Homemade apple & quinces sauce
 
 
Author:
Ingredients
  • appels
  • kweeperen
  • kaneel
  • optioneel: honing/diksap
Instructions
  1. Schillen geblazen! Schil alle appels en kweeperen, snijd vervolgens in partjes en verwijder het klokhuis.
  2. Doe de appel- en kweeperenpartjes in een pan, samen met een bodempje water en twee theelepels kaneel. Eventueel kun je op dit moment ook een zoetmiddel naar keuze toevoegen. Heb je vrij zure appels? Voeg dan bijvoorbeeld wat honing of diksap toe. Deze keer heb ik geen zoetmiddel gebruikt, omdat de appels al zoet genoeg waren.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur tot het water kookt en laat vervolgens op laag vuur langzaam pruttelen.
  4. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen tot de ergste warmte er vanaf is. Pureer nu met de staafmixer tot een moes. Zelf vind ik hier en daar wat stukjes appel en kweepeer wel lekker, daarom pureer ik het niet tot een egale en gladde moes. Ben jij daar niet zo'n fan van? Pureer dan nog iets langer tot een gladde moes. Bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/appelmoes-zonder-suiker/