Glutenvrije wentelteefjes met frambozen

Glutenvrije wentelteefjes

Vroeger kon je mij gerust een wentelteefjes-monster noemen. Niet dat ik het zoveel at, maar áls we dan toch eens wentelteefjes maakten, gingen er ook meteen een berg in. Ruim besmeerd met boter en dikke lagen bruine basterdsuiker met een snufje kaneel. Ja, je kon mij zonder problemen wakker maken voor goed gebakken wentelteefjes. Dat goed gebakken kan nog weleens een puntje zijn. Of ze zijn véél te klef óf juist te droog. Na járen geen wentelteefjes te hebben gegeten, ging ik aan de slag voor glutenvrije wentelteefjes. 

Nu kunnen ‘normale’ boterhammen al een uitdaging zijn, dus, je begrijpt, ik was lichtelijk bang voor de wentelteefjes mét glutenvrije boterhammen. Oké en ik zal je eerlijk zeggen; de eerste twee waren flink mislukt. Ik zal je niet lastigvallen met de details, daar wordt het niet smakelijker van. Maar, na die twee misbaksels kreeg ik de smaak te pakken en zijn ze precies goed geworden, als je het mij vraagt. Deze keer geen wentelteefjes met dikke lagen basterdsuiker; maar een variant met pindakaas. Tot zover mijn inleiding over deze glutenvrije wentelteefjes, tijd om te bakken!

Wat heb je nodig voor deze glutenvrije wentelteefjes?

8 flinke sneetjes glutenvrij bruin brood

2 eieren

1 tl kaneel

1 el pindakaas

250 ml amandelmelk

Optioneel: kokosbloesemsuiker (á 1/2 el)

Kokosolie, roomboter of ghee om in te bakken

 

Ter garnering:

Frambozen (uit de vriezer of vers)

Klontje roomboter

Snufje kaneel

Optioneel: zelfgemaakte poedersuiker (maak zelf poedersuiker door kokosbloesemsuiker fijn te malen in een hakmolen) en/of een andere zoetstof

 

Tips:

Geen fan van pindakaas? Gebruik een andere notenpasta (amandelpasta!) of laat het weg. Houd dan alsnog dezelfde hoeveelheden aan.

Heb je eens zin in iets anders dan anders? Serveer dan de wentelteefjes met verse zachte geitenkaas en een boel vers fruit. Ja, ik zie je kijken (begrijpelijk, zo keek ik eerst ook); maar het is verrassend lekker! Laat dan wel de pindakaas achterwegen, dat is dan weer een iets mindere lekkere combinatie.

Glutenvrije wentelteefjes

Wat moet je doen?

  1. Doe de eieren met de amandelmelk, kokosbloesemsuiker, pindakaas en kaneel in een diep bord of schaal en meng tot een geheel.
  2. Snijd van het brood 8 flinke sneetjes. Leg één voor één in het wentelteefjes-mengsel. Laat allebei de kanten van het brood weken. Houd ongeveer 10 seconden per kant aan, anders wordt het brood te zacht en valt het snel uit elkaar. Leg alle sneetjes brood op één stapel en giet het overige mengsel over de stapel heen.
  3. Verhit een pan met een klont roomboter of kokosolie. Zet, zodra de pan warm is, het vuur lager en doe het geweekte brood in de pan. Bak totdat allebei de kanten goudbruin kleuren, dit duurt zo’n 3 tot 4 minuten in totaal.
  4. Ten slotte, garneer de wentelteefjes met frambozen, een snufje kaneel, een klontje boter en maak het geheel af met wat poedersuiker van kokosbloesemsuiker en eventueel een andere zoetstof (rauwe honing is ook érg lekker!).

Lees ook: Makkelijke vegan rijst bowl met kruidensaus 

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Instagram en YouTube?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij 

6 Responses

  1. Malou | Blonde Blossom juni 4, 2017 / 9:36 AM

    Hm wat een heerlijke variatie Marlotte! Echt heel erg leuk bedacht. Ik maak bijna nooit wentelteefjes, zonde want ze zijn heerlijk. Moet ik snel weer eens gaan doen! Malou x

    • Marlotte juni 4, 2017 / 8:56 PM

      Dankjewel Malou, leuk om te horen 🙂 Precies, ik doe met je mee!

  2. Denise juni 8, 2017 / 7:08 AM

    Woa wat ziet dit er verrukkelijk uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *