What’s for breakfast? #10 – a little bit of everything

gezond ontbijt met banaan

Soms heb je van die ochtenden dat je maar tussen de koelkast en de voorraadkast blijft lopen. Je hebt zin in iets hartigs, maar ook weer in iets zoets. Zo’n ochtend had ik gisterochtend. Die dag daarvoor (volg je ‘m nog?) was ik aan het bakken geslagen om heerlijke lijnzaadcrackers te maken en suikervrije appelstroop met kweeperen en peren. Want ja, de appels en kweeperen zijn nog steeds niet op. Maar je snapt het wel, de lijnzaadcrackers en appelstroop waren snel gepakt. Het komt zelden voor dat ik ontbijt zonder ‘echt’ fruit en daarom ging ik voor een havermout gemaakt van banaan. Ja, je hebt het goed gelezen: havermout van banaan. Zonder havermout dus. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, doe het. Banaan is al lekker, maar dit maakt het nog minstens 10 keer lekkerder. Daarnaast is het ook gewoon fijn om in de koudere maanden te ontbijten met iets warms. Tenminste, dat vind ik fijn. Maar niet altijd, dat heb je een paar weken geleden kunnen lezen. Kijk je mee naar mijn ontbijtje?

Dit ontbijtje is overigens perfect als je een lange dag voor de boeg hebt. De zelfgemaakte lijnzaadcrackers vullen enorm en dan bedoel ik ook echt enorm. In de crackers zitten namelijk alleen maar noten, zaden en pitten. Oké en een klein beetje kokosmeel, maar dat valt te verwaarlozen. Als jullie hier een recept van willen, geef maar een gil! Nu gaan we echt kijken naar mijn ontbijtje.

Wat heb je nodig?

Banaan

Amandelmelk (of andere plantaardige melk)

Kaneel

Appelstroop (zelfgemaakt of een variant zonder suiker of andere zoetstoffen)

Crackers (zelfgemaakte lijnzaadcrackers zoals deze van mij of andere glutenvrije crackers)

Toppings: Amandelen en cacaonibs

gezond ontbijt met banaan

Wat moet je doen?

1. Prak de banaan met een vork fijn totdat je de, voor jou, gewenste structuur hebt. Doe dit samen met een flinke scheut amandelmelk en wat kaneel in een kookpan op middelhoog vuur. Roer ondertussen goed door. Wanneer de ‘bananen-havermout’ de gewenste dikte heeft, haal je het van het vuur en doe je het in een leuke kom. Top bijvoorbeeld af met fruit, noten en zaden.

2. Dit wordt heel moeilijk. Pak een aantal crackers (deze lijnzaadcrackers vullen heel erg!) en besmeer rijkelijk met appelstroop. Ja, dat was het. Eet smakelijk! Perfect voor degenen die ‘s ochtends ook nooit kunnen kiezen.

Wat at jij vanochtend? Ben jij ‘s ochtends ook zo’n twijfelkont? Laat het hieronder in de reacties weten.

Lees ook: De voordelen (én het gebruik) van chiazaad

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

27 Responses

  1. Yasmin november 6, 2015 / 7:07 AM

    Hihi heel herkenbaar, ik ben ook zo’n twijfelkont qua eten. Ik ben dan zelfs zo erg dat ik een halve banaan neem, halve mandarijn, één cracker met dit en één cracker met dat. Ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd naar de appelstroop en lijnzaadcrackers!

  2. Tineke november 6, 2015 / 7:08 AM

    Wat een heelijk ontbijtje zeg!! Wat grappig die bananenhavermout, nooit van gehoord. Recept? Ja graag!!

  3. Anna november 6, 2015 / 7:10 AM

    Leuk, weer eens iets anders. Helemaal nieuw voor mij! Goed om te variëren met ontbijt – al eet ik eigenlijk meestal hetzelfde, want haast/luiheid… Maar als ik dan weer op jouw blog kijk, vind ik dat ik daar echt eens verandering in moet brengen.

    • Marlotte november 8, 2015 / 2:59 PM

      Vroeger at ik ook altijd hetzelfde. De ene keer at ik een paar maanden alleen maar broodjes met geitenkaas en komkommer en de andere keer sojayoghurt met banaan, frambozen en heel veel noten. Maar nu eet ik bijna elke dag wat anders!

  4. Vera november 6, 2015 / 7:19 AM

    Goedemorgen! Ben zo’n fan van deze serie, echt heel leuk!! Ben ontzettend benieuwd naar alles, de havermout van banaan, lijnzaadcrackers én zelfgemaakte appelstroop. Mmmmm!

  5. Roos november 6, 2015 / 7:27 AM

    Heerlijk ontbijtje dit!!

  6. Marlou november 6, 2015 / 7:29 AM

    Je bent zo creatief! ‘s Ochtends kan ik alleen maar denken aan sojayoghurt met wat fruit erdoorheen. En dan kom jij weer met de meest creatieve ideeën ooit.

  7. July november 6, 2015 / 7:47 AM

    Wat heerlijk zeg, kom maar door!
    Ik zo zo gelijk de banaan havermout maken, het water loopt me in de mond ❤️

  8. Eef november 6, 2015 / 8:04 AM

    Klinkt goed! Havermout vind ik ook zo lekker als het koud is buiten. Lijkt me een fijne combi met de banaan

  9. Tineke november 6, 2015 / 9:35 AM

    Mmm wat leuk zo’n afwisselend ontbijtje. Lekker!!

    • Marlotte november 8, 2015 / 2:57 PM

      Dat doe ik inderdaad ook vaak! Heerlijk om lekker in de keuken te staan in het weekend!

  10. Stefanie november 6, 2015 / 1:55 PM

    Als ik niet de avond van tevoren de knoop reeds doorhak, is de vraag wat mijn ontbijt wordt de levensvraag van de ochtend… Een enorme twijfelkont dus, haha! Vanochtend at ik spelt-bananenwafels en deed ik speculooskruiden door het beslag. Best decision yet 😉 X

    • Marlotte november 8, 2015 / 2:56 PM

      Oh yummie, dat klinkt heel erg lekker! Ik heb nu ook eindelijk een wafelijzer, dus ik ga eens lekker experimenteren!

  11. zonderzooi november 7, 2015 / 9:44 AM

    Hmmm lekker hoor! En wat een leuk bordje, dat stukje er af maakt hem juist speciaal.

    • Marlotte november 8, 2015 / 2:55 PM

      Ja leuk hè, eerst baalde ik wel een beetje, maar vind ‘m nu toch wel heel leuk!

  12. Ismay november 7, 2015 / 11:06 AM

    Dit klinkt echt heerlijk! Volgens mij is dit gewoon het perfecte ontbijtje. Die lijnzaadcrackers zien er trouwens fantastisch uit!

  13. Wendy november 7, 2015 / 8:41 PM

    Ziet er heel goed uit! <3

    XxX
    http://www.wendyvansoest.com
    PS: ik heb trouwens een super leuke giveaway waarbij je €80 kan winnen bij de webshop Moderood. Zou leuk zijn als je meedoet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *