Appeltaart in een koekje

appeltaartkoekjes

Heel voorzichtig klem ik mijn vingers om de handgreep van het deurtje van de oven en vol verlangen open ik, centimeter bij centimeter, de oven. Voor ik het weet is de keuken gevuld met de aroma van appeltaart en heel eventjes sluit ik mijn ogen om mee te gaan in de herinneringen van vroeger. Vers gebakken appeltaart mét een toefje sojaslagroom, een kop dampende chocolademelk (ja, ook hierbij een toef sojaslagroom om het af te leren) en het gezellige gekibbel van de mensen om mij heen. Ik knipper met mijn ogen en voor ik er erg in heb, heb ik al een koekje in mijn mond gestopt. Ja, je hoort het goed. Koekjes. Appeltaartkoekjes om precies te zijn. Een appeltaart, maar dan in een koekje. Extra veel smulplezier gegarandeerd. Oké, en ik ga je nog iets vertellen, wat je misschien niet direct verwacht. Deze appeltaartkoekjes kun je heel stiekem ook als ontbijt nemen. Op een luie zondagmorgen bij het ontbijt op bed of wanneer je tegen de klok aan het racen bent op een doordeweekse ochtend.

Wat heb je nodig?

100 gram havermout

1 appel

50 gram noten (ik koos voor amandelen en pecannoten)

25 gram kokosolie (of ghee)

1 theelepel honing

1 eetlepel kaneel

snufje vanillepoeder

snufje zout

optioneel: een handje rozijnen en/of cranberriesappeltaartkoekjes

 

Wat moet je doen?

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en schil eventueel de appel (dit heb ik niet gedaan). Gebruik een staafmixerbakje of een rasp om de appel te raspen.
  3. Hak de noten iets fijner en doe deze in een kom. Voeg de havermout, gesmolten kokosolie, geraspte appel, honing, kaneel, zout en eventueel de rozijnen en/of cranberries toe. Roer of kneed dit goed door tot een stevige deegbal.
  4. Rol een stuk of 8 koekjes van de deegbal en leg deze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de appeltaartkoekjes in het midden van de oven voor 30 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
  6. Het moeilijkste gedeelte is aangebroken: laat ze iets afkoelen, zo worden ze namelijk lekker knapperig. Aanvallen maar!

Ja, deze appeltaartkoekjes zijn hier groot favoriet en het kost me de grootste moeite om er vanaf te blijven. Leuk voordeel dat je huis ook nog eens naar versgebakken appeltaart geurt. Ga jij deze koekjes ook maken? Laat het me weten op Instagram als je de appeltaartkoekjes ook hebt gemaakt met de hashtag #wildoat.

Lees ook: De waarheid over de voordelen van sporten

Volg je Wild Oat al op Bloglovin’ en Instagram?

35 Responses

  1. Belle februari 29, 2016 / 7:02 AM

    Oh wauw dit vind ik echt een heel origineel idee!

  2. Paula februari 29, 2016 / 7:06 AM

    Jeeetje, hoe kom je er toch op?

  3. Melissa februari 29, 2016 / 7:07 AM

    Ok, dit lijkt me zo onwijs lekker. Dit MOET ik maken!

  4. Wendy februari 29, 2016 / 7:11 AM

    Hemels, zo lekker!! Prachtige foto’s ook!

  5. Esmee februari 29, 2016 / 7:12 AM

    Hihi leuk geschreven. Leuk recept, ga hem opslaan 🙂

  6. Anniek februari 29, 2016 / 7:14 AM

    Oh boy. Ik heb net ontbeten, maar krijg serieus direct alweer honger bij het zien van deze koekjes. YUM! Ik ga ze zeker een keertje proberen, looking goood!

  7. Laura februari 29, 2016 / 7:14 AM

    Wat een heerlijk simpel recept, klinkt goed! x

  8. Jessie februari 29, 2016 / 7:20 AM

    WAUW WAUW WAUW. Deze koekjes zien er echt véél te lekker uit!

  9. Anneroos februari 29, 2016 / 7:21 AM

    Onwijs leuk artikel én recept Marlotte. Ik ga je volgen 🙂

  10. Samantha februari 29, 2016 / 7:25 AM

    Die foto’s alleen al, so yummy!

  11. Emma februari 29, 2016 / 7:31 AM

    Mmm, ze zien er onwijs goed uit!

  12. Tineke februari 29, 2016 / 7:31 AM

    Meteen opgeslagen, heb gelukkig alles al in huis. Vanmiddag maar aan de bak!

  13. Charelle februari 29, 2016 / 7:46 AM

    Oh ze zien er echt heeerlijk uit! Ik kwam van de week een soortgelijk recept tegen op een andere blog en wilde ze eigenlijk al gaan maken deze week, nu nog meer reden dus, haha!

  14. Tessa | LucyTess februari 29, 2016 / 8:41 AM

    Ahhh wat ziet dit er heerlijk uit! Door je beschrijving krijg ik ook bijna de geur van appeltaart in mijn neus haha. Ik ga dit zeker weten een keer maken! Liefs

  15. Iep februari 29, 2016 / 9:05 AM

    Mmmm, klinkt heerlijk. Ik ben dol op appel(taart)
    Liefs Iep xo

  16. Nesrin februari 29, 2016 / 10:52 AM

    YUM! Dit is zeker een must try & eat het ziet er heerlijk uit. Mooie foto’s!

  17. Elisa Berry februari 29, 2016 / 11:46 AM

    Dit ziet er echt heerlijk uit, ik ga ze zeker een keer proberen te maken!

  18. Kelly februari 29, 2016 / 12:39 PM

    Ziet er echt onwijs lekker uit, ben benieuwd hoe ze smaken! 🙂

  19. Deisy februari 29, 2016 / 2:32 PM

    Deze ga ik zeker weten opslaan, want dat moet ik toch echt een keer proberen. Dank je wel voor het delen meis, je hebt mij een gelukkige dame gemaakt 😉

  20. Darina februari 29, 2016 / 3:14 PM

    Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken!

  21. Isabella februari 29, 2016 / 4:25 PM

    Oeh dit lijkt me zo lekker! En niet eens zo moeilijk om te maken, nice!

  22. Margo februari 29, 2016 / 4:50 PM

    Ik kan ze bijna ruiken. Ziet er heerlijk uit, wat een top recept!

  23. Sanne februari 29, 2016 / 5:57 PM

    Dit is echt geweldig, lijkt me super lekker!!

  24. Vere februari 29, 2016 / 7:12 PM

    oeeeeh wat ziet dit er lekker uit! heerlijk zeg!

  25. Djuli februari 29, 2016 / 7:22 PM

    Mmmm heerlijk! Ik heb het recept opgeslagen 🙂

  26. Cynthia februari 29, 2016 / 7:50 PM

    Oooh dit wil ik een keer maken! Ziet er zo lekker uit!

  27. Margreet maart 4, 2016 / 11:26 AM

    Lijkt me heerlijk, ik ga ze proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *