What’s for breakfast? #8 – Ice cream

gezond ijs

Ken je dat? Gisteren werd ik wederom wakker gemaakt door de kletterende regendruppels op het raam. Het leek wel midden in de nacht, maar toch was het de hoogste tijd om mijn warme bed te verlaten. Heel voorzichtig zette ik mijn tenen op de houten vloer. Een rilling gaat door mij heen, wat een kou. Op de een of andere manier heb ik het toch voor elkaar gekregen om afscheid te nemen van mijn bed en mij in warme kleding te hijsen. Het is dat ik weer mag ontbijten, anders was ik zo snel mogelijk weer mijn bed ingedoken. Om toch niet helemaal toe te geven aan de barre weeromstandigheden (lekker dramatisch), besloot ik om ijs te maken voor het ontbijt. Ja, ijs. Met deze kou. En ja, gewoon als ontbijt. Natuurlijk zou ik Marlotte niet zijn als ik niet voor gezond ging. Dus zo geschiedde, dat ik 5 minuutjes later mijn lepel in zuurstokroze ijs prikte. Geloof je me dat ik maar twee ingrediënten heb gebruikt voor dit gezonde ijs? Nee? Laat me je overtuigen!

Normaal gesproken ga ik altijd voor chocolade ijs of frambozenijs, maar vandaag had ik zin in iets anders. Toen ik een zak bevroren aardbeien ontdekte in de ijskoude vriezer kon ik mijn geluk niet op. Hoe zomers wil je het hebben?

Wat heb je nodig?

Banaan

Bevroren aardbeien

Topping naar keuze en smaak (denk aan cacao nibs, kokosrasp en noten)

gezond ijs

Wat moet je doen?

1. Allereerst is het belangrijk om bevroren fruit bij de hand te hebben. Doe daarom minimaal 5 uur van te voren fruit in de vriezer.

2. Pureer de bevroren aardbeien (of ander fruit naar keuze) samen met een banaan.

3. Top je gezonde ijs met verschillende ingrediënten naar smaak en keuze. Ik ging voor amandelen, cacao nibs en kokosrasp. Tja, zo simpel is het deze keer. Eet smakelijk! Een goed begin van de dag, toch?

Wat at jij vanochtend als ontbijt? Ik ben benieuwd!

Lees ook: 4X Happy food

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

21 Responses

  1. Anne oktober 23, 2015 / 6:08 AM

    Haha leuk geschreven en heel herkenbaar! Mooie foto’s!

  2. Tineke oktober 23, 2015 / 6:14 AM

    Ik zit aan mijn groene smoothie met spinazie 🙂 Dit ziet er ook heerlijk uit!

  3. Marlou oktober 23, 2015 / 6:26 AM

    Oeh ijs voor ontbijt!! Wie wil dat nou niet? 😉

  4. Kirsten oktober 23, 2015 / 6:32 AM

    Ik had een glutenvrij broodje met pindakaas, maar dit is toch wel wat fancier haha!

  5. Jessie oktober 23, 2015 / 6:52 AM

    Kom net voor het eerst op je blog en wauw, je bent zo getalenteerd!!

  6. Janne oktober 23, 2015 / 7:08 AM

    Oh dat is helemaal niet zo lastig om te maken. Ziet er lekker uit 🙂

  7. Anna oktober 23, 2015 / 8:17 AM

    Meh ja, het is al zo koud buiten :(. Ik moet ook opstaan als het nog donker is en het is echt geen pretje. Maar goed, bikkelen dan maar! Yum, bevroren aardbeien <3. Klinkt als een goed ontbijtje! Leuke roze kleur ook, hihi.

  8. Julia oktober 23, 2015 / 8:32 AM

    Lekker! Heb zoiets al een aantal keer voorbij zien komen, maar moet het toch echt maar eens gaan maken.

  9. Fleur oktober 23, 2015 / 8:53 AM

    Brrr.. ik krijg het er wel een beetje koud van haha! Het lijkt me heel apart om zoiets te eten als ontbijt, maar oh god wat ziet het er lekker uit! ♥

  10. Liese oktober 23, 2015 / 10:17 AM

    Dit klinkt suuuper lekker, ook gewoon voor als tussendoortje of dessert ^^ Ga ik zeker eens proberen 🙂

  11. eva| deappelvaneva oktober 23, 2015 / 2:18 PM

    Oeh klinkt goed en ziet er lekker uit!! Ik houd alleen niet zo van koude dingen in de ochtend. Doe mij maar een warme granenpap 😉
    Liefs,
    Eva

  12. Irma oktober 23, 2015 / 9:21 PM

    Oef, wat een goed en lekker idee dit. Proberen!
    (En wat een leuke blog heb je! Nieuwe volger hierrr!)

  13. Saskia oktober 24, 2015 / 8:38 PM

    Mooie foto’s en een heerlijk ontbijtje 🙂 Heel goed idee, ik heb ook nog aardbeien in de diepvries.

  14. Annemieke oktober 25, 2015 / 10:50 AM

    Haha, moet hier ook niet echt denken aan, een koud ontbijt als het koud is. Maar wel origineel en wellicht pakt het wel goed uit. Misschien een idee om van de zomer als ontbijt een kom dampende erwtensoep naar keuze te nuttigen!

  15. Susanne oktober 25, 2015 / 7:03 PM

    Wat leuk beschreven weer ! 🙂 En ziet er uit als een heerlijk ontbijtje (ik ging voor de havermout vanochtend 😉

  16. Vera juni 16, 2017 / 9:44 PM

    Ik heb het ijs als ontbijt nu ook ontdekt! Nu met de warme dagen wel erg lekker! Om zo’n roze kleurtje te krijgen en ook nog wat groenten te verstoppen in het ontbijt, heb ik laatst rode kool toegevoegd (bevroren vers gesneden rode kool). Je proeft het nauwelijks 😉

    • Marlotte juni 24, 2017 / 11:42 AM

      Oeh, die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga het eens proberen; ben héél benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *