Guilt free chocoladebrood
 
 
Author:
Ingredients
  • 380 gram glutenvrij meel (boekweitmeel, kikkererwtenmeel, etc.)
  • 1,5 tl. wijnsteenbakpoeder
  • 7 gram (gedroogde) gist
  • Snuf zout
  • 40 gr. olijfolie (of een andere plantaardige olie)
  • 260 ml. (lauwwarm) water
  • 3 el. cacaopoeder
  • 3 el. honing (of meer, voor de zoetekauw)
Instructions
  1. Doe de glutenvrije meel, samen met een snuf zout, wijnsteenbakpoeder in een kom. Meng dit even kort door elkaar.
  2. Doe het gist bij 260 ml. lauwwarm water en de olijfolie. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het meelmengsel. Kneed dit goed door elkaar. Is het te droog? Voeg er dan nog wat water aan toe.
  3. Doe 3 eetlepels cacaopoeder en 2 eetlepels honing bij het deeg en kneed dit kort (!) door elkaar. Als je een 'marmble'-effect hebt is het deeg goed.
  4. Laat het deeg in een ingevette en met een natte theedoek afgedekte brood/cake-vorm (of maak kleine broodjes!) een uurtje rijzen. Raak het deeg niet meer aan! Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Bak het chocoladebrood in ongeveer 40 minuten af. Als het brood goudbruin kleurt is het goed. Haal het brood uit de oven en laat goed afkoelen (ja, moet je echt doen, helaas). Eet smakelijk!
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/chocoladebrood/