What’s for breakfast? #6

gezond ontbijt

We zijn alweer aanbeland bij ‘Whats for breakfast?’ numero 6. Leuk om te zien dat deze rubriek zo goed aanslaat bij jullie! Dat maakt het nog net iets leuker om door te gaan met deze rubriek. Gisteren had ik een persevent op de planning staan in Amsterdam. Lifestyle lab, het persevent, was georganiseerd door MissPublicity en WePR (bedankt voor de uitnodiging!) en stond in het teken van nieuwe producten en merken leren kennen en proeven. Lifestyle lab wordt twee keer per jaar georganiseerd en dit was alweer de wintereditie (een artikel volgt snel). Hoewel ik mij gisteren helemaal in de wintersferen waande, had ik vanochtend behoefte aan een vrolijk en koud ontbijtje.

Daarom dook ik de vriezer in, opzoek naar bevroren fruit. Met resultaat, ik vond namelijk een zak met aardbeien. Een rijpe banaan die echt op moest en wat stukjes verse mango, die over was van gisteren. Alleen fruit vind ik over het algemeen niet heel goed vullen, dus de boekweitkorrels kwamen weer goed van pas. Ik ging aan de slag met de boekweitkorrels en het fruit en daaruit kwam dit heerlijke gezonde ontbijtje rollen. Een echte aanrader, hoewel het met de dag kouder wordt. Sla je slag met dit ontbijtje, nu het nog kan. Goed, kijk je mee naar mijn vrolijke ontbijtje van vanochtend?

Wat heb je nodig?

Banaan

Bevroren aardbeien

Mango

Amandelmelk (of andere plantaardige melk)

Kokosrasp

Cacaonibs

Gekookte (of eventueel gewelde) boekweitkorrels

Noten en zaden (amandelen, moerbeien, zonnebloempitten)

Gezond ontbijt

Wat moet je doen?

1. Kook wat boekweitkorrels een paar minuten op middelhoog vuur.

2. Pureer een banaan met bevroren aardbeien en een scheutje amandelmelk (iets fijner voor je staafmixer/blender).

3. Doe de boekweitkorrels samen met het ‘ijs’ in een leuke kom met wat stukjes mango. Top af met kokosrasp, cacaonibs en wat noten en zaden. Ben je niet zo’n fan van deze toppings? Je kunt ze natuurlijk ook vervangen door andere toppings of gewoon helemaal weglaten.

Wat at jij vanochtend?

Lees ook: Goodbye Autumn Blues

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

18 Responses

  1. Kirsten oktober 9, 2015 / 3:34 PM

    Wauw, je ontbijtje spat van mijn scherm af. Lekker vrolijk!

  2. Paula oktober 9, 2015 / 3:37 PM

    Wat een kleurrijk ontbijt, ziet er lekker uit! Ik had vandaag een groene smoothie, met selderij. Niet een succes haha..

  3. Onna oktober 9, 2015 / 4:02 PM

    Ziet er vrolijk en lekker uit. Die ga ik morgen proberen!

  4. Julia oktober 9, 2015 / 4:03 PM

    Aah geef mij elke dag zulke ontbijtjes! Ze zijn er elke keer weer onwijs lekker uit.

  5. Willemijn oktober 9, 2015 / 6:45 PM

    Ow mmmm! Heerlijk Marlotte 🙂

  6. Monique oktober 9, 2015 / 8:20 PM

    Oeeh lekker! Ik heb eindelijk een blender en toevallig bevroren aardbeien, bananen en mango in huis! Alleen de boekweitkorrels niet.. misschien te vervangen voor havermout? Ik ga het morgen proberen =D

    • Marlotte oktober 10, 2015 / 8:28 PM

      Ja, die zou je inderdaad kunnen vervangen door havermout. Het wordt dan wel iets anders, maar ook wel lekker denk ik! En? Was het een succes?

  7. Susanne oktober 10, 2015 / 9:02 AM

    Waaauw wat heb jij ook een prachtig blog zeg! Ik ga ook heel snel boekweitkorrels proberen 🙂

  8. Floor oktober 10, 2015 / 6:51 PM

    Ahh, wat zie dat er heerlijk uit!! xxx

  9. Sincerely Lara oktober 10, 2015 / 9:51 PM

    Ziet er echt uit als een feestje! Ik ben helaas niet zo creatief ‘s morgens vroeg, anders zou ik dit zo iedere ochtend willen opsmikkelen hoor.

  10. isabel oktober 11, 2015 / 5:17 PM

    Echt super leuke blog heb je! Allemaal leuke receptjes. 😀 (en ook andere leuke posts natuurlijk) Ik heb je net ontdekt dus ik ga je blog nu een beetje verkennen. 😉

    Ik ontbijt toch nog altijd het liefste met een lekkere smoothie.

    • Marlotte oktober 11, 2015 / 9:07 PM

      Dankjewel Isabel, super leuk om te horen! Ja, een smoothie is hier ook echt groot favoriet. Die moet ik ook maar eens vastleggen!

  11. Femke oktober 12, 2015 / 11:10 AM

    Ik heb je blog pas net ontdekt, maar ik moest even een berichtje achterloten: Wow. Wat maak jij prachtige foto’s zeg! Enne: dit recept ziet er héérlijk uit.

    • Marlotte oktober 12, 2015 / 9:12 PM

      Ah dankjewel Femke, vind ik heel leuk om te horen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *