Haverpannenkoeken met gebakken appeltjes

haverpannenkoeken met gebakken appeltjes

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om de dag goed te beginnen met een flinke stapel pannenkoeken. Ja, het kost wat meer tijd dan een simpel bammetje met pindakaas. Maar, dan heb je ook wat hoor. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens flink lang(er) verzadigd blijft door de vezels en langzame koolhydraten uit havermout en de eiwitten uit, jawel, de eieren. En natuurlijk: de gebakken appeltjes stillen de zoete trek. Wat wil je nog meer? Zolang het even kan, eet je de pannenkoeken in een kingsize bed, inclusief heel veel verse thee (of koffie, voor de liefhebbers) en een goede serie op Netflix, terwijl het lentezonnetje tussen de gordijnen de slaapkamer in schittert. Oh, en vergeet je favoriete viervoeter niet om mee te knuffelen. Als dat geen goed begin van de dag is.. Goed, genoeg gepraat: op naar de haverpannenkoeken met gebakken appeltjes.

Wat heb je nodig (voor 20 kleine pannenkoeken)?

200 gram havermout

500 ml plantaardige melk naar keuze

1 ½ tl bakpoeder/wijnsteenbakpoeder

2 eieren

1 banaan (zo rijp mogelijk)

2 tl kaneel

Optioneel: zoetstof naar keuze (honing, ahornsiroop, steviadruppels et cetera)

Overige ingrediënten:

2 tot 3 appels

Handje pistachenoten (bij voorkeur ongebrand)

Handje ongezoete cranberries of rozijnen

Sap van een halve citroen

Optioneel: extra kaneel

Ongezoete appelstroop, hoeveelheid naar wens en smaak

Kokosolie of roomboter om in te bakken

haverpannenkoeken met gebakken appeltjes

Wat moet je doen?
  1. Doe alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in de blender. Blend dit tot een egaal, ietwat dik, geheel. Is het beslag té dik? Voeg dan extra melk toe. En mocht het nodig zijn: voeg extra havermout toe, als je beslag te dun is.
  2. Laat een koekenpan met wat kokosolie (of roomboter) goed warm worden. Zet vervolgens het vuur lager en schenk het beslag in de pan. In één pan kunnen twee tot drie kleine pannenkoeken, afhankelijk van de grootte van de pan. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  3. Snijd de appels in kleine blokjes (ongeschild) en doe hier het citroensap bij. Voeg eventueel kaneel toe. Verhit opnieuw een koekenpan met wat kokosolie (of roomboter). Doe de blokjes appel, de gepelde pistachenoten en de cranberries of rozijnen in de pan. Bak dit voor een paar minuutjes op laag vuur aan.
  4. Verdeel de pannenkoeken en de gebakken appel over de borden. Serveer met een goede klodder appelstroop en eventueel extra zoetstof naar wens en smaak.

Lees ook: On repeat lately – mijn favoriete nummers 

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Instagram en YouTube?

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met WinkelGlutenvrij

2 Responses

  1. Luna mei 3, 2017 / 9:00 PM

    Aaah heerlijk, liefde voor pannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *