Crunchy havermoutkoekjes
 
 
Author:
Ingredients
  • 110 gram havermout + 70 gram boekweitmeel (of 180 gram havermout)
  • 1 ei
  • 40 gram honing
  • 70 gram kokosolie
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: 2 handjes amandelen, pecannoten, moerbeien en cranberries en wat grof gehakte pure chocolade (80% of hoger)
Instructions
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Meng daarna de droge ingrediƫnten (havermout, boekweitmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel en zout) even kort door elkaar.
  3. Voeg nu een ei, 40 gram honing en 70 gram vloeibare kokosolie toe. Is jouw kokosolie niet vloeibaar? Smelt het dan even kort in een pannetje. Kneed tot een mooi koekjesdeeg.
  4. Nu is het tijd om de ingrediƫnten voor de vulling toe te voegen. Deze keer ging ik voor amandelen, pecannoten, moerbeien, cranberries en grof gehakte pure chocolade, maar kies vooral wat jij al in huis hebt liggen en wat je lekker vindt!
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de in vorm gerolde koekjes op.
  6. Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin, houd ze ondertussen goed in de gaten!
  7. Haal uit de oven en laat ze eerst eventjes afkoelen, zo harden ze goed uit!
  8. Aanvallen maar, eet smakelijk!
Recipe by Wild Oat at https://www.wildoat.nl/food/crunchy-havermoutkoekjes/