Guilt free chocoladebrood

chocoladebrood

Als je mij ergens mee blij kan maken, is het met chocolade wel. Ik bedoel, wie wordt er nou niet gelukkig van een stukje (pure) chocolade na een lange dag school? Nou, ik het weet het wel hoor. Vroeger at ik graag van die lekkere, maar o zo ongezonde, chocoladebroodjes. Nu maak je mij daar minder blij mee door die enorme hoeveelheid suiker en melk die in het brood verwerkt zitten. Daarom vond ik het de hoogste tijd om een lekker en gezond chocoladebrood te maken. Na een ‘testbrood’ heb ik het perfecte recept gevonden. Niet te droog, niet te nat en met een lekkere chocoladesmaak. Dit brood was binnen no-time op, dat zegt al wel genoeg. Toch? Genoeg gepraat, laten we snel naar dit overheerlijke chocoladebrood gaan. Let’s go!

Wat heb je nodig?

380 gram glutenvrij meel (boekweitmeel, kikkererwtenmeel, etc.)

1,5 tl. wijnsteenbakpoeder

7 gram (gedroogde) gist

Snuf zout

40 gr. olijfolie (of een andere plantaardige olie)

260 ml. water

3 el. cacaopoeder

3 el. honing

chocoladebrood

Guilt free chocoladebrood
 
Author:
Ingredients
  • 380 gram glutenvrij meel (boekweitmeel, kikkererwtenmeel, etc.)
  • 1,5 tl. wijnsteenbakpoeder
  • 7 gram (gedroogde) gist
  • Snuf zout
  • 40 gr. olijfolie (of een andere plantaardige olie)
  • 260 ml. (lauwwarm) water
  • 3 el. cacaopoeder
  • 3 el. honing (of meer, voor de zoetekauw)
Instructions
  1. Doe de glutenvrije meel, samen met een snuf zout, wijnsteenbakpoeder in een kom. Meng dit even kort door elkaar.
  2. Doe het gist bij 260 ml. lauwwarm water en de olijfolie. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het meelmengsel. Kneed dit goed door elkaar. Is het te droog? Voeg er dan nog wat water aan toe.
  3. Doe 3 eetlepels cacaopoeder en 2 eetlepels honing bij het deeg en kneed dit kort (!) door elkaar. Als je een 'marmble'-effect hebt is het deeg goed.
  4. Laat het deeg in een ingevette en met een natte theedoek afgedekte brood/cake-vorm (of maak kleine broodjes!) een uurtje rijzen. Raak het deeg niet meer aan! Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Bak het chocoladebrood in ongeveer 40 minuten af. Als het brood goudbruin kleurt is het goed. Haal het brood uit de oven en laat goed afkoelen (ja, moet je echt doen, helaas). Eet smakelijk!
Dit chocoladebrood is ‘kaal’ heel lekker, maar probeer het ook eens met tahin of met amandelpasta. Heerlijk, en nog gezond ook. Succes!

Lees ook: What’s for breakfast? #1

12 Responses

  1. Lena september 7, 2015 / 5:45 PM

    Klinkt goed, ik ben dol op die chocoladebroodjes. Stiekem doe ik er zelfs dan nog wat nutella bij. Niet zo gezond, maar wel heeeeeel lekker. Mooie foto’s ook! 🙂

  2. Denies september 7, 2015 / 7:38 PM

    Oh onwijs lekker dit, denk ik dan ;-). Heb al sinds jaren geen chocoladebrood meer op doordat ik glutenvrij moet eten. Dit klinkt wel erg goed!!

  3. Mariska januari 10, 2016 / 10:40 AM

    Jouw foto’s zijn altijd zo mooi! Geweldig recept 😀

  4. Isabella januari 10, 2016 / 8:21 PM

    Ziet er echt super lekker uit! Ga het zeker een keertje proberen. 🙂
    Isabella xx

  5. Karin Leef een leven februari 14, 2016 / 8:25 AM

    Dat klinkt lekker! Binnen kort eens proberen. Dank je voor je heerlijke recepten.

  6. Iep februari 14, 2016 / 9:28 PM

    Ooooohjee, wat klinkt dit lekker. Ik word toch zo blij van jouw blog altijd hihihi!
    Liefs Iep xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: