Suikervrije overnight oats met sinaasappel

suikervrije overnight oats

Die overnight oats, dat is naar mijn mening nogal een uitvinding. Soms is het gewoonweg niet te doen om ’s ochtends uitgebreid een ontbijtje voor jezelf klaar te maken. Dan gaat de voorkeur toch uit naar het spenderen van die luttele extra minuten in een warm comfortabel bed. Plotseling duurt het koken van je gebruikelijke havermout-ontbijtje iets te lang. Bij dit soort kwesties komen de overnight oats om de hoek kijken. Vlak voordat je naar bed gaat, maak je je overnight oats klaar en tada: ’s ochtends kun je meteen aanvallen op je heerlijke overnight oats. Vandaag deel ik het recept met je voor makkelijke en suikervrije overnight oats!

Psst, mocht je je nu afvragen of havermout eigenlijk wel zo gezond is, lees dan even dit artikel waar ik in ga op deze vraag én of havermout glutenvrij is.

Wat heb je nodig voor deze suikervrije overnight oats? (voor 2 personen)

100 gram havermout

2,5 el chiazaad

400 ml amandelmelk (of eventueel een andere plantaardige melk, zoals havermelk)

2,5 el cacao crisps

70 gram cashewnoten

0,5 tl kaneel

2 sinaasappels

suikervrije overnight oats

Wat moet je doen?
  1. Mix in een kom of mason jar de havermout met het chiazaad, amandelmelk, cacao crisps en kaneel. 
  2. Snijd de sinaasappels in stukjes of schijfjes. Leg dit bovenop de havermout.
  3. Garneer met extra cacao crisps en de cashewnoten. Zelf rooster ik de cashewnoten nog even kort; dit zorgt voor een intensere smaak. Wil je dit ook doen? Doe dit dan op laag vuur, in een droge pan. Ze hebben namelijk de neiging om snel te verbranden.
  4. Zet dit vervolgens een nachtje in de koelkast. Even doorroeren en klaar zijn de overnight oats: geniet!

 

Tipje van de sluier
  • Ook lekker: prak een banaan fijn en meng dit door het havermoutmengsel; maakt het geheel ook meteen stuk zoeter. En voor de banaan-pindakaas-liefhebbers onder ons: serveer de overnight oats met een goede lepel pindakaas.
  • Houd, qua hoeveelheden, de basis aan en varieer met verschillende soorten fruit en toppings. 

Tja, zo simpel kan het soms zijn hè. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of instructies voor nodig.

Heerlijk, makkelijk én het scheelt je heel veel tijd in de ochtend. Als dat niet ideaal is.. 

Lees ook: Dagje geen vlees: falafelbowl met quinoa

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Instagram en YouTube?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij

4 Responses

  1. Pauline februari 15, 2018 / 10:45 AM

    Ziet er onwijs lekker uit. Ook echt complimenten voor de foto’s. Dát licht. Ik kende je blog nog niet, maar je hebt er een nieuwe volger bij! Interessante artikelen, leuke schrijfstijl en prachtige foto’s!

    • Marlotte februari 19, 2018 / 9:31 AM

      Haha, dat vind ik heel leuk om te horen. Dankjewel Pauline 🙂

  2. Marloes februari 15, 2018 / 11:15 AM

    Wauw alleen die foto al. Maak alsjeblieft een kookboek haha 🙂 x

    • Marlotte februari 19, 2018 / 9:31 AM

      Héél graag; wie weet, ooit.. Dankjewel Marloes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *