What’s for breakfast? #13 – Coconut yoghurt

kokosyoghurt

Soms heb je van die momenten dat je gewoonweg geen inspiratie hebt voor een lekker ontbijtje. Die groene smoothie ken ik nu wel en die verschillende soorten pap heb ik ook wel gezien. Ik moet zeggen, dat soort momenten kwamen aardig vaak voor deze week. Dus begon ik de dag vaak met de zelfgemaakte lijnzaadcrackers, die ik jullie al heb laten zien, wat groente en een perfect gekookt eitje. Totdat ik een pakketje binnen kreeg van Abbot Kinney’s met de welbekende kokosyoghurt. Of ik die wil proberen? Ja, heel graag! Misschien heb je je weleens gewaagd aan het maken van je eigen kokosyoghurt. Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, de ene keer met een beter resultaat dan de andere keer. Soms was de kokosyoghurt geen kokosyoghurt, maar kwam het eerder in de buurt van kokosmelk. Ja, ik kan je zeggen, dat is aardig teleurstellend als je minimaal een dag hebt moeten wachten op je zelfgemaakte yoghurt, met als resultaat een nogal vloeibare kokosyoghurt. Daarom kon ik niet wachten om deze kokosyoghurt te proberen. En nee, deze kokosyoghurt zit niet vol met allerlei rare ingrediënten. Pure kokosyoghurt, zonder gluten, lactose, soja en suiker. Zoals hij hoort te zijn. Klinkt goed toch? Ik ging de uitdaging aan en maakte een heerlijk feestontbijtje met alles erop en eraan. Kijk je mee?

kokosyoghurt

Omdat ik over het algemeen niet hele goede ervaringen heb gehad met (zelfgemaakte) kokosyoghurt, was ik vooraf een beetje sceptisch. Maar die sceptische gedachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik ben echt (echt, écht) dol op sojayoghurt, maar dit was nog minimaal 10 keer beter. Bij die eerste hap schoten mijn mondhoeken naar boven. Dit was goed, heel goed. Ik wist niet hoe snel ik mijn ontbijtje naar binnen moest werken en ik kon me nog net inhouden om niet de hele kom af te likken. Oké, je begrijpt het: het was lekker. Probeer zeker eens om zelf kokosyoghurt te maken of haal het gewoon in de winkel, als je ietwat lui bent aangelegd. Ja, kokosyoghurt uit de supermarkt  is flink duur, en daarom zeker niet voor elke dag, maar eens in de zoveel tijd jezelf verwennen kan niet kwaad. Toch? Tipje vanuit mijn kant: de Aldi verkoopt nu ook kokosyoghurt. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar als je niet in de gelegenheid bent om naar de Ekoplaza te gaan of om online te bestellen, zou dit nog een optie kunnen zijn. Poeh, wat een verhaal. Ik heb je vast nieuwsgierig gemaakt naar mijn ontbijtje, na deze liefdesverklaring. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

Kokosyoghurt (ik heb gekozen voor de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, zelfgemaakte kan natuurlijk ook)

Peer

Pistachenootjes

Pure chocolade

Moerbeien

Honing

Kaneel

Frambozen

kokosyoghurt

Wat moet je doen?

1. Neem een handje frambozen en plet deze met een vork.

2. Doe de in partjes gesneden peer in een pan met wat kaneel en eventueel wat honing. Bak op middelhoog vuur zo’n 3 minuten.

3. Schep de kokosyoghurt in een kom en roer hier de geplette frambozen door. Doe de gebakken peer in de kom en garneer met moerbeien, grofgesneden pistachenootjes, honing en geschaafde pure chocolade (of cacao nibs). Voeg eventueel nog extra kaneel (of koek- en speculaas kruiden!) toe.

4. Klaar is je ontbijtje. Eet smakelijk!

Wat at jij vanochtend? Laat het hieronder in de reacties weten.

Lees ook: Hoe voorkom je eetbuien?

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

31 Responses

  1. Tineke november 27, 2015 / 7:03 AM

    Pffff, belachelijk mooie foto’s weer. Ik heb nog nooit kokosyoghurt op, ben heel benieuwd!

  2. Melissa november 27, 2015 / 7:07 AM

    Niet normaal deze foto’s. Heel mooi!! Lijkt me een heerlijk ontbijtje. Ik zit aan de geitenkwark!

  3. Bob november 27, 2015 / 7:08 AM

    Ziet er heerlijk uit!

  4. Yasmin november 27, 2015 / 7:10 AM

    Jammmie, ik vind kokosyoghurt zoooo lekker!!

  5. Anniek november 27, 2015 / 7:14 AM

    Oeh, YUM, van deze foto’s en deze ingrediënten krijg ik honger, haha! Het ziet er zoals altijd weer heerlijk uit, en eigenlijk ben ik nu best wel benieuwd geworden naar die kokosyoghurt. Het klinkt heerlijk!

  6. Roos november 27, 2015 / 7:14 AM

    Ziet er weer heerlijk uit Marlotte! Ik heb eigenlijk nog nooit gebakken peer op, alleen appel. Ga ik snel eens maken!

  7. Anne november 27, 2015 / 7:18 AM

    Goedemorgen, heerlijk receptje zeg. Ziet er prachtig uit! Jammer inderdaad dat kokosyoghurt zo prijzig is, wel fijn dat hij nu ook bij de aldi te koop is. Bedankt voor de tip!

  8. Paula november 27, 2015 / 7:22 AM

    Ik heb nog nooit kokosyoghurt op, je maakt me nu toch wel heel nieuwsgierig met je liefdesverklaring haha 😉

  9. Marvin november 27, 2015 / 7:23 AM

    Prachtig licht op die foto’s 😉 ziet er lekker uit dit ontbijt!

  10. eva november 27, 2015 / 7:25 AM

    MMMM, het ziet er heerlijk uit! Helaas kan ik niet teveel zuivel eten dus dit is zeker een optie. Ik ben wel erg benieuwd naar de ingrediënten van de yoghurt dus die ga ik nog opzoeken!
    Liefs,
    Eva

    • Marlous Stam december 17, 2015 / 1:57 PM

      Hi Eva,

      Onze Kokosstart bestaat voor 98% kokosmelk en verder uit water, maniokwortel en plantaardige yoghurt bacteriën. Op http://www.abbotkinneys.com kan je meer informatie vinden over ons product.

      groetjes,

      Marlous

  11. Jocye november 27, 2015 / 7:29 AM

    Zo’n prachtige blog heb je… Echt weer een heel mooi en creatief recept. Ben groot fan van je rubriek!

  12. Amanda november 27, 2015 / 7:36 AM

    Ziet er fantastisch uit!! Ik had vanochtend havermout met appeltjes en walnoten x

  13. Esmee november 27, 2015 / 7:38 AM

    Ziet er lekker uit. Een lekker luchtig ontbijtje!
    XOXO esmee

  14. Lisa november 27, 2015 / 7:43 AM

    oeeeh zo lekker dit. ik ben echt dol op kokosyoghurt, jammer dat ik het niet kan veroorloven om dit elke dag te eten

  15. Svenja november 27, 2015 / 10:53 AM

    Oh jam, dit ontbijtje ziet er echt te lekker uit! Ik ben dol op kokos, maar kokosyoghurt heb ik nog nooit gegeten. Daar moet snel verandering in komen!

  16. Inge november 27, 2015 / 10:59 AM

    Het ziet er weer heerlijk uit! Ik houd niet van kokos dus ik vrees dat ik deze maar moet overslaan (of gewone yoghurt moet gebruiken) 🙂

  17. Sandra november 27, 2015 / 7:57 PM

    Het ziet er heeeerlijk uit!! Ik ben niet zo’n kokos fan. Alleen als je het een mini beetje proeft vind ik het wel oké. Alsnog zou ik het best wel eens willen proberen. 🙂

  18. Sanne november 28, 2015 / 9:49 AM

    Die foto’s van jou zijn altijd zo ontzettend mooi! En wat een heerlijke ontbijtje lijkt me dit 🙂

  19. Eske november 28, 2015 / 11:45 AM

    Yumm! De pistachenootjes lijken me er heel lekker bij!

  20. Karlien november 28, 2015 / 11:46 AM

    Klinkt als een goed ontbijt, ik ga het een keer proberen 🙂

  21. gerhilde maakt november 28, 2015 / 6:01 PM

    Ziet er wel lekker uit! Ik zou voor de supermarktversie gaan, denk ik. 😉

  22. Sascha november 28, 2015 / 7:00 PM

    Mmm van jouw foto’s krijg ik altijd trek. Ik wist niet eens dat kokosyoghurt bestond. Het lijkt me super lekker, vooral met al jouw toevoegingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *