Gezonde wafels van bakbananenmeel met granaatappelpitjes

gezonde wafels van bakbananenmeel

Bakbananenmeel cirkelt al een tijdje rond op verschillende foodblogs. Nu heb ik weleens bakbananen op, maar wat ik bij de smaak van bakbananenmeel moest voorstellen, was voor mij een raadsel. Misschien ben je nog niet zo bekend met bakbananen, maar je hebt vast weleens bananenchips gegeten. Toch? Die bananenchips worden gemaakt van bakbananen. Inderdaad, die harde bananen die je bij de plaatselijke toko om de hoek koopt. Bakbananenmeel wordt gemaakt van onrijpe (groene) bakbananen. Uiteindelijk heb ook ik mij gewaagd aan de wondere wereld van bakbananenmeel: met een zoet en een hartig baksel. En ja hoor, wat mij betreft is de bakbananenmeel met vlag en wimpel geslaagd en een goede aanvulling op de al bekende glutenvrije meelsoorten. Neutraal van smaak en geeft een mooi structuur aan een baksel. Wat wil je nog meer? Goed, vandaag deel ik het zoete recept met jullie, namelijk: gezonde wafels van bakbananenmeel. Kijk je mee?

Wat heb je nodig? (voor 3 dikke wafels)

48 gram bakbananenmeel

15 gram ongezoete (liefst zelfgemaakte) appelmoes

15 gram havermout

1 ei

50 gram amandelmelk

klein scheutje water (ik heb 3 eetlepels water gebruikt)

1 theelepel koek- en speculaaskruiden

optioneel: snufje zeezout

overige ingrediënten:

kokosolie om in te bakken

geschaafde amandelen (eventueel geroosterd)

rood fruit naar keuze en smaak (granaatappelpitjes, frambozen, aardbeien bijvoorbeeld)

eventueel wat honing naar smaak

Wat moet je doen om deze gezonde wafels van bakbananenmeel te maken?

  1. Doe alle ingrediënten voor de wafels in een kom en meng tot een iets dikker pannenkoekenbeslag. Laat het beslag het liefst eventjes (zo’n 5 minuten) rusten, want bakbananenmeel neemt veel vocht op. Is het beslag na het rusten iets te dik geworden? Voeg dan wat extra water (of amandelmelk) toe.
  2. Laat een wafelijzer warm worden en vet in met een beetje kokosolie.
  3. Giet het beslag op het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin kleuren (over het algemeen neemt dit zo’n 5 minuutjes in beslag, afhankelijk van je wafelijzer).
  4. Serveer de wafels met geschaafde amandelen (rooster ze eventueel in een droge pan op laag vuur of in de oven) en wat rood fruit. Bedruppel het geheel eventueel met wat rauwe honing. Ook lekker: een dot kokosslagroom of yoghurt erbij!

Tips

Meng er ook eens wat cacaopoeder doorheen voor chocolade wafels!

In dit recept gebruik ik zelfgemaakte ongezoete appelmoes, maar dit kun je ook vervangen door een ander zoetmiddel. Denk er wel aan om wat extra vocht toe te voegen, als je bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker gebruikt.

Lees ook: Glutenvrije oud-Hollandse pepernoten voor Het Heerlijk Avondje 

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

8 Responses

  1. MARIJKE december 10, 2016 / 9:24 AM

    Bakbananenmeel, ik had er nog nooit van gehoord. Maar het recept klinkt lekker!

    • Marlotte december 11, 2016 / 9:46 AM

      Zeker eens proberen als je de kans hebt! Dankjewel 🙂

  2. Ohmydish januari 30, 2017 / 6:56 PM

    Zoals Marijke heb ik ook nog nooit gehoord van bakbananenmeel, waar heb je dat precies gekocht?

    • Marlotte februari 9, 2017 / 12:43 PM

      Ik heb de bakbananenmeel van Femke’s Foodies gebruikt; die kan je kopen bij haar, of bij andere winkels of webshops. Je kunt bakbananenmeel ook kopen bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen), daar heet het bananenmeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *