, 2015 / 9:17 PM

    Hmm dit lijkt me erg lekker! En echt weer eens iets anders.. Ik sla het recept zeker op!! Erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *