Healthy gingerbread
 
 
Author:
Ingredients
  • 80 gr kokosmeel
  • 210 ml amandelmelk
  • 3 medium eieren + 2 el 'chiapudding' (1,5 el chiazaad + 3 el water) of 4 medium eieren
  • 2 kleine el appelperenstroop
  • 20 gr honing
  • 2 el koek- en speculaaskruiden (+ optioneel: kleine tl extra kaneel)
  • 1 kleine tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • kokosolie (om de cakevorm mee in te vetten)
Instructions
  1. Vet allereerst een cakevorm in met kokosolie en leg bakpapier in de vorm. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de kokosmeel, koek- en speculaaskruiden, baking soda en wijnsteenbakpoeder in een kom en roer dit even kort door.
  3. Doe nu de amandelmelk, samen met de eieren, chiapudding, appelperenstroop en honing in een kom en mix even goed door totdat het licht gaat schuimen.
  4. Voeg nu de mix van de natte ingrediƫnten toe aan de kom en mix tot een glad beslag/deeg. Gaat het te erg 'kruimelen'? Voeg er dan nog wat vocht aan toe (amandelmelk, chiapudding of een ei). Kokosmeel neemt erg veel vocht op, dus let goed op! Het beslag wordt naarmate je langer mixt steeds wat dikker, door de kokosmeel die het vocht opneemt.
  5. Doe het beslag nu in de cakevorm en bak de kruidkoek in ruim drie kwartier gaar in de oven. Houd de kruidkoek na zo'n 35 minuten goed in de gaten.
  6. Eet smakelijk!
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/gezonde-kruidkoek/