Coconut-raspberry pastry

gezond gebakje

Vorige week lazen jullie al over mijn avontuur met die eigenwijze kokosmeel. Eigenlijk pakte dat experiment zo goed uit, dat ik vol zelfvertrouwen weer aan de slag ging. Wederom met kokosmeel. Als je dacht dat de gebakjes hierboven al lekker eruit zien, moet je snel naar onder scrollen. En, heb ik teveel gezegd en zit je nu watertandend voor je computerscherm? Of ik iets te vieren had? Nou nee, eigenlijk niet. Maar hé, een gebakje hier en daar is nooit verkeerd. Dit gebakje is dan ook geïnspireerd op de populaire (en cliché) quote, ‘het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. En dat kan ook met allerlei allergenen. Deze vrolijke gebakjes zijn namelijk paleo, gluten- en lactosevrij. Oh, en ze zijn suikervrij. Tenminste, als je honing niet als suiker rekent, maar dat is een andere discussie. Vergeet ik helemaal te zeggen dat ze zelfs gezond zijn, maar misschien had je dat stiekem al wel verwacht? Oké, jullie zitten vast niet te wachten op nog meer gebabbel over deze heerlijke gebakjes. Laten we snel de keuken induiken!

Wat heb je nodig?

Kokosmeel

Tapiocameel

Hazelnootmeel

Kokosolie

Honing

Ei

Water of amandelmelk

Koek- en speculaaskruiden

Topping: Kweepeergelei, frambozen, pure chocolade en amandelen

gezond gebakje

Coconut-raspberry pastry
 
Author:
Ingredients
  • 30 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel tapiocameel
  • 30 gram hazelnootmeel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • water en/of amandelmelk
  • 1 kleine eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • Topping: Kweepeergelei, frambozen, pure chocolade, amandelen
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in één kom de tapiocameel, hazelnootmeel, kokosolie, ei, honing, koek- en speculaaskruiden en een scheutje water of amandelmelk.
  3. Het is even een karweitje om precies uit te zoeken hoeveel kokosmeel je nodig hebt voor de juiste structuur. Per merk kokosmeel is het ook net even anders, doe daarom beetje voor beetje erbij. Uiteindelijk moet je een stevige deegbal krijgen. Voeg een beetje vocht in de vorm van water en/of amandelmelk toe en mix totdat de kokosmeel het vocht opneemt.
  4. Vorm van het deeg een mooie basis. Beleg met kweepeergelei, frambozen (bevroren of vers) en wat gehakte amandelen.
  5. Vouw het deeg naar elkaar toe, maar net niet helemaal dicht.
  6. Bak in de oven totdat de gebakjes goudbruin kleuren. Mijn gebakjes hebben ongeveer een halfuurtje in de oven gezeten.
  7. Haal uit de oven en stop er een stukje pure chocolade in (ik heb 99% gebruikt, maar 70% is ook prima!).
  8. Eet smakelijk!
Dat was niet moeilijk, toch? Het enige waar je je even op moet concentreren is de hoeveelheid kokosmeel in vergelijking met het vocht. Daarna kun je op en top genieten van je gezonde gebakjes!

Lees ook: 4X Snellere stofwisseling

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

16 Responses

  1. Hilde november 2, 2015 / 7:06 AM

    Wauw, het ziet er echt fantastisch lekker uit!!

  2. Marlou november 2, 2015 / 7:09 AM

    Wat een origineel recept en je hebt het weer heerlijk vastgelegd!

  3. Paula november 2, 2015 / 7:15 AM

    Ik heb nog nooit een reactie achtergelaten, maar je bent echt super goed bezig met je blog. Dit is ook weer super lekker (denk ik dan ;-))

  4. Eva november 2, 2015 / 7:24 AM

    Pretty!! Deze ga ik vanmiddag maken!!

  5. Belle november 2, 2015 / 7:36 AM

    Oh wauw, wat een feestelijke gebakjes. Heel mooi!!

  6. Sanne november 2, 2015 / 7:37 AM

    Ze zien er echt heerlijk uit! X

  7. Julia november 2, 2015 / 1:27 PM

    Ziet er weer heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens uitproberen.

  8. eva november 2, 2015 / 3:22 PM

    Wow! Wat zien deze gebakjes er heerlijk uit!! En je foto’s zijn ook echt prachtig.
    Liefs,
    Eva

  9. Saskia | SASHIONBLOG.com november 2, 2015 / 6:49 PM

    Ohh wat ziet dit er heerlijk uit!! Lijkt me héél lekker. Jammer dat ik zo’n kluns ben in de keuken, haha!

    – Saskia

  10. Eef november 2, 2015 / 8:16 PM

    Deze zien er zeker heerlijk uit! Liefhebber van frambozen én kokos dus wat mij betreft een gouden combi 🙂

  11. Charelle november 2, 2015 / 9:12 PM

    Leuk bedacht! En voedzaam ook met het hazelnootmeel! Wie weet een keertje proberen! (:

  12. Sophie november 8, 2015 / 7:57 AM

    Ik heb deze lekkere home-made taartjes gemaakt & vond ze super lekker!

    Héérlijk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: