Glutenvrije crunchy havermoutkoekjes

crunchy havermoutkoekjes

Zo, daar ben ik weer met een nieuw recept. Veel mensen missen de snoepjes en koekjes als ze net aan hun gezondere levensstijl zijn begonnen. Gelukkig hoef je de koekjes niet meer te missen, want ik heb weer een nieuw recept ontwikkeld voor gezonde(re) koekjes: crunchy havermoutkoekjes, natuurlijk gluten- en lactosevrij. Let er wel eventjes op welke havermout je gebruikt, want veel soorten havermout zijn wél in contact gekomen met gluten in de fabriek. Dus ben je gevoelig voor gluten? Zorg dan dat je een gecertificeerd glutenvrije havermout in huis haalt. Kijk, misschien zijn dit niet de charmantste koekjes die je ooit in je leven hebt kunnen bewonderen, maar lekker zijn ze wel. Overigens kun je van deze koekjes ook granola maken en door je smoothiebowl of yoghurt gooien, ook lekker (ja, ik spreek uit ervaring). Goed, voor nu maken we er gewoon koekjes van. Bak je mee?

Wat heb je nodig voor deze crunchy havermoutkoekjes?

havermout + boekweitmeel (of alleen havermout)

ei

honing (of een ander zoetmiddel naar smaak, bijvoorbeeld stevia, erythritol)

kokosolie

wijnsteenbakpoeder * (of bakpoeder)

kaneel (+ eventueel wat vanillepoeder)

snufje zout

optioneel: amandelen, pecannoten *, moerbeien en cranberries en wat grof gehakte pure chocolade (80% of hoger) (lactosevrij)

crunchy havermoutkoekjes

4.8 from 4 reviews
Crunchy havermoutkoekjes
 
Author:
Ingredients
  • 110 gram havermout + 70 gram boekweitmeel (of 180 gram havermout)
  • 1 ei
  • 40 gram honing
  • 70 gram kokosolie
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: 2 handjes amandelen, pecannoten, moerbeien en cranberries en wat grof gehakte pure chocolade (80% of hoger)
Instructions
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Meng daarna de droge ingrediënten (havermout, boekweitmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel en zout) even kort door elkaar.
  3. Voeg nu een ei, 40 gram honing en 70 gram vloeibare kokosolie toe. Is jouw kokosolie niet vloeibaar? Smelt het dan even kort in een pannetje. Kneed tot een mooi koekjesdeeg.
  4. Nu is het tijd om de ingrediënten voor de vulling toe te voegen. Deze keer ging ik voor amandelen, pecannoten, moerbeien, cranberries en grof gehakte pure chocolade, maar kies vooral wat jij al in huis hebt liggen en wat je lekker vindt!
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de in vorm gerolde koekjes op.
  6. Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin, houd ze ondertussen goed in de gaten!
  7. Haal uit de oven en laat ze eerst eventjes afkoelen, zo harden ze goed uit!
  8. Aanvallen maar, eet smakelijk!
Oké vooruit, je mag er hier best twee van. Voor deze ene keer! Ben jij ook zo gek op crunchy havermoutkoekjes? Hoe maak jij ze normaal gesproken?

Lees ook: Hunkeren naar eten? 4x wat je lichaam je probeert te vertellen

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

*dit is een affiliatelink. Wanneer jij via deze link het product koopt, krijg ik een bepaald percentage van het bedrag.

38 Responses

  1. Paula januari 25, 2016 / 7:04 AM

    Mmm ik ben dol op havermoutkoekjes 🙂

  2. Kirsten januari 25, 2016 / 7:05 AM

    Klinkt goed, mooie foto’s!

  3. Wendy januari 25, 2016 / 7:07 AM

    Yummy, klinkt lekker zeg. Fijne minimaltische foto’s weer!!

  4. Laura januari 25, 2016 / 7:09 AM

    Aaaaaah lekker! Ik doe er eigenlijk nooit wat doorheen, zonde

  5. Marlou januari 25, 2016 / 7:12 AM

    Klinkt weer lekker Marlotte, meestal zijn die gezonde koekjes zo zachtig.

  6. Anniek januari 25, 2016 / 7:15 AM

    Oeh, looking goood! Ik ben echt gek op havermout, en kan het dus eigenlijk niet maken om deze koekjes níet te proberen 😉 Ze zien er echt lekker uit, en top ook dat ze knapperig zijn!

  7. Melissa januari 25, 2016 / 7:15 AM

    Ah wat een mooie foto’s heb je weer geschoten, lekker clean en minimalistisch. Fijn! Ga deze koekjes deze week zeker eens maken!!

  8. Arianne januari 25, 2016 / 7:18 AM

    Wat een mooie blog heb je!

  9. Amanda januari 25, 2016 / 7:19 AM

    Looooking very good! XXX

  10. Esmee januari 25, 2016 / 7:26 AM

    Wat een heerlijk recept! x

  11. Nesrin januari 25, 2016 / 7:59 AM

    Ik ben nieuw hier en ik sla dit recept meteen op want het ziet en klinkt erg goed.

  12. Esmée januari 25, 2016 / 8:02 AM

    Lijkt me erg lekker. Ik ben namelijk dol op havermout!

  13. Marieke januari 25, 2016 / 8:18 AM

    Die zien er lekker uit. En wat fijn dat je zelf nootjes of iets anders kunt toevoegen. Ik ga deze onthouden!

  14. Ellen januari 25, 2016 / 8:35 AM

    Lijkt me heerlijk! Ik ben dol op havermoutkoekjes, heb er zelf al verschillende recepten over maar die zijn meestal niet zo krokant (of blijven maar 1 dagje krokant). Wat is je geheim? 😉

  15. Amy januari 25, 2016 / 8:40 AM

    Ik heb ook een recept voor havermout koekjes die ik heel graag maak! Daar lijkt dit een beetje op 🙂 Ziet er yummyyy uit, altijd lekker, crunchy maar toch gezonde koekjes!

  16. MARIJKE januari 25, 2016 / 8:43 AM

    Ziet er lekker uit! I LOVEEEE havermout koekjes!

  17. Charelle januari 25, 2016 / 2:28 PM

    Oh deze zien er heerlijk uit, binnenkort eens maken! Bedankt voor het recept! (:

  18. Inge januari 25, 2016 / 10:58 PM

    Oooh het ziet er heel erg lekker uit! Ik moet echt minder gaan snoepen, misschien zijn deze koekjes wel dé oplossing!

  19. Vivienne januari 26, 2016 / 10:16 AM

    Klinkt verrukkelijk! Ik houd van havermoutkoekjes, ik maak ze meestal met met pure chocolade en banaan en zonder meel. Maar dan worden de chewy in plaats van crunchy. Ik ga deze variant ook eens proberen! Mooie foto’s maak je trouwens voor je site!

  20. zonderzooi januari 26, 2016 / 7:00 PM

    Sounds goooood! Meestal worden havermoutkoekjes na een tijdje een beetje slap, maar dat komt vaak omdat het een combinatie is met banaan. Deze lijken me heerlijk en crunchy!

  21. Marleen januari 26, 2016 / 7:59 PM

    Hmm looks good zeg, het ziet er heerlijk uit!

  22. robin januari 26, 2016 / 9:16 PM

    ziet er weer heerlijk uit! ik vind jou zo’n mooie blog hebben

  23. laura februari 20, 2016 / 1:18 PM

    In the making!!! Thnx voor het recept ☺

  24. Marleen april 13, 2016 / 10:32 AM

    Eindelijk gezonde en echte crunchy koekjes, een grote dankjewel!

  25. Kristien juli 20, 2018 / 5:13 PM

    Wat zijn dit héérlijke koekjes zeg . Heb al veel recepten geprobeerd met weinig succes .
    Het feit dat dit recept geen banaan heeft maakt deze lekker krokant 🙂
    Ik bak deze op 180°C gedurende 16 min.
    Helemaal TOP !!

  26. Sabine september 7, 2018 / 9:38 AM

    Alles is huis behalve bakpoeder zouden ze zonder ook lukken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: