Valentijnsdag: Gevulde chocolade maken

gevulde chocolade makenNog even en dan breekt Valentijnsdag aan. 14 februari. Een dag van de liefde én van chocolade. Jawel, want wat is Valentijnsdag nu zonder chocolade? Niks dus. Chocolade komt altijd goed van pas; voor de verliefde stellen, maar ook voor de vrijgezellen onder ons. We worden er immers allemaal een stukje gelukkiger en blijer van, aangezien cacao als een soort antidepressivum werkt, door het stofje serotonine (Chromatogr, 2012). Goed genoeg gepraat, we gaan zelf gevulde chocolade maken!

Wat heb je nodig?

300 gram chocolade (ik ging deze keer voor kant-en-klare repen: puur, puur hazelnoot en rijstmelk koffie)

Hoeveelheid overige ingrediënten naar smaak en wens

Optioneel: ½ vanillepeul of een halve theelepel vanillepoeder, grof zeezout, extra cacaopoeder (voor een portie geluk)

Denk aan de volgende variaties:

  • Chilivlokken + amandelen
  • Kokosvlokken (rasp kan eventueel ook) + pecannoten + gepofte quinoa
  • Gedroogde abrikozen + cashewnoten
  • Gedroogde cranberries + pruimen + amandelen
  • Walnoten + amandelen + hazelnoten + zonnebloempitten
  • Amandelspijs + gedroogde aardbei (of framboos)
  • Rasp van een (biologische) citroen + pistachenoten
  • Koekjes + cacaonibs
  • Chiazaad + hennepzaad + walnoten + snuf kaneel

Bekijk ook eens de gevulde chocolade die ik al eerder maakte: gezonde chocolade met lavendel, rozenwater én viooltjes

gevulde chocolade maken

Wat moet je doen?

  1. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag.
  2. Zet een warmtebestendige kom op de pan. Let op: het water mag de onderkant van de kom niet raken. Breek de chocoladerepen in stukken en doe dit in de kom. Roer de chocolade, tijdens het smelten, af en toe door. Haal de chocolade van het vuur, zodra alle chocolade is gesmolten.
  3. Snijd de ingrediënten die je wilt gebruiken in stukken.
  4. Giet de chocolade in een bak- of chocoladevorm. Als het geen siliconen vorm is, is het belangrijk om de vorm in te vetten met roomboter of kokosolie of bakpapier te gebruiken. Verdeel de ingrediënten over de chocolade.
  5. Laat de chocolade vervolgens goed uitharden. Zet de chocolade in de koelkast (3 uur), vriezer (1 uur) of laat uitharden in een koele(re) ruimte (1 dag). Aanvallen!

Probeer dit ook eens:

  • Gebruik een koekjes uitsteker in de vorm van een hart om hartjes chocolade te maken.
  • Maak ook eens ‘marmer’-chocolade! Smelt in de ene kom pure chocolade en in de andere kom witte chocolade. Giet de donkere chocolade in de vorm. Vervolgens verdeel je de witte chocolade in strepen over de donkere laag. Trek nu met een satéprikker lijntjes tussen de witte en donkere chocolade. Doe dit niet te lang, anders krijg je lichtbruine chocolade.

Zoals je ziet is zelf gevulde chocolade maken helemaal niet zo moeilijk!

Lees ook: Gezonde wafels van bakbananenmeel met granaatappelpitjes

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *