Gezond? Granola zonder toegevoegde suikers van de Aldi (wetenschappelijk onderbouwd!)

aldi granola

Stiekem geniet ik ervan om rond te struinen in supermarkten. Of dat nou in ons koude kikkerlandje is bij de welbekende supermarkten of bij kleine lokale supermarkten in het buitenland. Tijdens het supermarktuitje ben ik constant opzoek naar nieuwe opvallende producten die potentieel gezond én lekker zouden kunnen zijn. 9 van de 10 keer staan er loze kreten en claims op een verpakking, maar hier en daar duiken er toch nog een paar gezonde pareltjes op. Deze keer liep ik door de Aldi en spotte ik een vrij nieuw product: Luxe granola met zaden en haver, zonder toegevoegde suikers. Klinkt interessant, én vooral heel gezond. Maar maakt deze Aldi granola dat ook echt waar?

Tegenwoordig is granola helemaal hot ’n happening en daar maken producenten gretig gebruik van. De ene na de andere granola duikt op en op de voorkant van de verpakking prijken in grote letters allerlei claims. Als je deze claims leest, zou je nog net niet denken dat je met een zak worteltjes en broccoli te maken hebt. Totdat je je heel voorzichtig aan de achterkant van de verpakking waagt. Au. Suiker na suiker, natuurlijk inclusief allerlei schuilnamen. Het vertrouwen in de mensheid daalt weer even langzaam. Goed, terug naar de granola van de Aldi. Maakt deze de hoge verwachtingen waar of is dit één van de vele teleurstellingen op het gebied van granola?

Te beginnen met de voorkant, zien we een grote groene appel, die direct de aandacht pakt. De kleur groen associëren we veelal direct met gezond(heid), natuur en kalmte. Rood daarentegen, wordt vaak gebruikt om de aandacht te trekken, doordat we de kleur rood automatisch koppelen met iets belangrijks, ofwel attentie. Dat zien we bijvoorbeeld terug bij verkeersborden, maar ook bij de uitverkoop. Kijk maar eens rond in de stad (of op het wereldwijde web) tijdens de uitverkoopweken. Slim, zo is meteen de aandacht getrokken en koppelen we het product door de kleur groen aan iets gezonds. Naast de groene appel, zien we een ‘merk’ dat zegt dat er geen toegevoegde suikers in dit product zitten. Naar mijn mening zegt dit vrij weinig, omdat veel producten dit onterecht gebruiken. Zo komt het weleens voor dat je even later tijdens het bekijken van de ingrediëntenlijst inderdaad geen ‘normale’ suiker ziet, maar allerlei chemische toevoegingen, zoals aspartaam. En daar ben ik, op z’n zachtst gezegd, niet bepaald een fan van. Goed, daarna zien we dat deze ‘luxe granola met zaden en haver in de smaak appel’ alleen bestaat uit zaden, pitten, haver, noten, appel en wortelvezels. Klinkt best gezond, nietwaar? Én gelukkig geen aspartaam.

De voorkant is allemaal leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk vooral om de achterkant. Hier kunnen we de ingrediëntenlijst eens aandachtig gaan bekijken, maar ook niet onbelangrijk: de voedingswaarde.

Voedingswaarde en ingrediënten:

aldi granola

Ingrediënten: havervlokken (43%), witlofwortel-extract (cichorei) (15%), zonnebloempitten (14%), gedroogde appelstukjes (12%), meloenpitten (7%), pompoenpitten (5%), kokos (3%), hazelnoten (0,5%).

Mijn eerste gedachte? Véél witlofwortel-extract. De hazelnoten zijn wat mij betreft ietwat karig, maar hé, de rest van de ingrediënten zien er prima uit. De appelstukjes zijn, gelukkig, ook goed vertegenwoordigd. Kijk maar eens naar de verpakkingen van bijvoorbeeld amandelmelk. Bij héél veel verschillende merken zien we maar een betuttelende 2% terugkomen (ja, zonder grappen maar 2% amandelen, en daar betaal je dan fiks voor). Het beste van alles: ik zie inderdaad helemaal geen suiker of andere schuilnamen. Al met al een goed begin voor de granola!

Calorieën Vetten – verzadigde vetten Koolhydraten – suikers Eiwitten Vezels
Granola appel (100 gr.) 444 kcal 21 gr. – 4,5 gr. 41 gr. – 11 gr. 13 gr. 21 gr.
Granola kokos (100 gr.) 496 kcal 29 gr. – 12 gr. 34 gr. – 3 gr. 14 gr. 22 gr.

De granola wordt niet alleen verkocht in de smaak appel, er is namelijk ook een variant met kokos. Nu was deze helaas uitverkocht, maar ik wilde toch de voedingswaarden erbij zetten, om een goed totaalbeeld te krijgen.

De koolhydraten bij de appel-variant zijn net wat hoger, dit komt door de natuurlijke suikers van een appel. Daarentegen heeft de kokos-variant weer wat meer vetten, en dan vooral verzadigde vetten. Niet gek, aangezien kokos bijna volledig bestaat uit verzadigde vetten (Voedingswaardetabel). Misschien verbaas je je in eerste instantie over het verschil in calorieën tussen de twee soorten granola’s. Vet levert simpelweg meer calorieën dan koolhydraten en eiwitten. 1 gram vet levert namelijk 9 calorieën, terwijl koolhydraten en eiwitten per 1 gram allebei 4 calorieën leveren. Qua calorieën is het niet heel schokkend, granola bevat over het algemeen nu eenmaal aardig wat calorieën door pitten, zaden en noten. Want inderdaad, die zijn een goede bron van vetten en daardoor dus ook hoger in calorieën. Op naar de eiwitten! 13 gram eiwitten (en 14 gram voor de kokos-variant!) voor granola is helemaal niet slecht, integendeel zelfs. Als ik kijk naar de wat bekendere granola’s (Dorset Cereals, Quakers, Smaakt et cetera), staan deze granola’s qua eiwitten heel hoog bovenaan, al dan niet helemaal bovenaan. En als laatste onderdeel van de voedingswaarde: de hoeveelheid vezels. Deze granola’s bevatten héél veel vezels vergeleken met de granola van andere merken. Neem bijvoorbeeld de Dorset Cereals in de smaak Honey: 5,6 gram vezels per 100 gram (Albert Heijn voedingswaarde). De appel-variant bevat 21 gram vezels en de granola kokos doet er nog een klein stapje bovenop met 22 gram vezels per 100 gram. Ja, best indrukwekkend als je het mij vraagt.

Nog even over die wortelvezels (ofwel de cichorei, witlofwortel-extract), aangezien dat een vrij opvallende verschijning is op de ingrediëntenlijst. Inuline is een oplosbare plantaardige vezel die, onder andere, in grote hoeveelheden aanwezig is in de wortel van witlof. Inuline gaat naar de darmen waar bacteriën deze gebruiken om te kunnen groeien. Het ondersteunt onder andere de groei van een bepaalde bacterie die geassocieerd wordt met het verbeteren van de darmen en de algehele gezondheid. Daarnaast is er discussie of witlofwortel-extract cholesterol verlagend werkt of juist niet. Één van de laatste onderzoeken (2015) kwam met de conclusie dat er op alle vlakken (HDL-cholesterol, LDL-cholesterol en T-cholesterol) geen opmerkelijke verschillen plaats vonden (Nishimura et al., 2015). Een teveel aan inuline kan maagproblemen veroorzaken en er gaan verhalen rond dat je tijdens je zwangerschap inuline beter kunt vermijden, maar hier is nog niet genoeg wetenschappelijk onderzoek naar gedaan (WebMD). Bij bepaalde producten zou het worden gebruikt als vervanger van vet, omdat het een romige textuur heeft. Daarnaast wordt het gebruikt om de structuur te verbeteren (net zoals psylliumvezels bij glutenvrije baksels) en kan het als zoetmiddel fungeren.

Ook niet onbelangrijk: hoe is de smaak? Lekker, héél lekker. Denk aan een appel-granola/cruesli, alleen dan net iets minder zoet. En ja, de chichorei heeft zijn werk goed gedaan, de granola is (én blijft) lekker knapperig. Puur smaak, maar ik vind het belangrijk dat een granola niet alleen maar bestaat uit kruimeltjes, maar dat er ook stukjes ‘koek’ (a.k.a. chunks) inzitten. Ik kan je verblijden, of in ieder geval mijzelf, die stukken ‘koek’ zitten er zeker in. Er zitten zelfs zulke grote stukjes in, dat ik er echte koekjes van heb gemaakt. Maak je eigen chocolade of smelt wat stukjes chocolade uit de supermarkt, dompel vervolgens de stukjes koek in de gesmolten chocolade. Even laten uitharden en klaar is kees. En dat was zowaar nog lekkerder, maar dat kan ook niet anders als ware chocoladeliefhebber. Al met al een héle fijne vondst, ik ga meteen een paar zakken inslaan. Hopelijk krijg ik dan ook de kokos-variant te pakken, want naast een fervente chocoladeliefhebber, ben ik ook een groot liefhebber van kokos.

(Edit): Goed nieuws: inmiddels heb ik ook de Aldi granola kokos-variant te pakken zien te krijgen. En? De appel-variant vond ik al heel lekker, zoals je al hebt kunnen lezen, maar de kokos-granola is nóg lekkerder. Ja, absoluut het proberen waard! Nog even snel de ingrdiëntenlijst van de kokos-granola op een rijtje: havervlokken (43%), witlofwortel-extract (cichorei) (16%), zonnebloempitten (14%), kokos (14%), meloenpitten (7%), pompoenpitten (5%), hazelnoten (1%). Meer dan goedgekeurd, wat mij betreft.

Prijs Aldi granola: 2,19 voor 350 gram

Nu ben ik benieuwd, wat is jouw lievelingssmaak granola? Ga jij deze Aldi granola uitproberen?

Lees ook: Glutenvrije gnocchi met Italiaanse tonijnsalade

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?

67 Responses

 1. MARIJKE augustus 20, 2016 / 8:53 AM

  Wat leuk om zo´n uitgebreide review te lezen. Klinkt goed!

 2. Demi | DE KOOKFABRIEK augustus 20, 2016 / 2:06 PM

  Goede tip. Ik ontbijt zelf graag met heerlijke smoothies op basis van zuivel en vers fruit. Ik voeg altijd ook een flinke hand havermout toe.

  • Marlotte augustus 21, 2016 / 9:35 AM

   Lekker, goed begin van de dag! Havermout maakt het ook net ietsjes meer vullend!

 3. Anniek augustus 20, 2016 / 5:31 PM

  Oeh, dit ziet er goed uit zeg! Veel granola’s in de supermarkt bevatten inderdaad alsnog heel veel troep, maar dit totaal niet. Tof, en goede review!

  • Marlotte augustus 21, 2016 / 9:36 AM

   Dankjewel Anniek! Ja, daar verbaas je je over hè? Lijkt gezond, maar vervolgens zit er vaak meer dan de helft aan suiker en andere troep in. Jammer!

 4. Esmee augustus 21, 2016 / 9:52 AM

  Wat een goede duidelijke review Marlotte! Zou je dit misschien vaker willen doen of producten vergelijken?

  • Marlotte september 10, 2016 / 5:40 PM

   Bedankt voor het compliment Esmee! Ga ik zeker vaker doen 🙂

 5. Anne augustus 22, 2016 / 11:08 AM

  Top, wat een fijne granola en dat van de Aldi. Ik ga deze ook halen om te proberen, super fijn dat je zo’n uitgebreide review hebt geschreven.

 6. Margreet de Vries augustus 22, 2016 / 6:56 PM

  Oh wat fijn! Ik was vandaag nog bij de aldi maar zag het niet, volgende x Neem ik het mee. Dankjewel voor deze blog post!!

  • Marlotte september 10, 2016 / 5:40 PM

   Graag gedaan! 🙂 Heb je ‘m nog kunnen vinden?

 7. Angelina augustus 26, 2016 / 2:51 PM

  Ohh lekker! Die ga ik de volgende keer even opzoeken. 😉

 8. Roos augustus 30, 2016 / 2:52 PM

  Wat een goede tip! Fijn ook dat je het zo uitgebreid weer hebt gegeven. Helaas kom ik eigenlijk nooit bij de Aldi, maar ik ga hem zeker onthouden voor als ik er wel een keertje ben!

 9. Suus september 10, 2016 / 11:09 AM

  Bedankt voor het reviewen van dit product! Maar zit er nou wel of geen aspartaam in deze granola? Aangezien je het in je review benoemd maar ik het nergens op de ingrediëntenlijst zie staan.

  • Marlotte september 10, 2016 / 5:38 PM

   Hoi Suus,
   Er zit gelukkig geen aspartaam in deze granola! 🙂

 10. Esmee september 13, 2016 / 7:55 AM

  Ik liep er toevallig vorige week tegenaan en de ingrediëntenlijst beviel mij ook. Zakje kokos variant meegenomen en inderdaad hij is heerlijk! Wat een fijne afwisseling voor mijn havermout met magere kwark ontbijt. Na jou revieuw te hebben gelezen geloof ik nog meer dat dit een goed product is ? heerlijk van smullen dus!

 11. Leonardo september 25, 2016 / 11:12 PM

  Ik gebruik de kokos variant en die is erg lekker. Ik meng het met krokante muesli die ik zelf samenstel. Pompoenpitten, zonnebloem pitten, haver, spelt, diverse noten (hak ik in stukjes). Alles roosteren en aanvullen met o.a. Aldi Granola kokos en rozijnen. HEERLIJK ’s morgens met vers fruit en yoghurt. Nu maar hopen dat het geen tijdelijk product is.

  • Marlotte september 26, 2016 / 7:01 AM

   Mmm, dat klinkt ook goed zeg! Nee, ik hoop het ook niet. Voor nu in ieder geval maar flink van genieten!

 12. TurboTinus november 15, 2016 / 11:16 PM

  Ik heb van de week de kokosvariant gekocht en wilde nu nog wat snacken, dus maar even een bakje granola chunks bij de thee. En ik was wel benieuwd of er al reviews over zijn geschreven. Ja dus! Dank je wel. Goed om te weten (had ik stiekum ook al achterop gelezen) dat het wel een oké produkt is.

  • Marlotte november 16, 2016 / 7:55 AM

   Graag gedaan, bedankt voor je leuke reactie! 🙂 Geniet ervan!

 13. Nel januari 15, 2017 / 10:00 PM

  Marlotte.
  Hier heb je echt een schitterend verslag over gemaakt ?.
  Ik heb je Site nog niet eerder gezien maar je hebt er een fan bij.
  Ik ga nu kijken wat ik nog meer voor lekkers kan vinden en kan maken op je dit.

 14. Tanja februari 22, 2017 / 1:47 PM

  Net de kokos variant uit geprobeerd heel erg lekker zeg.
  Ook fijn dat het van die grove stukken zijn om zo te snacken. Van de week de appel variant proberen.

  • Marlotte februari 24, 2017 / 9:14 AM

   Goed om te horen, hier is ‘ie ook nog steeds groot favoriet! Inderdaad, die grove stukken maken het nog net ietsjes lekkerder 🙂

 15. Wouter juni 8, 2017 / 10:48 AM

  Hi Marlotte,

  Dank voor je uitgebreide review. Eet deze Granola al een tijdje in de overtuiging dat het een goede keuze was… Gelukkig blijkt dat ook het geval 🙂 Ga snel kijken wat je nog op je blog hebt staan 😉

 16. paula juli 20, 2017 / 11:18 AM

  Ik heb veel last van rosacea (huidaandoening in het gezicht) en let daardoor heel erg op mijn eten. zoveel mogelijk histaminevrij en tarwe vermijden. dus om iets lekkers te snacken als tussendoortje of als lunch is dit super voor me. Ik zag het vandaag toevallig bij de Aldi. Ook aan de hand van de ingrediënten een zakje meegenomen…en héérlijk! Meteen internet op en gegoogled , toen kwam ik bij jou uit, top je bevestigd wat ik al dacht en hoopte. Heel fijn zo’n uitgebreid en duidelijk verslag, dankjewel. ik hou je site in de gaten 😀

  • Marlotte juli 20, 2017 / 12:58 PM

   Heerlijk inderdaad om dan op zoiets te kunnen snacken! Vind ik leuk om te horen, dankjewel Paula! 🙂

 17. Jeroen september 17, 2017 / 4:18 PM

  Er zit ook haver in, wat in beginsel glutenvrij is, maar enig idee of deze granola ook écht glutenvrij is?

  • Marlotte september 21, 2017 / 2:34 PM

   Nee, het is niet gecertificeerd glutenvrij. Zelf heb ik er geen last van en op de verpakking staat ‘kan sporen van melk, ei, soja, pinda’s, sesam en andere noten bevatten’. Daar worden dus gluten niet genoemd, echter is ‘haver’ wel weer dikgedrukt in de ingrediëntenlijst. Mocht je erg gevoelig zijn voor gluten, zou ik de stap persoonlijk niet wagen en het zekere voor het onzekere nemen.

 18. Marianne oktober 21, 2017 / 11:41 AM

  Ik ben ook een fan van de granola kokos,maar is op dit moment niet meer verkrijgbaar bij Aldi.
  Wie weet of t nog ergens anders te koop is

  • Marlotte oktober 25, 2017 / 9:18 AM

   Vervelend! Bij mij zijn ze bij meerdere Aldi’s in de buurt nog wel verkrijgbaar. Hopelijk is het tijdelijk..

   • Jeroen oktober 25, 2017 / 11:14 AM

    Hello.. Ja is tijdelijk zegt men. Er was een leveringsprobleem maar als het goed is ligt het deze week weer in de schappen.

    • Marlotte oktober 26, 2017 / 11:55 AM

     Gelukkig, fijn dat je het even laat weten 🙂 Zelf al de granola uitgeprobeerd? Geen last van gehad?

     • Jeroen oktober 26, 2017 / 1:24 PM

      Jazeker erg lekker! Ik heb zelf alleen nergens last van maar mijn dochter wel. Aangezien het toch niet helemaal duidelijk is of er gluten inzitten nemen we het risico maar niet. Er zijn genoeg alternatieven gelukkig.

      Gr!

     • Marlotte oktober 30, 2017 / 9:43 AM

      Ah kan ik mij voorstellen, beter het zekere voor het onzekere nemen. Heb je nog aanraders? Ik ben wel benieuwd naar goede granola’s!

    • Susy november 9, 2017 / 3:42 PM

     Vandaag naar de Aldi geweest, special voor de Koko’s Granola, maar helaas zonder thuis gekomen. Hoop echt dat deze terug in het schap komt!

     • Marlotte december 18, 2017 / 4:29 PM

      Als het goed is, moeten ze nu weer te vinden zijn bij de Aldi! 🙂

 19. Jacqueline november 13, 2017 / 10:45 AM

  Leuk om te lezen! Ik eet deze als diabetespatiënt al jaren. Nooit een beter alternatief gevonden!

 20. Louise april 19, 2018 / 9:42 AM

  Deze zijn tegenwoordig ook te koop als granola bars bij de Aldi.

 21. marga januari 30, 2019 / 12:33 PM

  helaas, aldi heeft het uit het assortiment gehaald!!!

 22. Jikke februari 6, 2019 / 9:42 PM

  Hij is al 2 weken niet meer verkrijgbaar bij onze Aldi. Hij zal toch niet uit het assortiment worden gehaald?? dat zouden wij heel erg vinden want we kunnen niet meer zonder!

  • Marlotte februari 7, 2019 / 8:41 PM

   Bij ‘mijn’ Aldi kon ik hem helaas ook niet meer vinden.. Zou heel jammer zin als hij uit het assortiment is/wordt gehaald. Ik zal kijken of ik een officieel antwoord van Aldi kan krijgen. Je hoort van me! 🙂

   • Jikke februari 7, 2019 / 9:33 PM

    Daar heb ik ook aan zitten denken maar als jij eens wilt informeren, graag! Ik ben benieuwd! Misschien kun je ze vragen waar de granola werd gemaakt. Ze zullen misschien ook voor andere merken produceren..

    • Marlotte februari 11, 2019 / 5:52 PM

     Hopelijk krijg ik deze week nog reactie; ze zijn het voor me aan het uitzoeken.

 23. Jeroen februari 8, 2019 / 10:52 AM

  Hi all, ik heb het vd week even gevaagd en helaas: het is uit het assortiment en zal niet terugkeren in huidige vorm is mij verteld. Mogelijk kwam er wel iets vergelijkbaars maar dat bleef nogal vaag. Ik heb aangegeven dat dit de ‘grootste fout ever’ was maar dat maakte weinig indruk helaas 🙁

  • Anna februari 9, 2019 / 2:48 PM

   Hier ook heel erg teleurgesteld. Laten we allemaal het hoofdkantoor mailen hierover! In de winkel zeiden ze dat dat kan helpen.

  • Marlotte februari 11, 2019 / 5:53 PM

   Wat jammer! Dan ga ik zelf maar aan de slag met granola maken.

   • Jeroen februari 11, 2019 / 10:06 PM

    Goed idee! Kun je eventueel het receptje posten? 🙂

 24. Bep februari 11, 2019 / 3:13 PM

  Helaas 3 Aldi’s in Roosendaal afgeweest maar miet meer mijn favoriete Granola

 25. Anita Kaptein-Harteveld februari 18, 2019 / 9:24 PM

  Ben er ook vandaag achter gekomen dat het uit het assortiment is. Koop het al jaren en ben diep teleurgesteld. Nu al zoekende naar een alternatief. Kwam op Zonnatura uit. Ook een pak van 350 gram en prijs net iets hoger als bij de aldi. Geen appel smaak, maar bosvruchten. Moet nog een zak gaan kopen en uitproberen. Hoop dat dit mijn alternatief wordt, want in velen zitten suikers. Baal er echt van dat de aldi ze niet meer verkoopt. Sinds ik dit als ontbijt eet, is mijn stoelgang weer helemaal op orde en het is nog lekker ook.

  • a.m., kleine februari 28, 2019 / 10:03 AM

   Ja, het is uit het assortiment. Heel jammer.
   Aldi laat zich ook niet zomaar benaderen….

   • Jikke februari 28, 2019 / 1:44 PM

    Jawel hoor! Ik heb het hoofdkantoor gemaild en ik kreeg een keurige reactie. Dat het te weinig werd verkocht en niet meer terugkeert.

    • Marlotte maart 5, 2019 / 5:59 PM

     Ik kreeg de volgende reactie: “Het artikel is per januari vervallen. Hiervoor in de plaats is de verpakking Granola 500 g opgenomen. Een heerlijk vezelrijk en knapperig ontbijt van krokante ontbijtgranen met ruim 50% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van traditionele krokante muesli. Verkrijgbaar in de varianten “noten” en “pitten & zaden”. Per portie van 45 g bevatten deze resp. 189 en 187 kcal.”
     Ik ga eens kijken of ik deze in de winkel kan vinden en wat daarvan de ingrediënten zijn. Wordt vervolgd..

 26. Roos maart 5, 2019 / 10:06 AM

  Kan deze ook niet ergens online besteld worden??

 27. Lindy april 24, 2019 / 8:38 PM

  Granola is inderdaad nu vervangen. De ‘nieuwe’ bevat nog steeds inuline, maar meer suiker en ook niet meer glutenvrij, want zowel havervlokken als tarwevlokken nu 🙁

 28. Robert april 30, 2019 / 1:37 PM

  Hallo Marlotte
  Met aandacht en verbazing heb ik deze review gelezen. Zeer gedetailleerd, maar helaas wordt een belangrijk feit niet genoemd, wat ook de reden is waarom deze produkten niet meer in het schap staan.
  Je vroeg je af waarom er zoveel “witlofwortel-extract” in zit en als verklaring daarvoor geef je dat het goed is voor je darmen. Ja, dit is korrekt, “witlofwortel-extract” helpt bij de spijsvertering en wordt daardoor veel gebruikt in ontbijtgranen. Maar dit is niet de echte reden waarom Aldi voor dit ingredient heeft gekozen.
  De echte reden wordt duidelijk wanneer we de officiele betiteling voor dit ingredient noemen: witlofwortel-extrakt of cichorei-extrakt moet officieel gedeklareerd worden als Oligofructose.
  Ja, het is suiker!!!! Aldi heeft jullie jarenlang om de tuin geleidt!

  De basis: Voor het maken van Granola (clusters) is een bindmiddel nodig om de ingredienten aan elkaar te “plakken”. Dit bindmiddel is altijd suiker en dit kan ook op vele alternatieve manieren toegevoegd worden. Waar vroeger veelal suiker wird ingezet, heeft zich dat nu verschoven naar alternatieve suikers, zoals honing, dadelsap, appelsap, inuline, dextrose etc……en Oligofuctose.

  Oligofructose heeft als “side-effect” dat het ook nog eens veel vezels brengt en dit natuurlijk ook in het plaatje past. Aldi is nu op de vingers getikt om de declaratie aan te passen; iets wat ze niet willen omdat dan uitkomt ze jarenlang de konsumenten om de tuin hebben geleidt omdat dit produkt “zonder suiker” toch suiker bevat. Daarom is dit produkt van de markt gehaald!
  Het was dus toch echt te mooi om waar te zijn…..

  Bij de vervangende produkten hebben ze ook al geen goed werk geleverd: het zijn exacte kopieen van Bolletje’s Ontbijtgranen. De smaken, ingredienten, ja zowaar de kleurstellingen zijn gekopieerd. Klasse werk weer van Aldi!!

  Ik houd het liever op de eerlijke produkten van de A-Merken en neem nog maar een schaaltje Bolletje Ontbijgranen met noten. Weinig suiker, heerlijke smaak maar bovenal:een eerlijk produkt – ik weet wat ik eet.

  was getekend: de Müesli specialist………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *