Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten
 
 
Author:
Ingredients
  • 225 gram boekweitmeel
  • 40 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
  • 35 gram teffmeel
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 el honing
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 130 gram kokosolie
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • Voor de chocoladetopping:
  • 2,5 eetlepels koek-en speculaaskruiden
  • 30 ml amandelmelk
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • kleine eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 blokjes lactosevrije pure chocolade
Instructions
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in één schaal. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hier de amandelmelk aan toe en als laatste de honing. Roer dit goed door elkaar.
  3. Doe het kokosolie-amandelmelkmengsel bij de droge ingrediënten en voeg één ei toe. Kneed totdat je een stevige deegbal hebt. Is het te droog? Voeg dan nog wat amandelmelk toe. Is het juist te vochtig? Voeg dan nog wat meel naar keuze toe.
  4. Leg de deegbal voor minimaal 20 minuten in de koelkast, zo kunnen de smaken goed intrekken. Hoe langer, hoe lekkerder het eindresultaat.
  5. Draai nu kleine balletjes van het deeg, druk ze lichtjes aan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak in 15 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
  7. Wil je chocoladepepernoten maken? Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en zet op laag vuur totdat alles gesmolten is en één geheel vormt. Blijf ondertussen goed roeren. Haal van het vuur en blijf roeren.
  8. Als de kruidnoten volledig zijn afgekoeld, kun je de kruidnoten door de chocolade halen.
  9. Laat de chocoladekruidnoten uitharden in de koelkast of vriezer.
  10. Genieten maar!
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/glutenvrije-kruidnoten/