De tuin in

eigen kruidentuin

Vandaag neem ik jullie mee de tuin in. Nee, niet de hele tuin, dat lijkt me iets teveel van het goede. Ik neem jullie mee naar de kruidentuin, of kruidenbak. Of hoe je het wilt noemen. In feite is het een bak met allemaal kruiden, alleen kruidentuin klinkt toch iets leuker. Toch? Bij ons thuis zijn we gek op kruiden en je zult hoogstwaarschijnlijk in shock zijn als je ziet hoeveel kruiden er doorheen gaan in een week. Nee, ik heb het niet over de gebruikelijke kruiden zoals zout en peper. Maar werkelijk alle soorten kruiden komen voorbij. De één nog lekkerder dan de ander.

eigen kruidentuin

Eens in de zoveel tijd drogen we wat kruiden en maken we het lekkerste kruidenzout die er bestaat, voor zover ik het weet. Maar oké, we waren bij het feit dat wij zoveel kruiden gebruiken. Wat basilicum, cayun en tijm (stiekem doe ik er nog minstens 4 kruiden bij, maar hé) op de broccoli. Eventjes de oven in en je hebt de lekkerste broccoli die je ooit gegeten hebt. Het is wel duidelijk geloof ik, ik ben gek op kruiden. Geen enkele maaltijd gaat mijn mond in zonder wat kruiden. Zelfs mijn ontbijt niet. Echt waar. Al die kruiden kosten tegenwoordig een fortuin en om het nog enigszins betaalbaar te houden, besloten we om een kruidentuin te maken. Men neme een oude deur, paar boomstammetjes, oud hout en eventueel een stang. Tadaaa, je eigen kruidentuin is gemaakt. Dit kan natuurlijk in alle maten en vormen. Geniet van de sfeerimpressie van onze kruidentuin!

eigen kruidentuin

eigen kruidentuin

Heb jij al een eigen kruidentuin? Welke kruiden staan er bij jou in?

4 Responses

 1. Bert augustus 11, 2015 / 9:10 PM

  Leuke, stoere bak heb je gemaakt. Ben gelijk geïnspireerd. Bedankt!

  • Marlotte augustus 12, 2015 / 10:52 AM

   Dankjewel! Leuk om te horen dat ik je heb kunnen inspireren. Succes!

 2. sammie augustus 12, 2015 / 12:26 PM

  Wat gaaf gedaan! Ziet er erg mooi uit. Wij hebben ook kruidenplantjes op het balkon en gebruiken ze regelmatig, zo lekker 🙂

 3. Bas augustus 14, 2015 / 8:40 AM

  Gaaf zo’n kruidenbak en wederom prachtige foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *