Romige lactose- en glutenvrije tagliatelle

glutenvrije pasta

Het lenteweer is langzaamaan in optocht (oké, nu staat hij weer even in de wacht) en daarmee gaan we geleidelijk over op de lichtere maaltijden. Nu eet ik het liefst het hele jaar door goed gevulde salades, maar hier en daar een lekkere pasta gaat er ook wel in. Maar, dan wel op ‘mijn’ manier, ofwel een romige pasta mét een flinke lading groente. En dat dan allemaal zonder gluten en lactose. Toen ik een avondmaaltijd voor de nieuwsbrief van WinkelGlutenvrij aan het bedenken was, was ik er meteen uit. Ik moest en zou dit recept met jullie delen. Een avondmaaltijd die snel te bereiden is, makkelijk én heel erg lekker. Oké, en vooruit, ook nog best wel gezond. Wat wil je nog meer? Ik weet in ieder geval wat ik vanavond weer ga eten.

Wat heb je nodig voor deze lactose- en glutenvrije pasta? (voor 4 personen)

1 pak glutenvrije tagliatelle

300 gram tomaatjes (cherry- of romatomaatjes)

500 gram verse bladspinazie

1 teentje knoflook (of meer, als je, net als ik, een knoflookliefhebber bent)

1 witte ui

Soya-, kokos- of rijstroom naar smaak

Edelgistvlokken naar smaak (of eventueel kaas)

2 handjes hazelnoten

Optioneel: kruiden naar keuze (zoals basilicum, Italiaanse kruiden, zout en peper)

olijfolie om in te bakken

Wat moet je doen?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de tomaatjes over. Besprenkel de tomaatjes met een scheutje olijfolie en eventueel wat zout en peper. Rooster de tomaten ongeveer een halfuurtje in het midden van de oven.
  2. Kook de pasta beetgaar in 5 minuten met wat zout (of bouillon) en laat deze goed uitlekken.
  3. Snijd één ui en een knoflook fijn en fruit deze samen met een scheutje olijfolie in een pan totdat de knoflook goed begint te geuren.
  4. Voeg nu een flinke scheut room en handje voor handje de spinazie toe aan de pan.
  5. Haal de tomaatjes uit de oven, doe de helft ervan in de pan en roer nog één keer goed door.
  6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de andere helft van de geroosterde tomaatjes, grofgehakte hazelnoten, edelgistvlokken en verse basilicum naar smaak. Besprenkel het geheel eventueel met wat extra room of extra vierge olijfolie. En nu: tijd om te genieten van je glutenvrije pasta!

Tips! Ook lekker: een paar flinke eetlepels pesto door de pasta roeren (bij de Albert Heijn heb je een lactosevrije pesto). Heb je meer tijd? Rooster dan de tomaatjes een paar uur in een voorverwarmde oven van 100 graden. Liever een vleesgerecht? Bak wat spekjes en voeg deze toe aan de pasta. Ben je niet zo’n fan van room? Prak (of pureer) een goed rijpe avocado en roer door de pasta. Tádá, een romige pasta zónder room.

Ga jij deze lactose- en glutenvrije pasta ook eens proberen?

Lees ook: Gezonde snack: wortelballetjes

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?

17 Responses

  1. Esmee april 17, 2016 / 6:25 AM

    Leuk dat er weer een nieuw artikel is 🙂 Klinkt lekker! Ik eet het liefste iedere dag pasta..

  2. Anniek april 17, 2016 / 6:44 AM

    Oeh, klinkt goed Marlotte, en het ziet er ook heerlijk uit! Laatst maakte ik zelf nog courgiatelle met avocadopesto, als variant op ‘echte’ pasta. Ook echt mega lekker! En tof dat je weer een nieuw artikel online hebt gezet 🙂

  3. Charelle april 17, 2016 / 8:06 AM

    Ah leuk dat je weer een recept deelt, begon je al te missen! Ö Dit gerecht ziet er ook weer heerlijk uit, ga het denk ik een keertje maken in courghetti variant! (:

  4. Arjanne april 17, 2016 / 9:15 AM

    Dit ziet er heerlijk uit! Je food-foto’s zijn ook altijd echt prachtig!

  5. Djuli april 17, 2016 / 9:42 AM

    Lekker! En vegan! Ik ga het recept opslaan op Pinterest. Prachtige foto ook weer.

  6. Sandra april 17, 2016 / 9:54 AM

    Gelukkig, leuk dat er weer een artikel online is gekomen! Is miste het al haha. Wat een heer-lijk receptje. Best simpel, maar smakelijk denk ik! Lekker!

  7. Gina april 17, 2016 / 2:24 PM

    Oh yummy, deze ga ik zeker een keertje maken! 🙂

  8. Nesrin april 20, 2016 / 7:39 AM

    Je bent er weer! Leuk!
    Dit lijkt mij super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *