Marsepein voor het paard van Sinterklaas
 
 
Author:
Ingredients
  • 250 gram amandelmeel (of in de hakmolen fijngemalen amandelen)
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eiwit en/of 1 eetlepel honing (of agavesiroop)
  • eventueel kleurstof (in dit geval groen en oranje)
Instructions
  1. Mix met een mixer kort de amandelmeel met het kokosbloesemsuiker en één eiwit. Is het mengsel te droog? Voeg dan één eetlepel honing toe. Je kunt ook het eiwit weglaten, voeg dan drie eetlepels honing (of agavesiroop) toe in plaats van één.
  2. Kneed verder met je handen tot alles goed gemengd is. Gebruik kleurstof als je gekleurde marsepein wilt. Ik heb gebruik gemaakt van oranje en groene kleurstof.
  3. Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe beter de smaken kunnen intrekken.
  4. Nu kun je figuurtjes maken met het marsepein. Wat dacht je van wortels voor het paard van Sinterklaas?
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/zelf-marsepein-maken/