Verwarmende Thaise curry maaltijdsoep

curry maaltijdsoep

Veel mensen denken bij een avondmaaltijd niet meteen aan soep. Water en hier en daar wat groente. Niet bepaald vullend te noemen, toch? Hartstikke zonde, wat mij betreft, soep hoeft echt niet alleen maar als voorgerecht te dienen én is ook nog eens gezond. Daarom ging ik aan de slag voor een lekkere maaltijdsoep voor de nieuwsbrief van WinkelGlutenvrij (eens in de twee weken deel ik daar budgetmaaltijden). Nu ben ik op zijn zachtst gezegd best wel dol op kerrie, dus het was al snel besloten: een verwarmende Thaise curry maaltijdsoep. Waan je even in Thaise sferen met deze curry maaltijdsoep die binnen no-time op tafel staat!

Wat heb je nodig voor de curry maaltijdsoep? (4 personen)

  • 3 knoflookteentjes
  • 2 grote witte uien
  • 1 rode peper
  • 1 grote prei
  • 1 pot Yakso roerbaksaus curry (350 gram)
  • 1 pak Explore Asian Organic Thai Brown Rice Pad Thai Noodles (226 gram)
  • 1 theelepel sambal oelek (meer als je van erg pittig houdt, minder of weglaten als je niet van de pittige gerechten bent)
  • (verse) gember naar smaak
  • 1 eetlepel kokosolie (of een ander soort olie)
  • 1 schepje groentebouillon of groentebouillontablet
  • 800 ml water (of hoeveelheid naar smaak)
  • Soyaroom naar smaak (ongeveer 100 ml)
  • Optioneel: kruiden naar keuze (zoals peterselie, koriander, bieslook, extra zout en peper)

Overige ingrediënten om te garneren:

  • Geroosterde kokossnippers
  • Sambal oelek-olie (verdun een paar eetlepels sambal oelek met olijfolie)
  • Soepstengels
  • Pompoenpitten

curry maaltijdsoep

Wat moet je doen?

  1. Snijd de knoflookteentjes, witte uien en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de uitjes, knoflook en rode peper aan (ongeveer 3 minuten).
  2. Snijd ook de prei in ringen en voeg deze toe zodra de uitjes glazig zijn. Bak nog even kort mee en voeg daarna een scheutje water toe. Breng aan de kook en doe daarna de inhoud van de pot Yakso roerbaksaus curry in de pan. Om de soep nog wat romiger te maken, voeg je ongeveer 100 ml (of naar smaak) soyaroom toe. Voeg vervolgens water toe, ga uit van zo’n 800 ml en kijk of het naar je gewenste smaak en dikte is.
  3. Breng de soep verder op smaak met het bouillionblokje, vers geraspte gember (of eventueel gemberpoeder), 1 theelepel sambal oelek en eventueel andere kruiden.
  4. Doe de noodles in de pan en laat vervolgens nog zo’n 4 minuten zachtjes meekoken.
  5. Serveer de soep met wat geroosterde kokossnippers (die je in een droge pan hebt geroosterd), pompoenpitten, sambal oelek-olie, verse peterselie, bieslook en soepstengels.

Tips
Wikkel om de soepstengels een plakje Italiaanse/Spaanse ham en een stengeltje bieslook. Varieer er op los met verschillende groente en toppings. Ga bijvoorbeeld voor wortel, zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, gebakken paddenstoelen en in stukjes gescheurde zachte geitenkaas. Liever een vleesgerecht? Voeg wat kipfilet toe!

Lees ook: Gezond Pasen vieren met deze simpele tips

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’, Facebook en Instagram?

In samenwerking met WinkelGlutenvrij

29 Responses

  1. Claudia maart 19, 2016 / 6:49 AM

    Alleen de foto ziet er al heerlijk uit, laat staan het recept zelf! Deze sla ik zeker op, klinkt goed 🙂

  2. Eva maart 19, 2016 / 7:16 AM

    Wauw, wat een heerlijk recept!

  3. Belle maart 19, 2016 / 7:20 AM

    Jeetje die foto ook zo mooi!! Ziet er zo lekker uit x

  4. Paula maart 19, 2016 / 7:24 AM

    Zo inderdaad, die foto’s zijn echt belachelijk mooi. Kunnen zo in de Allerhande of Jamie Oliver magazine 😉 Lekker receptje!

  5. Anneke maart 19, 2016 / 7:32 AM

    Yummy mijn favoriete ingrediënten!!

  6. Jessie maart 19, 2016 / 7:38 AM

    Super lekker recept Marlotte. Ik vond vroeger soep ook echt geen avondeten maar de laatste tijd heb ik het ontdekt 🙂

  7. Marlou maart 19, 2016 / 7:40 AM

    Ahhh, die sambal-olie vind ik echt geniaal bedacht. Lekker! 🙂

  8. Charelle maart 19, 2016 / 7:52 AM

    Ooh heerlijk recept, Thais is sowieso echt mijn lievelingseten, naast Indiaas!

  9. Djuli maart 19, 2016 / 8:49 AM

    Wat een prachtige foto’s weer! Dit lijkt me heerlijk! Ik hou van curry, maar heb het nooit als soep gegeten.

  10. Suzanne maart 19, 2016 / 11:40 AM

    Leuk om te zien! Ik heb je getagd in een nieuwe tag die vandaag op mijn blog is verschenen!

  11. Tineke maart 19, 2016 / 2:34 PM

    Heb vanmiddag meteen alle ingrediënten in huis gehaald, ben benieuwd!!

  12. Monique D maart 22, 2016 / 6:29 AM

    Wauw ziet er fantastisch uit Marlotte!

    • Marlotte maart 22, 2016 / 7:44 PM

      Dankjewel Monique! Het smaakt ook echt fantastisch 🙂

  13. Angelina maart 22, 2016 / 7:06 PM

    Lekker! Dit maak ik ook regelmatig (zoiets tenminste haha) op zondag. Heerlijk!

  14. zonderzooi maart 23, 2016 / 4:59 PM

    Oh wat ziet dit er weer héérlijk uit, I love curries dus deze soep is vast ook goddelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *