What’s for breakfast? #7 – Egg tortilla

gezond ontbijt met ei

Hoewel ik vaak zin heb in ontbijtjes met heel veel fruit in de ochtend, zoals jullie ook hebben kunnen zien aan de ontbijtjes die ik met jullie deel in de ‘What’s for breakfast?‘-rubriek, werd ik vandaag wakker met hartige trek. Nu is misschien niet iedereen even fan van een hartige maaltijd in de ochtend, maar dit hartige ontbijtje is ook heerlijk als lunch. Probeer het eens! Als je al kant-en-klare tortilla’s hebt liggen, glutenvrij of niet, kun je die natuurlijk ook gebruiken. Alleen vind ik zelfgemaakte toch altijd net ietsjes lekkerder, omdat je de controle houdt over bepaalde kruiden en meelsoorten die je erin doet. Overigens kan je ook heel makkelijk een zoet ontbijt maken door andere toppings en kruiden te gebruiken. Zo is het heerlijk om wat kaneel toe te voegen aan het beslag en vervolgens te beleggen met verschillende soorten fruit, zoals banaan en appel. Wat honing eroverheen ‘drizzelen’, nog wat extra kaneel en een handje noten erbij. Zo makkelijk kan het zijn om je ontbijtje om te bouwen. Goed, genoeg over zoete ontbijtjes. Vandaag laat ik jullie mijn hartige ontbijtje zien. Nieuwsgierig? Let’s go!

Wat heb je nodig voor dit gezonde ontbijtje?

Glutenvrijmeel (tapiocameel en amandelmeel)

Amandelmelk (andere plantaardige melk kan ook)

Gekookt ei

Zongedroogde tomaten

Komkommer

Sla

Zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten

Kruiden: seasonal, uipoeder, zout, peper, tijm en rozemarijn

Olie (om in te bakken, ik heb kokosolie gebruikt)

gezond ontbijt met ei

Wat moet je doen?

1. Kook een ei. Het is aan jou of je liever zachtgekookte of hardgekookte eieren hebt.

2. Aan de slag met de ‘tortilla’. Meng in een kom het meel samen met een scheut amandelmelk tot een glad beslag.

3. Bak de tortilla in een pan met (kokos)olie in een paar minuten goudbruin. Voeg naar smaak kruiden toe. Deze keer ging ik voor seasonalkruiden, uipoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper.

4. Tijd om de tortilla te beleggen! Leg de tortilla op een mooi bord of kom en leg de toppings erop. Zo simpel is het! Ik deed er een vers (uit eigen tuin) eitje op, samen met sla, komkommer, wat zongedroogde tomaatjes en nog een lepel zongedroogde tomatentapenade met zonnebloempitten. Ja, dat is de tapenade die ik een tijdje geleden met jullie gedeeld heb. Heerlijk! Om het af te maken heb ik nog wat bij gekruid met Herbamara.

5. Dan blijft er nog één ding over: aanvallen maar! Eet smakelijk!

Wat at jij vanochtend als ontbijt? Ik ben benieuwd!

Lees ook: Tested: Lovechock chocolate

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

15 Responses

  1. Kirsten oktober 16, 2015 / 6:37 AM

    Ziet er weer fantastisch uit! X

  2. Tineke oktober 16, 2015 / 6:38 AM

    Goedemorgen! Ik had vandaag geitenyoghurt met granola en twee appels. Dit ziet er fnatastisch uit. Leuk idee voor morgen! 🙂

  3. Vera oktober 16, 2015 / 6:42 AM

    Wat een lekker ontbijtje zeg. Zoals altijd weer onwijs mooie foto’s!

  4. Amanda oktober 16, 2015 / 6:47 AM

    Morning, wat fijn om je dag zo te beginnen met zo’n fotogeniek ontbijtje ;-). Ik ontbeet vanochtend met een groene smoothie met selderij en spinazie. Fijne dag!!

  5. Roos oktober 16, 2015 / 6:55 AM

    Ik ben zelf niet zo fan van eitjes in de ochtend maar als lunch lijkt me dit heerlijk. Misschien wel iets voor vanmiddag! 🙂

  6. Anna oktober 16, 2015 / 7:01 AM

    Oeh, yummie! Helaas heb ik mijn ontbijt net op, anders had ik dit ook wel even in elkaar willen flansen. Al is het meer iets voor het weekend, wanneer ik meer tijd heb. En wat is het weer een prachtige verschijning ook. Een feest je op je bord zo ’s ochtends vroeg!

  7. Sincerely Lara oktober 16, 2015 / 9:58 AM

    Hoewel ik normaal een zoet ontbijtje lekkerder vind, lijkt deze me ook wel heerlijk!

  8. Lonneke oktober 16, 2015 / 2:55 PM

    Mmm lekker zeg! Ontbijtrecepten zijn altijd welkom!

  9. Suuz oktober 16, 2015 / 5:02 PM

    Oooh ziet er zalig uit!!

  10. Anouk oktober 16, 2015 / 7:41 PM

    Oh yum, het ziet er heerlijk uit! Dit is echt perfect voor zo’n relaxte zondagmorgen 🙂 xo

  11. lISA oktober 17, 2015 / 3:38 PM

    Ugh…wat een heerlijk ontbijtje zeg. Ik ben denk ik alleen een tikje te lui om dit te maken haha.

  12. Céline oktober 18, 2015 / 2:31 PM

    Hmm, dat ziet er heerlijk uit! Vanochtend at ik Havermoutpap met frambozen en noten. Ook super lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *