Glutenvrije rode linzen pasta met kipgehaktballetjes

glutenvrije pasta met kipgehaktballetjes

Ja jongens, deze keer weer een recept voor het avondeten. Die normale pasta’s kennen we nu ondertussen wel; daarom laat ik je vandaag kennismaken met glutenvrije rode linzen pasta, gemaakt van, jawel, biologische rode linzenmeel (73%) en bruine rijstmeel (27%). Kijk, van zo’n ingrediëntenlijst word ik nu blij.

Als het even kan, ben ik het liefst in de keuken aan het rommelen. Maar tegen de tijd dat het avond wordt, heb ik vooral zin in een makkelijke en snelle maaltijd. Eerlijk is eerlijk, dan wordt het toch al gauw een goede pasta. Om het een beetje anders dan anders te maken, naast de glutenvrije rode linzen pasta, flans ik binnen een mum van tijd kipgehaktballetjes in elkaar. Zo was deze eiwitrijke maaltijd geboren. Goed, laten we snel naar het recept gaan.

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

250 gram glutenvrije rode linzen pasta (penne)

100 gram zongedroogde tomaten

1 pak diepvries doperwten (á 450 gram)

1 gele paprika

Suikervrije ketchup, hoeveelheid naar wens en smaak

Optioneel: gedroogde uitjes, verse bieslook, fijngesneden rode peper, zwarte peper en zout

Voor de zelfgemaakte kipgehaktballetjes (circa 15 balletjes):

300 gram naturel kipgehakt (bij voorkeur biologisch)

1 witte ui

1 kleine tot middelmatige prei

½ gele paprika

1 knoflookteentje

1/4 van een rode peper

1 groot ei (of twee kleine eieren)

4 el havermout

2 el zonnebloempitten

2 tl Italiaanse kruiden

2 tl (gerookte) paprikapoeder

1 tl komijnzaad/poeder

Flinke snuf zout

Kokosolie om in te bakken 

 

Wat moet je doen?

1. Maak eerst de kipgehaktballetjes. Snijd hiervoor de ui, prei, paprika, knoflook en rode peper fijn. Doe dit bij het kipgehakt. Voeg aan het kipgehakt de havermout, zonnebloempitten, ei en kruiden toe. Kneed dit goed door elkaar en rol hier vervolgens middelgrote balletjes van, ter grote van een pingpongballetje.

2. Verhit een koekenpan met een flinke eetlepel kokosolie. Bak de kipgehaktballetjes gaar en goudbruin in de pan op middelhoog tot hoog vuur, dit duurt circa 10 minuten. Draai de balletjes zo nu en dan om, om ze gelijkmatig te laten garen.

3. Kook de glutenvrije rode linzen pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, in mijn geval 8 tot 10 minuten.

4. Kook de diepvries doperwten, eventueel in dezelfde pan als de pasta, in twee minuten gaar. Giet daarna de pasta en doperwten af.

5. Garneer de voorjaarspasta en kipgehaktballetjes met citroen, zongedroogde tomaten en ketchup. Breng eventueel extra op smaak met verse bieslook, gedroogde uitjes, rode peper, zwarte peper en zeezout.

 

Tips:

Vervang het kipgehakt ook eens door tempeh (ook voor de vegetariërs onder ons!). Maal de tempeh in een keukenmachine tot een korrelige structuur.

Naast de tempehballetjes, kun je de kipgehaktballetjes ook vervangen door zachte geitenkaas, falafel, groenteburgers of rundergehaktballetjes. Voor ieder wat wils!

De lijst van de kipgehaktballetjes is enorm, maar de meeste ingrediënten zul je vast al in huis hebben én het is zo gepiept. Heb je bepaalde kruiden niet? Vervang ze dan door de kruiden die je wel in huis hebt. Hetzelfde geldt voor de groenten; al maakt dat het wel heel veel lekker, naar mijn mening. Je kunt deze balletjes zo simpel of zo uitgebreid maken als je zelf wilt!

Lees ook: Hoe vervang je zuivelproducten?

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Instagram en YouTube?

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met WinkelGlutenvrij

2 Responses

  1. Irma april 24, 2017 / 10:07 AM

    HA, ik ga mijn vriend even appen dat ik weet wat wij vanavond eten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *