Coconut-raspberry pastry
 
 
Author:
Ingredients
  • 30 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel tapiocameel
  • 30 gram hazelnootmeel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • water en/of amandelmelk
  • 1 kleine eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • Topping: Kweepeergelei, frambozen, pure chocolade, amandelen
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in één kom de tapiocameel, hazelnootmeel, kokosolie, ei, honing, koek- en speculaaskruiden en een scheutje water of amandelmelk.
  3. Het is even een karweitje om precies uit te zoeken hoeveel kokosmeel je nodig hebt voor de juiste structuur. Per merk kokosmeel is het ook net even anders, doe daarom beetje voor beetje erbij. Uiteindelijk moet je een stevige deegbal krijgen. Voeg een beetje vocht in de vorm van water en/of amandelmelk toe en mix totdat de kokosmeel het vocht opneemt.
  4. Vorm van het deeg een mooie basis. Beleg met kweepeergelei, frambozen (bevroren of vers) en wat gehakte amandelen.
  5. Vouw het deeg naar elkaar toe, maar net niet helemaal dicht.
  6. Bak in de oven totdat de gebakjes goudbruin kleuren. Mijn gebakjes hebben ongeveer een halfuurtje in de oven gezeten.
  7. Haal uit de oven en stop er een stukje pure chocolade in (ik heb 99% gebruikt, maar 70% is ook prima!).
  8. Eet smakelijk!
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/gezond-gebakje/