Lavender rose facial scrub

diy gezichtsscrub

Het zomerse weer is helaas ver te zoeken, zo ook vandaag. Daarom ging ik op deze druilerige zondag aan de slag met een lekkere gezichtsscrub. Bij veel DIY’s heb je ellenlange waslijsten aan ingrediënten en ik haak dan al snel af. Inderdaad, je raadt het al, de ingrediënten voor deze scrub kun je op één hand tellen. Ik gebruik maar drie ingrediënten. Benieuwd? Lees dan snel verder!

diy gezichtsscrub

Wat heb je nodig?

 • Himalaya zeezout
 • Lavendelolie
 • Wilde-rozenolie

Heb je een gevoelige huid en is zeezout net iets te hard voor je huid? Vervang het zeezout dan bijvoorbeeld door kokosrasp. Scrubt net als zeezout goed, maar is net iets zachter. Deze scrub kun je overigens ook goed voor je lichaam gebruiken!

Rozenolie is perfect voor een droge huid, maar het wordt ook vaak gebruikt bij brandwonden en ontstekingen op de huid. De olie staat onder andere bekend om zijn goede regenererende ingrediënten die de regeneratie van de huid ondersteunen. Ook werkt rozenolie goed bij de strijd tegen het verouderingsproces van de huid. Daarnaast helpt het bij het normaliseren van de talgproductie, ideaal! En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dan wordt dit artikel te lang en ga je hoogstwaarschijnlijk afhaken. Dat wil ik natuurlijk niet! Oh ja, heb je geen rozenolie in huis? Rozenwater kun je ook prima gebruiken!

Het derde en tevens laatste ingrediënt is lavendelolie. Lavendelolie heeft, net als rozenolie, een antibacteriële werking. Als je een onzuivere huid hebt, is dit de olie voor jou! Hij gaat namelijk ontstekingen en roodheden tegen. Een puistje is al vervelend genoeg, maar als hij vervolgens ook nog vuurrood is, is dat helemaal vervelend. Ik raad aan om de olie te verdunnen voordat je het op je huid smeert. Niet elke huid reageert even goed op de olie als je ‘m puur aanbrengt.

diy gezichtsscrub

 Wat moet je doen?

1. Heel simpel. Gooi (oké, misschien is gooien niet heel verstandig) de ingrediënten bij elkaar in een leuk schaaltje of potje.

2. Meng eventjes goed en breng het vervolgens aan op de huid. Scrubben maar!

3. Was vervolgens je gezicht schoon met lauwwarm water.

4. Tadaaa, een stralende huid als resultaat. Breng nu je favoriete dagcrème (of nachtcrème) aan.

Wat zijn jouw favoriete ingrediënten voor een DIY gezichtsscrub? Ik ben benieuwd!

5 Responses

 1. Linda juli 27, 2015 / 3:51 PM

  Dit is wel een leuke DIY voor een regenachtige dag.
  Lavendel vind ik erg lekker. Maar van een rozengeur ben ik minder weg.
  Komt deze geur er doorheen of is de rozenolie subtiel van geur?

  • Marlotte juli 28, 2015 / 7:00 PM

   Dankjewel, leuk om te horen! Hmm, ik ben gek op de geur van rozenolie, maar ik vind ‘m persoonlijk niet heel sterk. Je zou anders ook een andere olie kunnen gebruiken. Zoete amandelolie bijvoorbeeld!

 2. Denise augustus 16, 2015 / 7:56 AM

  Leuke en originele DIY! Ik gebruik vooral honing in mijn scrubs. XO!

 3. Louise januari 6, 2016 / 7:36 PM

  Prachtige foto’s en zeer leuke blog! Keep up the good work 😉 xx

 4. Mariska januari 31, 2016 / 10:31 AM

  Weer heel handig en informatief! Dit zijn van die dingen die ik graag wil uitproberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *